Bábovka s vaječným koňakem

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml vaječný koňak
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce,cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Za stálého míchání přiléváme olej a vaječný likér. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do formy nalijeme 3/4 těsta, do zbylého těsta vmícháme 1 lžíci kakaa a nalijeme do formy. Pečeme 45-60 minut.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kate
    Kate |

    8. 5. 2015 15:08

    Uzasna! Dala jsem tedy jen 150g cukru vc. Vanilkoveho a je skvela a hlavne rychla:)) <3

  • KaRa
    KaRa |

    29. 11. 2013 12:22

    Vynikající! Jak byla rychle hotova, tak byla rychle snědena...

  • cccGlenisla
    cccGlenisla |

    15. 2. 2013 19:15

    Jedna z nejlepších bábovek, co jsem kdy pekla. <3

  • alča
    alča |

    13. 2. 2012 11:58

    fakt výborná,jednoduchá na přípravu,struktura sameťoučká,vláčná a je hned pryč!prostě mňam.

  • Fufueva
    Fufueva |

    16. 1. 2012 16:36

    Dávám za jedna! je prostě skvělá a dlouho vydrží vláčná.

  • ok
    ok |

    7. 1. 2012 17:21

    :-! O:-) :-! :-! :-! chudera manzel

  • Lucka
    Lucka |

    19. 9. 2011 10:50

    Cukr je prosím krupice a nebo moučka? Děkuji =)

  • Lucka
    Lucka |

    19. 9. 2011 10:50

    Cukr je prosím krupice a nebo moučka? Děkuji =)

  • Eva
    Eva |

    28. 5. 2011 13:05

    Bábovka je opravdu moc dobra dávám ji na plech a poleju polevou z cukru vody a citronu je výborná dávám za 1

  • Monika Loudová
    Monika Loudová |

    28. 1. 2010 10:55

    Bábovka je moc dobrá, celé rodině chutnala, ale koňak byl cítit spíše jen když byla teplá. Dělala jsem ji přesně podle receptu a je to jednoduché, což je moc dobře.

  • Lenka Pflegerová
    Lenka Pflegerová |

    24. 1. 2010 17:07

    Pekla jsem ji dneska a je opravdu výborná. Dávám 1

  • Brandejsová Dana
    Brandejsová Dana |

    12. 10. 2009 18:44

    Také jsem se přidala do kuchařek, které pečou s velkým úspěchem Vaši Bábovku. Skutečně si zaslouží velké "B".Je nejen velice dobrá ale i dlouho vydrží ve vlhkém stavu. Vůbec nevysychá, musím ji stále péct mému muži , který ji miluje. Půlku vždy dám do mražáku a pak denně mu ukrajují jen kousek, aby nepřibíral.

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    2. 4. 2009 15:42

    Jsem pekařka začátečnice, čekala jsem na návštěvu kamarádku, která miluje sladké.. Bábovku jsem připravila přesně podle receptu, vyšla bezvadně a chutnala ještě lépe!!!! DÍKY

  • Jana Vrabcová
    Jana Vrabcová |

    15. 3. 2009 17:09

    Tak tato bábovka nemá chybu. Je naprosto skvělá.

  • Gabriela Vošická
    Gabriela Vošická |

    18. 4. 2008 21:21

    Úžasná bábovka,nejvíce chutná tchýni!

  • Monika
    Monika |

    9. 3. 2008 13:06

    bábovka je super děkuji mocinky

  • Linda
    Linda |

    1. 2. 2008 09:17

    Bábovka je úžasná, mohu všem doporučit. Vaječný koňak z ní udělal moučník po kterém se jen zaprášilo. A každý kdo ochutnal se dožadoval receptu.

  • Alena
    Alena |

    10. 12. 2007 13:08

    Bábovka vynikající.Neměla jsem vaječný koňak, ale vlastní výrobu čokoládového likéru z ledových kaštanů,tak jsem použila tento likér, těsto bylo hnědé, i přesto jsem do zbytku těsta zamíchala kakao.

  • Tomáš
    Tomáš |

    10. 11. 2007 18:03

    Tak jsem ji udělal a je fakt výborná.Díky

  • Vlaďka Brázdilová
    Vlaďka Brázdilová |

    18. 10. 2007 19:41

    mňam

  • Vlaďka Brázdilová
    Vlaďka Brázdilová |

    18. 10. 2007 19:41

    ppppppppsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

  • Karel Pražák z Kladna.
    Karel Pražák z Kladna. |

    7. 10. 2007 00:58

    Moc děkuji za vynikající recept.Včera jsem ji pek podle Vašeho receptu a je to mňamota.

  • Vlaďka Kovářová
    Vlaďka Kovářová |

    29. 4. 2007 16:41

    bábovka je rychlá a výborná!

  • mandulka
    mandulka |

    11. 2. 2007 11:55

    Chutnala nám moc.M

  • renata
    renata |

    4. 2. 2007 14:04

    opravdu skvela hned byla snedena akorat jsem pridala vice oleje jinak provonela cely byt

  • Verušššška S.
    Verušššška S. |

    2. 2. 2007 14:06

    recept mě zaujal, ale mám pocit, že jedna VĚC JE TAM NEDOMYŠLENÁ.Já bych určitě do pěny nešlehala celá vejce, ale jen žloutky a až na úplný konec bych vyšlehala bílky a dala je do těsta. Tak bude bábovka jemnější.

  • Laďka
    Laďka |

    11. 12. 2006 14:25

    Výborná bábovka! Tchýně ji také dělala, ale bohužel mi nestačila říct recept, než zemřela, tak jsem ráda, že jsem ho objevila tady.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 11. 2006 20:54

    moc dobrá.

  • Aninka
    Aninka |

    21. 10. 2006 19:00

    Moc dobrá bábovka.

  • Ema Ševčíková
    Ema Ševčíková |

    11. 10. 2006 20:23

    Tak tato bábovka dámy a pánové opravdu nemá chybu.

  • Ester S.
    Ester S. |

    24. 1. 2006 19:04

    Jej mile damy, ja jakozto clovek cinu sem se hned chytila do peceni a teprv ted si ctu vase rady! I tak dekuju, babovku od pani Vencove zkusim priste!Takze moje zkusenosti: Cesto pri zadelavani bylo na ochutnani fantasticky, ten vajecnak udelal svoje, malem sem to cele snedla jeste pred pecenim:)) Verte-neverte, ale kdyz jsem naplnila babovkovou formu, nejake testo zbylo, tak to sem nandala do srnciho hrbetu a do toho jsem udelala jednoduchy pudingovy krem, nasikmo naplnila a mam i kremovy zakusek:) Ale k veci: Babovka se upekla hezky, polila jsem ji cokoladou, manzel rika, ze je vyborna, ale mne chybi trosku vyraznejsi chut - tak si ji mazu marmeladou - to je vsak muj problem!Jo este dulezity dotaz na vas odbornicky: Snih jsem udelala osobitne, jako vzdycky, mne se to zda pak nadychanejsi. Ma to ale nejaky specialni smysl, aby se u babovky slehali cela vajicka???Mozna ze babovka by mela byt spis tuhsi, tak proto to slehani celych vajec??

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    24. 1. 2006 16:46

    Emila, ja recept upravila podle sveho, napsala jsem to v komentari - ale nejsem autorka:-)) Jen jsem vyzkousela jak tuto babovku , tak od pani Vencove a vyhrala ta druha:-))

  • Emila
    Emila |

    24. 1. 2006 16:41

    Paní Airan má pravdu, bábovka z vaječného koňaku podle receptu pí Vencové je vynikající a nemusí se v ní nic upravovat, jak píše autorka v komentářích, tak už sama recept upravila

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    24. 1. 2006 13:38

    Ester, dekuji za mila slova, ale jestli jeste neni pozde radim abyste udelala babovku s vajecnym konakem od pani Vencove - tam jsem nemusela nic upravovat a byla vynikajici.

  • Ester S.
    Ester S. |

    24. 1. 2006 12:50

    Protoze nemam doma ani orisky, ani rum, ani rozinky, ani mak, ani maslo, ani Heru, ale zato od Vanoc vajecny konak, je pro mne tenhle receptik jako delany :) Jdu na to, a jelikoz pani Airan miva obvykle trefne postrehy a napady, tak dam na jeji radu - pak dam urcite vedet!

  • Airan
    Airan |

    11. 12. 2005 20:03

    Dnes jsem ji udelala a musim rict ze je vyborna, jen se mi zdalo moc oleje a malo mouky - priste dam 350g mouky a 200ml oleje. Jinak super!

  • jarmila
    jarmila |

    9. 7. 2005 20:41

    Dělala jsem ji již 2x a byla dobrá. doporučuji.Alespoň tak spotřebuji vaječný koňak,který často dostávám od babičky k svátku , ale bohužel není moc k pití.

  • MRKT
    MRKT |

    9. 7. 2005 10:59

    Zni to zajimave, dnes to vzskousim... :-)

  • Pavluška
    Pavluška |

    27. 4. 2005 09:41

    Tohle je moje nejoblíbenější bábovka. Jen dávám místo 300 g polohrubé mouky 125 g solamylu a 125 g polohrubé mouky. Bábovka je pak mnohem křehčí.Doporučuji !