Autor:

Snadný štrůdl

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Hera
nebo změklé máslo
250 g
Citronová šťáva
nebo ocet
2 lžíce
Sůl 1/4 lžička
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Jablka 1 kg
Vanilkový cukr 3 balíček
Cukr krystal
nebo hnědého cukru
60 g
Kokos  
Skořice  
Vlašské ořechy  
Vlažná voda 0,125 l
Snadný štrůdl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné části a necháme chvíli odležet v lednici. Mezitím si nastrouháme na hrubo asi 1 kg jablek bez slupek. Z každé třetiny těsta rozválíme přibližně dlouhý obdélník, na který rozprostřeme jablka asi v půl centimetrové vrstvě tak, že necháme 2 cm od krajů a 3 cm od vzdálenějšího konce bez jablek. Každou třetinu posypeme jedním vanilkovým cukrem, je-li třeba přisladíme ještě krystalem (hnědým cukrem), poprášíme skořicí, kokosem a přidáme mleté (nebo drcené) vlašské ořechy. Zavineme od nejbližšího konce a opatrně přeneseme na pekáč (nevymazaný, nevystlaný papírem). Opakujeme se všemi třemi šiškami. Štrůdl není nutno potírat rozkvedlaným vejcem.
Pečeme na 180° 15 minut, poté stáhneme na 150° a dopečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.29 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Snadný štrůdl

Komentáře

  1. lili774   23.04.2012 | 8:17 | reagovat | závadný

    V sobotu jsem recept vyzkoušela. Postup popsaný výborně. I těsto se dobře vyválelo a nelepilo. :-) Jenom, bylo po upečení bledé. Bylo napsáno nepotírat vejcem,ale příště bych ho potřela. ;-) Vnoučkovi moc a moc chutnal.

  2. Suchousinka   19.10.2010 | 18:55 | reagovat | závadný

    Dnes jsem tento recept vyzkoušela a musím konstatovat,že tento štrůdl je jak na přípravu tak i na jídlo nic moc..dávám za pět a již nikdy víc ho dělat nebudu.. :-(

  3. Jana Řezníčková   03.07.2009 | 8:00 | reagovat | závadný

    Taky se mi moc líbí perfektně popsaný postup. Určitě štrůdl někdy vyzkouším. V posledníi době peču jen z lístkového těsta (je to nejrychlejší), je snad pořád čím dál míň času.....

  4. niobe nightingale   02.07.2009 | 20:44 | reagovat | závadný

    No... vidíte to na obrázku - moc nelístkuje :)Kláro, děkuju. Snad Vám bude chutnat, až ho vyzkoušíte ;-)

  5. Jana Kubáčková   02.07.2009 | 19:41 | reagovat | závadný

    Chtěla bych se zeptat jestli toto těsto po upečení lístkuje. Děkuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web