Tvarohové šátečky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • zavařenina
    • moučkový cukr
    • 250
      g tvaroh
    • 250
      g tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny zpracujeme na vále, radýlkem nakrájíme na čtverečky, plníme zavařeninou, uděláme šáteček, potřeme vajíčkem a upečeme. Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kutyč
    kutyč |

    22. 12. 2012 11:00

    Chce to víc mouky jináč se těsto hrozně lepí a ze čtverečků se to dělalo blbě,ty kolečka jsou lepší.Hezký moc nejsou marmeláda dost tekla ale docela dobrý.

  • Olga .
    Olga . |

    13. 11. 2008 17:27

    Tak, tak.Už pouze maličkost: pro větší pevnost spojení obou těst je lepší použít "tupé" vykrajováko-sklenku,hrnek,plastovou formičku...A co jsem udělal s prořezy? Slané tyčky dělám výhradně z tohoto těsta, tak jsem si udělal radost. Tentokrát jsem sypal lněným semínkem. Když se podaří trefit každou tyčku jedním semínkem, určitě si vzpomenete na Pretty Woman, protože když pak v puse naháníte ta semínka jazykem mezi řezáky abyste si křupli, zjistíte, že jsou to svině kluzký :-)))

  • Marie L.
    Marie L. |

    13. 11. 2008 14:47

    Aby Vám nezbývalo těsto, na rozválený plát se formičkou jen naznačí kolečka vedle sebe, doprostřed každého se umístí nádivka, přikryje se vykrojeným kolečkem nebo klidně celým plátem a formičkou dovykrojí celý koláček. Takhle jsme doma dělali koblihy. Ze zbytků se vázaly uzly.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 11. 2008 18:03

    Gabika neostalo mu cesto s náplňou, pretože na cesto dával hromádky. Prikryl druhým a kolieska sa vykrajujú tak, aby tá hromádka bola vnútri kolieska.

  • Gábina H
    Gábina H |

    12. 11. 2008 14:58

    To já vím, e normálně se těsto dál vyválí a vykrájí. Jen mi to nebylo jasné v Oldově variantě, kdy dal náplň na rozválené těsto, které pokryl druhou vrstvou těsta a pak z toho vykrajoval ta kolečka. Musely mu přece zbýt kousky těsta s náplní.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 11. 2008 13:00

    Gabika, tie vykrojené zbytky cesta môžete zase spojiť, vyvaľkať a vykrajovať ďalej :)))

  • Gábina H
    Gábina H |

    12. 11. 2008 09:16

    Oldo a co jste dělal s tím zbytklem těsta po vykrájení koláčků?

  • Olga .
    Olga . |

    11. 11. 2008 22:47

    Ano, toto těsto je fantastické! Já mu říkám 1:1:1 a také do něj nedávám vejce. Dnes jsem testoval různé náplně; místo tašek jsem na plát pokladl cik-cak hromádky náplní, překryl druhým plátem a skenicí vypíchal koláčky.Těsta jsem zapomněl potřít ve spoji vejcem, ale náplně kupodivu nevytekly.Proč píši o takové banalitě? Překvapilo mě, že koláčky o průměru 50mm vyběhly na 35mm a vypadaly jako malé koblihy, teplota byla z počátku 200°C, pak 175°C, pekl jsem z jedné dávky ve 12oo a teď (23oo) jsem si posledních 6ks schoval na kredenc k ranní kávě, no bodejť bych nehmotnil decitunu :-((

  • Olga .
    Olga . |

    11. 11. 2008 22:47

    Ano, toto těsto je fantastické! Já mu říkám 1:1:1 a také do něj nedávám vejce. Dnes jsem testoval různé náplně; místo tašek jsem na plát pokladl cik-cak hromádky náplní, překryl druhým plátem a skenicí vypíchal koláčky.Těsta jsem zapomněl potřít ve spoji vejcem, ale náplně kupodivu nevytekly.Proč píši o takové banalitě? Překvapilo mě, že koláčky o průměru 50mm vyběhly na 35mm a vypadaly jako malé koblihy, teplota byla z počátku 200°C, pak 175°C, pekl jsem z jedné dávky ve 12oo a teď (23oo) jsem si posledních 6ks schoval na kredenc k ranní kávě, no bodejť bych nehmotnil decitunu :-((

  • Jiřina Dostálová
    Jiřina Dostálová |

    24. 10. 2005 10:46

    Je to na jedničku. Zkusila jsem to bez vajec a jenom pocukrovala - skvělé. Dovnitř jsem místo marmelády dala jednu kompotovanou meruňku a šátečky jsem přimáčkla rozinkou. Nemá to chybu. Jo a potírat vajíčkem se to skutečně nemusí. po upečení je to zlaté i bez toho

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    5. 6. 2005 13:32

    taky děláme bez vajíček a je to vynikjaci jednu dobu jsme je dělali skoro pořád. Ale zase znova udělám je to fakt dobrutka

  • Libuše Romančíková
    Libuše Romančíková |

    10. 5. 2005 17:51

    Tento recept znám,ale nedávám vajíčka.Nejsou porřeba.Těsto se velice dobře zpracovává a nepotírám ani vajíčkem.Po upečení se mohou obalovat v cukru.Já je jen pocukruji a jsou vynikající.