Autor:

Tvarohové šátečky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Vejce 2 ks
Zavařenina  
Moučkový cukr  
Tvaroh 250 g
Tuk 250 g
Tvarohové šátečky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Suroviny zpracujeme na vále, radýlkem nakrájíme na čtverečky, plníme zavařeninou, uděláme šáteček, potřeme vajíčkem a upečeme. Teplé obalujeme v moučkovém cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové šátečky

Komentáře

  1. kutyč   22.12.2012 | 11:00 | reagovat |

    Chce to víc mouky jináč se těsto hrozně lepí a ze čtverečků se to dělalo blbě,ty kolečka jsou lepší.Hezký moc nejsou marmeláda dost tekla ale docela dobrý.

  2. Olga .   13.11.2008 | 17:27 | reagovat |

    Tak, tak.Už pouze maličkost: pro větší pevnost spojení obou těst je lepší použít "tupé" vykrajováko-sklenku,hrnek,plastovou formičku...A co jsem udělal s prořezy? Slané tyčky dělám výhradně z tohoto těsta, tak jsem si udělal radost. Tentokrát jsem sypal lněným semínkem. Když se podaří trefit každou tyčku jedním semínkem, určitě si vzpomenete na Pretty Woman, protože když pak v puse naháníte ta semínka jazykem mezi řezáky abyste si křupli, zjistíte, že jsou to svině kluzký :-)))

  3. Marie L.   13.11.2008 | 14:47 | reagovat |

    Aby Vám nezbývalo těsto, na rozválený plát se formičkou jen naznačí kolečka vedle sebe, doprostřed každého se umístí nádivka, přikryje se vykrojeným kolečkem nebo klidně celým plátem a formičkou dovykrojí celý koláček. Takhle jsme doma dělali koblihy. Ze zbytků se vázaly uzly.

  4. Tereza J.   12.11.2008 | 18:03 | reagovat |

    Gabika neostalo mu cesto s náplňou, pretože na cesto dával hromádky. Prikryl druhým a kolieska sa vykrajujú tak, aby tá hromádka bola vnútri kolieska.

  5. Gábina H   12.11.2008 | 14:58 | reagovat |

    To já vím, e normálně se těsto dál vyválí a vykrájí. Jen mi to nebylo jasné v Oldově variantě, kdy dal náplň na rozválené těsto, které pokryl druhou vrstvou těsta a pak z toho vykrajoval ta kolečka. Musely mu přece zbýt kousky těsta s náplní.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web