Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g cuketa hrubě nastrouhaná
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g uzené maso - plec, krkovice, moravské uzené... dle chuti
    • 100
      g uzený sýr nastrouhaný
    • 1
      ks cibule jemně nakrájená
    • 2
      stroužek česnek nastrouhané
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • 6
      lžíce olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo nebo máslo či olej na vymazání pekáčku
    • strouhanka na vysypání pekáčku - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu (mladou cuketu není nutné loupat) a uzené maso (150 - 200 gramů) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Na jemném struhadle nastrouháme do mísy uzený sýr a česnek. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vejce, olej, sůl (pozor na slanost uzeného masa a sýra), pepř a dle chuti i můžeme ochutit i trochou majoránky, drceného kmínu, muškátový květ nebo je dobrá i čubrica či adžika a vše dobře promícháme. Směs nalijeme do vymaštěného pekáčku, který můžeme, ale nemusíme vysypat strouhankou, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova.
2
Pokud chceme mít nádivku / nákyp nadýchanější, můžeme oddělit žloutky od bílků, ze kterých uděláme sníh, který vmícháme do řádně promíchané směsi až na konec.
3
Podáváme k bramborové kaši, bramborám, se zeleninovým salátem... Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zlatka
    Zlatka |

    26. 10. 2016 13:04

    Je výborná! Teplá i studená :-)