Autor:

Bramborová kaše

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Mléko
300-400
400 ml
Máslo  
Čerstvá zelenina
na obložení
 
Okurka
na obložení
 
Snitka petržele
na obložení
 
Bramborová kaše

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme, přidáme polovinu másla a postupně přiléváme horké mléko, přičemž kaši šleháme nebo mícháme, aby byla nadýchaná.

Kaši na talíři přelijeme zbylým máslem, obložíme zeleninou a nakládanou okurkou a ozdobíme petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
3+
3.41 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 17x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Bramborová kaše

Komentáře

  1. jerry2004   21.10.2016 | 10:45 | reagovat | závadný

    Jdu to vyzkoušet :-!

  2. Jarmila   01.05.2016 | 21:46 | reagovat | závadný

    Milé kuchařky a kuchtíci! Nedávno jsem dělala brambor. kaši a napadlo :-$ mne místo soli do brambor před vařením, jsem dala zeleninový bujón. Po uvaření jsem vývar scedila do jiné nádoby, do brambor dala kousek másla a přikryté nechala rozpustit, rozšťouchala, poté jsem šlehačem a přiléváním vývaru vyšlehala do požadované hustoty-žádné mléko! Manžel prohlásil, že už br. kaši jinak nechce, nám tedy moc chutnala! <:-) Chce to opravdu dobrý bujón, já je kupuji v Rakousku u HOFRA - mají hovězí drůbeží a dva druhy zeleninové, jsou to skutečné vývary v kostce, ale můžete vyzkoušet i naše, nejvíc by se podobala chuť od MAGI :-)

  3. Jeny   10.06.2015 | 18:53 | reagovat | závadný

    Jen malá připomínka - od své babičky: brambory, které vaříte na kaši nikdy nesolit!!!!! Dosolit až pak,
    Jeny

    1. Pepil   10.11.2015 | 11:12 | reagovat | závadný

      A proč to tak je ti poradila taky? Jen tak ze zvědavosti.

  4. Sam   14.03.2014 | 2:30 | reagovat | závadný

    Jedna chybicka v Cestine,syrove brambory se velice blbe olupuji,mi je doma vzdycky oskrabavali (a to skrabkou ne loupackou).

    1. Vendy   04.07.2014 | 10:43 | reagovat | závadný

      Nejsem si jista, jestli ma nekdo, kdo napise misto my "mi", pravo nekoho poucovat o cestine. A nevidim duvod, proc by nemohlo byt napsano oloupat. Kazdy to pochopi, pouze nekdo s nizkou i teligenci, nebo rypal, ktery neumi priznat chyby a hleda je na ostatnich ne. :-X

      1. Ondra   13.12.2014 | 14:50 | reagovat | závadný

        Chyby jsou tam dvě. V Češtině malé č a my;)

  5. charlies99   20.02.2013 | 15:11 | reagovat | závadný

    Do teplých ručně našťouchaných brambor přidám půl kostky ( pokojové teploty ) másla,něco horkého mléka či smetany, posolím, PŘIDÁM JEDNO SYROVÉ VEJCE a ručním mixérem našlehám. Kašička je pak nadýchaná jak peřinka. Možno " vmíchnout " na drobno nasekanou pažitku nebo zelenou nať cibulky. ......... Velmi zajímavou kombinací je přidat před mixováním vařenou brokolici nebo karotku.

    1. Pemprs   10.11.2015 | 11:10 | reagovat | závadný

      Nebojíš se toho syrového vejce?

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web