Autor:

Bramborová kaše

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Mléko
300-400
400 ml
Máslo  
Čerstvá zelenina
na obložení
 
Okurka
na obložení
 
Snitka petržele
na obložení
 
Bramborová kaše

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme, přidáme polovinu másla a postupně přiléváme horké mléko, přičemž kaši šleháme nebo mícháme, aby byla nadýchaná.

Kaši na talíři přelijeme zbylým máslem, obložíme zeleninou a nakládanou okurkou a ozdobíme petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2
4 9 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 9x)
Zeleninové chow mein Asijská klasika: Míchej & smaž Články z

Komentáře k receptu: Bramborová kaše

Komentáře

  1. Jarmila   01.05.2016 | 21:46 | reagovat | závadný

    Milé kuchařky a kuchtíci! Nedávno jsem dělala brambor. kaši a napadlo :-$ mne místo soli do brambor před vařením, jsem dala zeleninový bujón. Po uvaření jsem vývar scedila do jiné nádoby, do brambor dala kousek másla a přikryté nechala rozpustit, rozšťouchala, poté jsem šlehačem a přiléváním vývaru vyšlehala do požadované hustoty-žádné mléko! Manžel prohlásil, že už br. kaši jinak nechce, nám tedy moc chutnala! <:-) Chce to opravdu dobrý bujón, já je kupuji v Rakousku u HOFRA - mají hovězí drůbeží a dva druhy zeleninové, jsou to skutečné vývary v kostce, ale můžete vyzkoušet i naše, nejvíc by se podobala chuť od MAGI :-)

  2. Jeny   10.06.2015 | 18:53 | reagovat | závadný

    Jen malá připomínka - od své babičky: brambory, které vaříte na kaši nikdy nesolit!!!!! Dosolit až pak,
    Jeny

    1. Pepil   10.11.2015 | 11:12 | reagovat | závadný

      A proč to tak je ti poradila taky? Jen tak ze zvědavosti.

  3. Sam   14.03.2014 | 2:30 | reagovat | závadný

    Jedna chybicka v Cestine,syrove brambory se velice blbe olupuji,mi je doma vzdycky oskrabavali (a to skrabkou ne loupackou).

    1. Vendy   04.07.2014 | 10:43 | reagovat | závadný

      Nejsem si jista, jestli ma nekdo, kdo napise misto my "mi", pravo nekoho poucovat o cestine. A nevidim duvod, proc by nemohlo byt napsano oloupat. Kazdy to pochopi, pouze nekdo s nizkou i teligenci, nebo rypal, ktery neumi priznat chyby a hleda je na ostatnich ne. :-X

      1. Ondra   13.12.2014 | 14:50 | reagovat | závadný

        Chyby jsou tam dvě. V Češtině malé č a my;)

  4. charlies99   20.02.2013 | 15:11 | reagovat | závadný

    Do teplých ručně našťouchaných brambor přidám půl kostky ( pokojové teploty ) másla,něco horkého mléka či smetany, posolím, PŘIDÁM JEDNO SYROVÉ VEJCE a ručním mixérem našlehám. Kašička je pak nadýchaná jak peřinka. Možno " vmíchnout " na drobno nasekanou pažitku nebo zelenou nať cibulky. ......... Velmi zajímavou kombinací je přidat před mixováním vařenou brokolici nebo karotku.

    1. Pemprs   10.11.2015 | 11:10 | reagovat | závadný

      Nebojíš se toho syrového vejce?

  5. Max   11.01.2013 | 9:43 | reagovat | závadný

    Mi prijde lepsi dat misto mleka trochu smetany. Ma to pak lepsi chut.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí 10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí
Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko
Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak! Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web