Autor:

Rebarborový dort II.

Střední
Těsto
Hladká mouka 250 g
Máslo 125 g
Vejce 1 ks
Moučkový cukr 125 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl  špetka
Náplň
Vejce 2 ks
Cukr krystal 100 g
Tvaroh
350-400
400 g
Vanilkový pudink 2 balíček
Rostlinný olej 1 dl
Mléko 3 dl
Olej 1 dl
Dortové oplatky
kulaté
2 ks
Rebarbora 500 g
Moučkový cukr 80 g
Strouhané ořechy 2 lžíce
Rebarborový dort II.

Postup přípravy:

Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno položíme obě oplatky, posypeme ořechy, vsypeme na malé kousky nakrájenou rebarboru. Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme tvaroh, pudinkový prášek rozmíchaný v mléce, olej. Opatrně nalejeme na rebarboru. Pečeme při 150 °C asi 50 minut. Potom natřeme bílky vyšlehanými s 80 g práškového cukru, a dopékáme ještě 10 minut. Krájíme po úplném vychladnutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.71 7 5 1
Reklama
12 triků, aby se cukroví povedlo Články z

Komentáře k receptu: Rebarborový dort II.

Komentáře

  1. Tereza J.   19.05.2008 | 17:36 | reagovat |

    Ivanka ďakujem:))) Som rada, že chutí:)))

  2. Ivana Samcová   19.05.2008 | 14:26 | reagovat |

    Jak začne růst rebarbora, musím udělat tento dort. Peču ho nejčastěji na plechu jako řezy, dávám jednu vrstvu oplatek a posypu ještě trochu drcenými piškoty (moc nám v tom chutnají). Je to vynikající koláč. Sice trochu pracnější, ale chuť to určitě vynahradí. Škoda, že ho chválím jenom já. Určitě si tento recept nezaslouží zapadnout. Paní Terezko, kdybych mohla, posílám 1 po každém uupečení. Ivana

  3. Ivana Samcová   28.07.2007 | 18:59 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem tento dort upéct na plechu jako řezy, jsou rovněž výborné a samozřejmě rychleji upečené. Dala jsem více tvarohu - 2 balíčky - 500g. Použila jsem oplatky a musím říci, že všechno bylo naprosto v pohodě, vůbec se nic nerozmáčelo. Možná by při pečení na plechu stačila jen jedna vrstva oplatek. Paní Terezko, ještě jednou díky za skvělý recept. Už teď patří mezi naše nejoblíbenější. Zdravím, Ivana.

  4. Ivana Samcová   15.07.2007 | 20:49 | reagovat |

    Paní Terezko, zkusím to s těmi oplatkami. Tento váš dort je tak výborný, že polykám sliny, jen na něj pomyslím. Díky za radu. Ivana

  5. Tereza J.   13.07.2007 | 20:38 | reagovat |

    Pani Ivanka, tie oplátky sú tam práve na to, aby vsiakli šťavu . Ak nemáte oplátky, tak by som trocha tú rebarboru podusila a zbavila nadmernej tekutiny, prípadne by možno pomohlo zvýšiť vrstvu orechov. Ale skúste nabudúce tie oplátky, ono rebarbora má ozaj dosť vody.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web