Autor:

Páteční lívanečky

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Těsto
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 40 g
Droždí 15 g
Mléko 1/2 l
Vejce 3 ks
Citronová kůra  
Máslo
rozpuštěné
20 g
Náplň
Tvaroh  
Moučkový cukr
dle chuti
 
Šlehačka
1x ve spreji, 1x tekutá
2 ks
Jahodová marmeláda
(je výborná i třešňová, meruňková) nebo mražené mačkané jahody s cukrem nebo čerstvé mačkané s cukre
 
Páteční lívanečky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Z mouky, kvasnic, cukru a mléka uděláme kvásek, po nakynutí dolijeme mléko (skutečně je ho půl litru), přidáme žloutky a rozpuštěné máslo a dáme kynout na teplé místo. Až to pěkně nakyne, přidáme sníh z bílků , opatrně zamícháme a dáme znovu kynout. Jakmile těsto zdvojnásobí objem, můžeme smažit malé lívanečky.
Tvaroh smícháme s cukrem, zašleháme tekutou šlehačku. Lívanečky potřeme tímto tvarohem, jahodami či marmeládou a nahoře dozdobíme šlehačkou z láhve.
VYNIKAJÍCÍ!!!! Až to budete doma konzumovat, pozorujte, komu se budou dělat boule za ušima!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.71 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 7x)
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Páteční lívanečky

Komentáře

  1. Yvuška   15.06.2016 | 13:57 | reagovat | závadný

    Tak jako nemám moc v oblibě psát komentáře, právě jsem lívanečky dodělala a prostě jsem musela napsat. VYNIKAJÍCÍ. Víc se nebudu rozepisovat, byly opravdu výtečné. Děkuji za skvělý recept.

  2. KaRa   23.11.2012 | 12:21 | reagovat | závadný

    Opravdu výtečné...mizely mi pod rukama a té nejmenší se dělaly největší boule ;-)

  3. recepty73   20.09.2012 | 19:50 | reagovat | závadný

    ...kynuté lívance jsou časově náročnější, ale počkat se vyplatí ;-) ...

  4. Marja Morevna   21.07.2012 | 12:05 | reagovat | závadný

    Toto je vůbec nejlepší těsto, které jsem kdy vyzkoušela. Bylo to parádní. Lívanečník jsem taky jen vytírala štětečkem a dělalo se to krásně.

  5. Jana z VM   04.04.2005 | 7:08 | reagovat | závadný

    Paní Lidko, já je dělám na lívanečníku a jetnolivé "díry" na lívance jenom vytírám rozpuštěným sádlem. Lívanečky se nesmí smažit ve vrstvě tuku. Zapomněla jsem to podotknout !! Vůbec potom nejsou mastné.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web