Autor:

Páteční lívanečky

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Těsto
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 40 g
Droždí 15 g
Mléko 1/2 l
Vejce 3 ks
Citronová kůra  
Máslo
rozpuštěné
20 g
Náplň
Tvaroh  
Moučkový cukr
dle chuti
 
Šlehačka
1x ve spreji, 1x tekutá
2 ks
Jahodová marmeláda
(je výborná i třešňová, meruňková) nebo mražené mačkané jahody s cukrem nebo čerstvé mačkané s cukre
 
Páteční lívanečky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Z mouky, kvasnic, cukru a mléka uděláme kvásek, po nakynutí dolijeme mléko (skutečně je ho půl litru), přidáme žloutky a rozpuštěné máslo a dáme kynout na teplé místo. Až to pěkně nakyne, přidáme sníh z bílků , opatrně zamícháme a dáme znovu kynout. Jakmile těsto zdvojnásobí objem, můžeme smažit malé lívanečky.
Tvaroh smícháme s cukrem, zašleháme tekutou šlehačku. Lívanečky potřeme tímto tvarohem, jahodami či marmeládou a nahoře dozdobíme šlehačkou z láhve.
VYNIKAJÍCÍ!!!! Až to budete doma konzumovat, pozorujte, komu se budou dělat boule za ušima!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1-
4.67 6 5 1
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Páteční lívanečky

Komentáře

  1. Yvuška   15.06.2016 | 13:57 | reagovat |

    Tak jako nemám moc v oblibě psát komentáře, právě jsem lívanečky dodělala a prostě jsem musela napsat. VYNIKAJÍCÍ. Víc se nebudu rozepisovat, byly opravdu výtečné. Děkuji za skvělý recept.

  2. KaRa   23.11.2012 | 12:21 | reagovat |

    Opravdu výtečné...mizely mi pod rukama a té nejmenší se dělaly největší boule ;-)

  3. recepty73   20.09.2012 | 19:50 | reagovat |

    ...kynuté lívance jsou časově náročnější, ale počkat se vyplatí ;-) ...

  4. Marja Morevna   21.07.2012 | 12:05 | reagovat |

    Toto je vůbec nejlepší těsto, které jsem kdy vyzkoušela. Bylo to parádní. Lívanečník jsem taky jen vytírala štětečkem a dělalo se to krásně.

  5. Jana z VM   04.04.2005 | 7:08 | reagovat |

    Paní Lidko, já je dělám na lívanečníku a jetnolivé "díry" na lívance jenom vytírám rozpuštěným sádlem. Lívanečky se nesmí smažit ve vrstvě tuku. Zapomněla jsem to podotknout !! Vůbec potom nejsou mastné.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web