Bábovka ze zbylých bílků

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 15
      ks bílek 13-15
    • 240
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 50
      g lískové oříšky
    • 50
      g čokoláda Sekaná
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 50
      g rozinky nebo sušených meruněk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky našleháme s trochou soli, pak přidáme vše ostatní, už nešleháme, jen opatrně do sněhu zabalujeme. Nakonec přidáme olej. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané větší bábovkové formy. Pečeme zpočátku na 150 °C asi 15 min., potom zmírníme na 100 °C a dopečeme asi dalších 15 min, až se vpíchnutá špejle nelepí. Oproti ostatním bílkovým bábovkám tahle neklesne a je dost velká. Můžeme péct i jako řezy na plechu.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    24. 7. 2010 08:40

    Je to stejné jako Bílkový chlebíček, ale z více bílků.Dobré. Někdy do těsta nakrtájím sojovou tyčinku, zbytky jakýchkoliv i plněných čokolád. Všem to chutná.

  • Alena Štelcová
    Alena Štelcová |

    11. 5. 2008 16:42

    výbornééééééééééééé...