Bábovka z roku 1900

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Hera 1 ks
Moučkový cukr  
Vanilkový cukr 1 balení
Žloutek 2 ks
Cukr 2 kostka
Droždí 30 g
Polohrubá mouka 1/2 kg
Mléko
vlažné
400 ml
Perník na strouhání 150 g
Sůl 1 špetka
Bábovka z roku 1900

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

V míse našleháme 2 vrchovaté lžíce Hery a 3 lžíce práškového cukru. Pak přidáme špetku soli, citronovou kůru (nebo van. cukr nebo kůru z pomeranče), 2 žloutky a hodně vyšleháme do pěny. Vsypeme mouku, kvásek (kvasnice + kost. cukr + trochu mléka), mléko a zaděláme vláčné těsto. Necháme na teple kynout asi půl hodiny.

Pak na vále vypracujeme a vyválíme silnější placku. Posypeme strouhaným perníkem, práškovým cukrem, troškou skořice a polijeme téměř celým zbytkem Hery, kterou si rozpustíme. Placku po krajích zahneme a srolujeme jako závin. Opatrně přeneseme do bábovkové formy, kterou jsme dobře vymastili rozehřátým tukem. Navrchu ještě potřeme Herou.

Necháme kynout 15 minut a v předehřáté troubě při 170 °C pečeme minim. 45-55 minut. Ještě horkou vyklopíme a ihned bohatě pocukrujeme práškovým cukrem smíchaným s vanilínovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.75 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Reklama
Buchty jako od babičky krok za krokem Buchty jako od babičky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bábovka z roku 1900

Komentáře

  1. Jana z Vysočiny   04.06.2011 | 23:44 | reagovat | závadný

    Po letech vidím svůj recept a koukám, že ho nepoznávám. Kdo tu takhle převorává recepty?! Zřejmě i jiné nebudou sedět.
    Původní recept a všechny mé ostatní najdete na mých stránkách zde
    http://jakodoma.webgarden.cz/kynute-testo/?offset=20

  2. Tonka   15.04.2011 | 23:10 | reagovat | závadný

    Tak to bych tedy chťela vidět v roce 1900 Heru ..., nebo vanilkový cukr

  3. Jarka O.   28.01.2009 | 13:46 | reagovat | závadný

    No, podle mého je tam moc tekutiny, já bych osobně ubrala 100 ml. Jinak by to šlo vytužit přidáním mouky, ale to už je taková nouzovka. Lépe je méně tekutin. Ve většině receptů s kynutým těstem se dává zhruba poloviční množství tekutiny v poměru k mouce.

  4. Michaela Honzíková   28.01.2009 | 13:14 | reagovat | závadný

    Těsto se mi trhalo, dělala jsem přesně podle receptu a netuším kde se stala chyba.....no nakonec se nám povedlo to dostat do formy ale asi určitě nebude tak pěkná jako ta Vaše:( ale doufám, že bude alespoň dobrá, nemá někdo nějakou radu co udělat jinak aby těsto nebylo tak jemné?

  5. Petr Petroš   08.11.2007 | 17:08 | reagovat | závadný

    bezva recept a mohla by ste mi ho poslat na i mel? Můj imei je PPëtroas@seznam.cz Děkuji Petr Petroš

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web