Babské kuře

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 6
      ks brambory 5-6 větší
    • 1
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička vegeta
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks houska případně rohlíky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 150
      g uzená slanina
    • 1
      dl mléko nebo voda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je přemícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma vejci. Vznikne nám bramborákové těsto (bez mouky).
2
V druhé míse nakropíme na kousky pokrájené housky mlékem, nebo vodou. Na pánev dáme trochu sádla a na kostky pokrájenou uzenou slaninu, promícháme a zpěníme na ní cibulku. Navlhčené housky promícháme se dvěma vejci, přidáme vegetu a vmícháme osmaženou slaninu s cibulí.
3
Potom smícháme bramborákovou směs a směs z housek dohromady. Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme na něj promíchanou směs. Kuře rozpůlíme a osolíme. Vložíme jej do směsi na pekáč kůží dolu, trošku ho přitlačíme (dosáhneme toho, že kuře si vytvoří jakési "hnízdečko"). Přikryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Když je maso téměr měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do křupava.
Zařazení: Maso Drůbeží Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Já na
    Já na |

    11. 7. 2015 21:05

    Výborný recept. Vážně jsme si pochutnali mňam a rozhodně budu dělat častěji.. :-) :-) :-)

  • Anisekiel
    Anisekiel |

    19. 1. 2015 18:36

    Výborné! Nemohu si vynachválit, recept jsem přeposlala i spolupracovníkům a všichni si mneme bříška od radosti a spokojenosti! Mňamka...posílám moc pochval za receptík

  • Marian
    Marian |

    13. 4. 2014 12:03

    Tak prave je v troubě. Pred chvili jsem kure otacel a ochutnaval a vypada to dost dobre :-) ..supr recept, i kdyz trosku pracnejsi - ale stoji to za to :-)

  • Pavel
    Pavel |

    29. 11. 2013 01:03

    Dělal jsem to už dvakrát a pokaždé ladný ohlas:-) Fakt super! Dávám to se zelím a do toho zelí trošku salniny, co mi zbyla:-)

  • Denisa Černá
    Denisa Černá |

    15. 4. 2013 13:37

    Kuře bylo výborné, jen bych doporučila naporcovat ho na menší části, aby bylo dřív hotové. Bramborová směs se mi totiž ke konci dole už dost upekla.

  • Hili
    Hili |

    4. 11. 2012 12:50

    Tak to je opravdu lahoda <3 moc dobré, všem chutnalo !!

  • Marta
    Marta |

    18. 2. 2011 14:18

    Tak jsem hledala něco na sobotní oběd a našla toto kuře. Po přečtení všech příspěvků, převážně kladných, až na jeden, jsem se rozhodla ho vyzkoušet. A teda měl úspěch, bylo to moc dobré a příště to zkusím s tím sýrem - mám zařazeno do osvědčených receptů a budu vařit častěji. Takže dávám za 1 ;-)

  • Renata7
    Renata7 |

    3. 12. 2010 14:16

    Moooc nám chutná, dělám často. RV

  • Marie Slavíková
    Marie Slavíková |

    11. 4. 2010 12:48

    Tak jsem dnes vyzkoušela recept a musím říct že všem moc chutnalo,proto dávám 1.Děkuji za bezvadný nedělní oběd.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    16. 3. 2010 07:27

    Jen chci ještě dodat, že jsem rohlíky vůbec nenamáčela do mléka, vodu z brambor jsem taky neslévala. Rohlíky nasákly i bez toho, nádivka byla nadýchaná a moc dobrá :-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    15. 3. 2010 19:23

    Včera jsme si moc pochutnali, dávám 1.

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    8. 3. 2010 18:14

    Pekla jsem, podle rady nejdříve samotné kuře a opak přidala ostatní, povedelo se, chutnalo, bylo pochváleno.Určitě zopakuji a dávám 1

  • Jana Nováková
    Jana Nováková |

    6. 3. 2010 14:28

    Tak hned píšu jak jsem dopadla. Ani po dvou hodinách pečení mi bramborákové těsto nepřišlo dost propečené, stále mělo podivnou konzistenci (přesto že jsem brambory důkladně vymačkala). Ke konci pečení jsem musela péct samotné bez kuřete, protože to už bylo. A chuťově taky nic extra. Na to kolik času a energie jsem na přípravu obědu vyplýtvala, bych to čekala mnohem lepší.Za mě tedy hodnocení nic moc, už vařit nebudu. Oběd mě zklamal a to jsem chtěla manžela potěšit a uvařit něco dobrého:-( Příště musím líp vybírat.

  • Jana Nováková
    Jana Nováková |

    6. 3. 2010 13:01

    Prosím o pomoc. Oběd mám v troubě, ale bramborákové těsto mi připadá stále téměř syrové a kuře už upečené. Jak má "bramborák" vypadat?Předem díky

  • jana martanovicova
    jana martanovicova |

    5. 5. 2009 11:53

    Ja dávam najprv piecť samotné kura.Po polhodine vyberiem,dám zemiakové cesto a na to naukládam kura a dopekám spolu asi pol hodiny.Tiež sa mi stalo,že sa mi zemiakové cesto pripieklo,ale odkedy to robím takto, tak je to vynikajúce.

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    5. 5. 2009 10:12

    Dělala jsem v sobotu k obědu,všem chutnalo,jen to bramborové těsto se trouchu připeklo,než se kuře upeklo,i přesto nic nezbylo.dávám 1

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    26. 4. 2009 21:25

    Dnes sme mali k obedu. Je to vynikajúce. Musím pochváliť.Bol k tomu čerstvý hlávkový šalát, no proste nemá chybu. dávam 1.

  • Veronika Kouglová
    Veronika Kouglová |

    12. 4. 2009 12:31

    No opravdu velice dobrý recept:-) já sem,ale ještě doladila kuřátko sojovkou a ten nápad s taveným sýrem taky nemá chybu

  • Jana Novotná
    Jana Novotná |

    10. 1. 2009 19:03

    Tak jsem právě dojedla, opravdu to nemá chybu, je to vynikající a dávám za jedna. Kdo ještě váhá recept zkusit, radím neváhejte. Nedávala jsem půlky kuřete, ale stehýnka, krásně se propekly a opravdu jsem si mooooc pochutnala. Díky Johanko za tento recept. Jana

  • lenka holejsovska
    lenka holejsovska |

    6. 1. 2009 13:30

    Bylo to super jidlo ,chutnalo to všem.....jen se mi povedlo zapomenout vymačkat vodu z brambor ,tak to bylo řidší..přístě už nesmím zapomenout....:-))

  • Anonym
    Anonym |

    18. 3. 2008 09:57

    khjgkgzzuoi

  • mia
    mia |

    4. 2. 2008 07:09

    tak tohle nám mooooc chutnalo,dobroučké,příště musím udělat víc té peřiny pro kuře a už teď se těším na reprízu,dávám za 1

  • Petra
    Petra |

    27. 1. 2008 10:50

    Mňamka

  • ggs gsgsg
    ggs gsgsg |

    22. 1. 2008 19:21

    wgs

  • Karla
    Karla |

    22. 1. 2008 19:19

    Já si myslim ze je to normální.

  • jaja 13
    jaja 13 |

    19. 1. 2008 14:20

    Vynikající, měli jsme dnes k obědu. Dala jsem víc brambor a místo půlek kuřete jen křidýlka. Pekla jsem asi hodinu na 170 stupňů. Masíčko jsem posypala kořením Zlaté kuře. Moc nám chutnalo.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    18. 1. 2008 11:09

    Kuřátko jsem pekla minulý víken d a musím říct,že nebylo babské,ale božské..o))Přidala jsem i pár kousků vepřového masa a o něco málo více brambor,ale výsledek byl fantastický.Aspoň nám tenhle pokrm chutnal moc,i návštěvě:o))

  • Jolka
    Jolka |

    12. 1. 2008 08:40

    Tak vidim uz podla nazorov druhych ze to nie je recept na zahodenie.Urcite ho dnes vyskusam.

  • Marti
    Marti |

    24. 12. 2007 19:57

    Tak toto učrite vyskúšam. Už od prečítania to vyzerá lahodne. Rád skúšam nové ale i staré no kvalitné recepty. :-) Mimochodom v komentároch samé dievča tak to poruším aj kuchári sú :-) Tak všetkým dobrú chuť.

  • Alena
    Alena |

    10. 12. 2007 11:58

    Kuře jsem rozporcovala na 4 díly a dala na 20 minut povařit(tím jsem získala i vývar.) Pak jsem teprve kuřecí díly dala na bramborové těsto a tím jsem zkrátila pečení v troubě. Výsledek-všichni si pochvalovali, budu určitě dělat častěji.

  • Lenka Gulden
    Lenka Gulden |

    26. 11. 2007 22:40

    ahojky vespolek a zdravim predevsim kucharku Johanku, rada bych se zeptala,ostatne to co nejvice potrebuji snad u kazdeho peceni, protoze jsem teprve zacatecnice... kdyz se pece vse dohromady, tedy smes a kuratko, na kolik stupnu mam pect v elektricke troube a jak dlho???dekuji pekne za odpoved, rada bych pekla zitra k obedu, snad se podari dostat odpoved v cas. :o)) pekny den preji. Lenka

  • Renča
    Renča |

    25. 9. 2007 09:50

    Tak jsem ho servírovala těm mím chlapům kuře moc chutnalo ale vylepšila jsem ho trošku! Zkuste do toho bramboráku zamíchat asi 4 trojúhelníčky smetanového sýru nemá chybu!!!!! je to pak jemnější a lahodnější!!!

  • Renča
    Renča |

    23. 9. 2007 13:45

    Recept vypadá dost dobře jdu to zkusit doufám že dostanu pochvalu naboť mám doma dva rozmazlené chlapy napíši jak chutnalo

  • Zdenka Fridrichvá
    Zdenka Fridrichvá |

    28. 8. 2007 11:59

    Právě jsme po obědě a můžu říci výborné dík za recept!!!!!!!!!

  • ajka
    ajka |

    19. 8. 2007 13:23

    prave u nas na obed a asi dostanu pochvalu...jeste papaji

  • Annalise
    Annalise |

    7. 8. 2007 14:57

    Tento recept je opravdu výtečný! Opravdu nemám slov, objevila jsem ho tu v zimě a o víkendu jsem ho dělala po osmé...příteli moc chutná - a tomu se jentak někdo nezavděčí...! Klobouk dolů, Johanko

  • Blanka V.
    Blanka V. |

    28. 5. 2007 10:58

    Johanko, myslíte, že tento recept jde i z nových brambor? Píšete, že se má slít šťáva z brambor, tak by to snad mělo jít, ale raději se ptám. Díky za odpověď.

  • Simona Šenkýřová
    Simona Šenkýřová |

    27. 5. 2007 10:45

    Naprosto vynikající, nemám slov! A v co nejbližší době dělám znovu :o) Bez problémové, šlo to lehce , jen ta průprava je delší...1!

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    10. 3. 2007 20:31

    Vyzkoušela jsem dnes se spodnimi kuřecimi stehny a moooc mi to chutnalo. Diky malym kouskum masa se to upeklo v pohode.

  • Gayane
    Gayane |

    23. 1. 2007 05:02

    Recept jsem vyzkoušela a bylo to vynikající,jen bych příště kuře rozdělila na menší kousky

  • Jiřina Neradilová
    Jiřina Neradilová |

    23. 7. 2006 16:10

    Bylo to moc dobré, ale kuře bych příště před přípravou naporcovala anebo to udělala jako Karel z Velmezu. Maso se totiž dělalo strašně pomalu a těsto zase docela rychle. Jedli jsme k tomu kyselé zelí.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    22. 5. 2006 09:10

    Moc dobré, zase změna. Vítám každý recept z kuřete, dětí mně doma jiné maso nechtějí, někdy mám pocit, že už budu kvokat. Tak jsem s chutí dojedla po nich zbytek bramborákového těsta, doporučuji, dávám 1.

  • Martina S.
    Martina S. |

    23. 4. 2006 17:51

    Musím se přiznat, že o smíchaném bramboráku s houskovou nádivkou jsem nikdy neslyšela - dnes jsem ale tento recept vyzkoušela a celé rodině moc chutnalo. Nejdříve jsem pekla půl hodiny kuře a poté pekla i s "babou". Jenom se chci zeptat, jestli to někdo nezkoušel třeba i s jiným druhem masa a když ano, tak jak to chutnalo.

  • Petra
    Petra |

    7. 4. 2006 13:38

    Díky za typ na sobotní oběd.Nechtělo se mi péct kuře obyčejně,tohle vypadá jednoduše a chutnné to musí být určitě.Místo Vegety zkusím kořeníčko,které kupuji u naší kamarádky kořenářky - Adamovo žebro a Pampa argentina.

  • Karel z Velmezu
    Karel z Velmezu |

    29. 11. 2005 13:56

    Nejdříve peču asi půl hodiny samotné kuře na 200 stupňů přikryté, pak kuře vyjmu i se šťávou , naleju nádivku, přidám kuře teď už kůží nahoru, poleju výpekem a dál peču do zlatova na stupeň 200. Obojí je výborně upečené, nic se nepřipálí.

  • darina knotova
    darina knotova |

    6. 10. 2005 12:34

    Tento recept jsem vyzkoušela,byl bobrý, jen se mi nepodařilo skloubit společné dopečení kuřete a bramboráku.

  • Míra Mikolášek
    Míra Mikolášek |

    15. 9. 2005 19:26

    když píšou samá děvčata přidám i já svoje trochou do mlýna.Protože rád vařím tak mě tento recept zaujal a mám hned oběd na neděli.doufám že to neskoním a neupíchnu si ostudu i před mamkou kterou jsem pozval.Tím to děkuji za skvělej nápad.Míra

  • Johanka K
    Johanka K |

    2. 9. 2005 09:38

    Maidi, bez obáv, nič nespálite, iba treba dobre vymastiť pekáč, na ktorom sa zmes pečie. Táto dávka je na stredný pekáč. Bramborákového cesta by malo byť asi toľko, aby surové siahalo tak o polovice pekáča, pretože pečením sa zvačší jeho objem.Čas na upečenie takého množstva cesta a kurčaťa rozdeleného na polovice trvá rovnako...Pekný deň...

  • Johanka K
    Johanka K |

    1. 9. 2005 19:19

    Airanko, skoro by som bola zabudla...Toto kurča sa pečie rozdelené na dve polovice.Bramborák vtiahne do seba sós z kurčaťa.Keď som to skúšala bez kurčaťa,nemalo to ten efekt...Ak mrknete na "kuře v peřine"...to je rozdelené na asi osem kúskov a každý z n ich je prikrytý masovou plnkou..ale fantázii sa medze nekladú, može to byť kľudne aj plnka bez masa...skrátka podľa chuti...Tak dobrú...:)J.

  • Maida
    Maida |

    1. 9. 2005 19:14

    Bramborák někdy peču v troubě,ale s kuřetem se bude muset péct déle. Nespálí se těsto?

  • Johanka K
    Johanka K |

    1. 9. 2005 19:12

    Ahoj, dievčatá...u nás sa to volá aj "kurča na babe" pričom pomenovanie "baba" je krajový názov pre bramborák pečený so slaninou a klobáskou na plechu...Má to výhodu v tom, že spolu sa pečie hlavné jedlo aj s prílohou. Zatiaľ to malo úspech, snáď Vám to zachutí...:)

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    1. 9. 2005 18:17

    Johanko, muj manzel mi nedavno vypravel jak jim babicka pripravovala kure (z setrnich duvodu nakrajene na 8 dilu) v nadivce a koukam uz je tady recept:-)) Myslim, ze ho tim hodne prijemne prekvapim a pripomenu detstvi, Diky moc za inspirace.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    1. 9. 2005 18:10

    Tento recept je super.Jdu na to.Snad zbude ještě na zítra.Díky