Autor:

Kuře Sambal

100 minut PT0H100M
Střední
Ingredience
Kuře
v celku nebo naporcované, můžete použít ale i čtvrtky, paličky,...
1 ks
Marináda
Chilli omáčka
sladká 1/3 šálku
 
Česnek
prolisovaný
1 lžíce
Zázvor
nastrouhaný
2 lžička
Sojová omáčka 3 lžička
Med 2 lžička
Rajský protlak
nebo pyré
2 lžíce
Petrželka
nasekaná
1 lžíce
Citron 1 ks
Olej  
Sůl  
Škrob 2 lžička
Kuře Sambal

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře omyjte a osušte.

Česnek, protlak (pyré), zázvor a sladkou chilli omáčku smíchejte (nejlepší by bylo to pořádně prohnat v nějakém šikovném robotku, aby se česnek ještě víc rozmělnil a aby se vytvořila taková pasta). Citron omyjte a vymačkejte šťávu, kterou přidejte do marinády. Slupky citronu nevyhazujte. Pak přidejte všechny ostatní ingredience kromě škrobu a promíchejte. Oleje stačí cca 1 lžíce.

Použijte dvě třetiny marinády na potření kuřete, část dejte i dovnitř. Vložte vymačkané poloviny citronu a svažte nožky k sobě. Umístěte kuře na rošt nad pekáček. Do něj nalijte vodu - ta by se neměla dotýkat kuřete.

Volně zakryjte alobalem a pečte 40 minut na 200°C. Pak sundejte alobal, potřete kuře částí zbylé marinády a pečte dalších 40-60 minut na 180°C. Během pečení potírejte marinádou, dokud budete mít, a podlévejte tak, abyste v pekáčku měli vždy alespoň půl centimetru vody/šťávy. (Pokud používáte kousky a ne kuře v celku, zredukujte dobu pečení, abyste neměli maso vysušené.)

Až bude kuře upečené, nechte ho zakryté ještě chvíli po vyndání z trouby odpočívat. Pak naporcujte. Mezitím si slijte šťávu a marinádu, která skapala, do menšího hrnce. V trošce vody rozmíchejte škrob a přilijte do šťávy. Zahřejte a za občasného míchání vařte asi 5 minut.

Můžete podávat s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kuře Sambal

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web