Kuře s pastinákovým pyré

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g pastinák
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mango (nebo kousek dýně či žluté papriky)
    • 2
      ks červená paprika
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      svazek pažitka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné pastináky oloupejte a nakrájejte na kousky. Jednu oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na kroužky. Mango také oloupejte, dužninu uvolněte od pecky a mango nakrájejte na kostičky stejně jako opláchnuté papriky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na ní kousky pastináku, zalijte vývarem, uveďte do varu a na mírném plameni asi 20 minut povařte. V kastrolu rozehřejte další lžíci oleje, osmažte cibuli nakrájenou na kostičky, přidejte mango a papriku, ocet a cukr.
2
Zalijte 100 ml vody a asi 15 minut povařte a pak nechte stranou. Kuře osušte, osolte a opepřete. Orestujte ze všech stran dozlatova na zbylém oleji, přidejte cibulové kroužky a pečte v troubě při 180°C, až je maso měkké. Povařený pastinák rozmixujte se smetanou, osolte a opepřete, případně zřeďte tekutinou z vaření. Do pyré vmíchejte pokrájenou pažitku a podávejte ho ke kuřeti spolu s podušenou mangovou směsí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.