Jablečné pyré

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jablka kyselejší
    • 5
      g cukr
    • badyán 1/2 hvězdičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na menší kousky, malinko podlijeme vodou, přidáme rozdrcený badyán a pod pokličkou dusíme. Přisypeme cukr a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
2
Pyré se okamžitě konzumuje po vychladnutí, chceme-li ho uchovat, dáme do sklenic a 30 minut sterilujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    31. 8. 2015 21:32

    Výborný když už člověk neví, co s jablky....

  • Andrea
    Andrea |

    30. 10. 2014 10:38

    Je to moc dobré, cukr jsem tam nedávala, ale dala jsem tam skořici krásně to pak voní. :-)

  • Pavel
    Pavel |

    20. 8. 2013 13:49

    JE TO SRAČKA ... :-$ :-$ :-$ :-$

  • Martin
    Martin |

    4. 12. 2012 23:33

    Super komentář z 12.9.2007 :-D

  • Anonym
    Anonym |

    12. 9. 2007 18:19

    Opravdu tam má být 5g cukru? To snad ani nestojí za to, ho tam dávat?

  • Jana Roďanová
    Jana Roďanová |

    23. 5. 2007 10:50

    Jablečné pyré podle tohoto receptu je výborné:) Ještě můžu doporučit přidání piškotů do misek spolu s jablečným pyrém....