Autor:

Domácí chléb III.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Polohrubá mouka 350 g
Droždí 40 g
Voda 500 ml
Cukr 2 lžička
Sůl 2 lžička
Mletý kmín 2 lžička
Pepř mletý 1 špetka
Majoránka 2 lžička
Ocet 1 lžíce
Domácí chléb III.

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a ocet. Vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které řádně rukou promísíme. Necháme vykynout, až dokud nemá dvojnásobný objem, dáme do dortové formy, necháme ještě 30 minut nakynout, vrch těsta potřeme studenou vodou, dáme do vyhřáté trouby. Pečeme v elektrické troubě, prvních 20 minut na 220 °C, potom snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.45 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 11x)

Komentáře k receptu: Domácí chléb III.

Komentáře

  1. Misha   28.12.2014 | 21:52 | reagovat | závadný

    Super, právě se dopekl, jen není tak hnědý jak na obrázku ale jinak super :-)

  2. nytryska   10.10.2014 | 15:05 | reagovat | závadný

    dnes jsem ho pekla,...právě vychladl, tak jsem nakrojila a vypadá a chutná skvěle (Y) 1*

  3. Ivana   17.09.2014 | 21:13 | reagovat | závadný

    Tento chléb nemá chybu,je vynikající !!!!! :-\

  4. Dáša   10.05.2014 | 22:09 | reagovat | závadný

    Dnes jsme dělali tento chleba až nato že jsme dali místo polohrubé mouky žitnou.Chleba má krásnou barvu a chuťově je naprosto bombastickej.Je to nejlepší chleba co jsme dělali. :-)

  5. eva   09.04.2014 | 12:19 | reagovat | závadný

    Tak chleba je luxusní,vypadá jinak než na foto a je obrovskej.ale chut opravdu výborná.Jen malej dodatek.Při pečení aspon tak třikrát potřít vodou s octem.a místo 500 ml vody tak zkuste nejdřív 400.může to být moukou,ale já dala 400 a pak sem ještě lehce dosypávala polohr. moukou. .

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web