Autor:

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Snadné
Ingredience
Červená řepa
uvařená, oloupaná, jemně nastrouhaná
250 g
Hnědý cukr 180 g
Vejce 3 ks
Máslo
nebo Hera - rozpuštěné (125 gramů)
1/2 ks
Vanilkový cukr
nebo aroma dle chuti (rum, vanilka, mandle...)
1 ks
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva
(může být i na perník nebo lžička sody)
1 ks
Čokoláda
nasekaná nebo hrubě nastrouhaná
100 g
Dále dle chuti
Strouhaný kokos  
Nasekané ořechy  
Rozinky  
Kakao  
Citronová kůra  
Skořice - mletá  
Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Postup přípravy:

Uvařenou oloupanou a nastrouhanou řepu dáme do mísy, dobře promícháme se žloutky, cukry a vlažným máslem. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a přidáme nasekanou čokoládu s pevně ušlehanými bílky a zlehka vše naposledy společně promícháme. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovky nebo pekáčku a dáme péct na 170 stupňů předehřáté trouby na cca hodinu - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí můžeme přelít čokoládovou polevou nebo pocukrovat.

Dle chuti můžeme do těsta přidat nasekané ořechy, mandle, pistácie, kokos, rozinky...

Čokoládu doporučuji použít kvalitní, nejméně 50%.

Pokud těsto nalijeme do kulaté formy (22-25 cm), můžeme ho dle chuti dozdobit čokoládovou polevou, marmeládou, krémem... a použít jako korpus na dort.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Komentáře

  1. Dada   19.11.2016 | 23:51 | reagovat |

    Výborná. Tajně jsem ji dělala, ať se děti nedozví, že je tam řepa a sama jsem z výsledku nadšená. Přidala jsem navíc hrst ořechů. Řepy se letos urodilo, tak ji plánuju brzo udělat znovu :-)

  2. Tomáš Musil   23.09.2016 | 12:20 | reagovat |

    Dále dle chuti jsem nepřidal už nic a je uplně super.

  3. Chaloupovská   09.07.2016 | 12:03 | reagovat |

    <3 Doporučuji

  4. bobina   05.04.2016 | 19:28 | reagovat |

    Výborný recept,dělala jsem místě bábovky mafiny.Opravdu bomba, nikdo nepoznal, že jsou z červené řepy. Děkuji za super recept

  5. Jana Poláková   21.03.2016 | 11:50 | reagovat |

    Mně by osobně nenapadlo ani v tom nejdivočejším snu přidat řepu do buchty a o to víc jsem byla překvapená jak byla výborná. Děkuji za recept a přeji mnoho dalších takhle výborných.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web