Autor:

Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Střední
Ingredience
Bílá mouka
All Purpose
4 šálek
Celozrnná mouka
Whole Wheat
4 šálek
Sušené droždí
Activ Dry Yeast - nejlépe značka RED STAR
4 lžička
Sůl 4 lžička
Kmín
celý
1 lžička
Semínka
slunečnice, dýně, Flax Seed, atd...
1 hrst
Teplá voda
4-5, ne horká
5 šálek
Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Všechny ingredience smícháme a vymísíme do těsta střední hustoty. Kvasnice není nutné nechávat předkynout! Těsto zaprášíme moukou a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí nalijeme do skleněné varné mísy, kterou jsme předem vystříkali máslem či olejem ve spreji a lehce vysypali moukou. Pečeme cca hodinu při teplotě 390 °F aneb 200 °C až je kůrčička krásně červená a křupavá! Vyklopíme na pečící mřížku a necháme vychladnout.

POZOR - pokud pečete v plynové troubě, vložte při pečení do trouby nádobu s vodou, vaše pečivo tak nebude vysušené a bude báječně chutnat ještě několik dní po upečení!

Poznámka: poměr mouky bílé a celozrnné se dá kombinovat, pokud dáváte přednost spíše bílému chlebu, zadělejte těsto v poměru 3:1 a naopak!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Těstoviny s mozzarellou Rychlé večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Komentáře

  1. Tom   27.03.2012 | 23:07 | reagovat |

    Dvakrát se mi chléb povedl naprosto skvěle. Již 4x se mi vždy v toubě srazí. Výsledek: na pohled hezký a uvnitř bláto.
    Nevím co dělám špatně.
    Pokud víte jak předejít sražení chleba při pečení, prosím poraďte.
    Jinak určitě doporučuji, rychlé a bez přílišné práce.
    Děkuji
    Tom

    1. jhg   21.05.2013 | 16:01 | reagovat |

      možná že když to děláte z celé dávky, je toho moc a chléb se tak nestačí dobře propéct.. zkuste to rozdělit třeba na dva menší chlebíky a možná to bude lepší:)

  2. travitzka   09.10.2011 | 23:21 | reagovat |

    dělala jsem s polovičních dávek...výbronej chlebík... mouku jsem použila jen jeden druh (mouka na domácí chléb od Malitas s.r.o) na konci pečení jsem ho ještě pomazala vodou s trochou cukru...doslal tak lesk... přikládám foto... :-)

  3. Jana Hejdukova   16.01.2009 | 18:35 | reagovat |

    Chleba je moc dobry, delala jsem z polovicni davky, dala jsem vody mene nez doporuceno a i tak bylo testo trochu ridsi, priste asi spis pridavat postupne... je to velmi rychle hotovo, priste pridam par slunecnicovych seminek :) dekuji za recept!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web