Autor:

Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Střední
Ingredience
Bílá mouka
All Purpose
4 šálek
Celozrnná mouka
Whole Wheat
4 šálek
Sušené droždí
Activ Dry Yeast - nejlépe značka RED STAR
4 lžička
Sůl 4 lžička
Kmín
celý
1 lžička
Semínka
slunečnice, dýně, Flax Seed, atd...
1 hrst
Teplá voda
4-5, ne horká
5 šálek
Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Všechny ingredience smícháme a vymísíme do těsta střední hustoty. Kvasnice není nutné nechávat předkynout! Těsto zaprášíme moukou a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí nalijeme do skleněné varné mísy, kterou jsme předem vystříkali máslem či olejem ve spreji a lehce vysypali moukou. Pečeme cca hodinu při teplotě 390 °F aneb 200 °C až je kůrčička krásně červená a křupavá! Vyklopíme na pečící mřížku a necháme vychladnout.

POZOR - pokud pečete v plynové troubě, vložte při pečení do trouby nádobu s vodou, vaše pečivo tak nebude vysušené a bude báječně chutnat ještě několik dní po upečení!

Poznámka: poměr mouky bílé a celozrnné se dá kombinovat, pokud dáváte přednost spíše bílému chlebu, zadělejte těsto v poměru 3:1 a naopak!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Komentáře

  1. Tom   27.03.2012 | 23:07 | reagovat | závadný

    Dvakrát se mi chléb povedl naprosto skvěle. Již 4x se mi vždy v toubě srazí. Výsledek: na pohled hezký a uvnitř bláto.
    Nevím co dělám špatně.
    Pokud víte jak předejít sražení chleba při pečení, prosím poraďte.
    Jinak určitě doporučuji, rychlé a bez přílišné práce.
    Děkuji
    Tom

    1. jhg   21.05.2013 | 16:01 | reagovat | závadný

      možná že když to děláte z celé dávky, je toho moc a chléb se tak nestačí dobře propéct.. zkuste to rozdělit třeba na dva menší chlebíky a možná to bude lepší:)

  2. travitzka   09.10.2011 | 23:21 | reagovat | závadný

    dělala jsem s polovičních dávek...výbronej chlebík... mouku jsem použila jen jeden druh (mouka na domácí chléb od Malitas s.r.o) na konci pečení jsem ho ještě pomazala vodou s trochou cukru...doslal tak lesk... přikládám foto... :-)

  3. Jana Hejdukova   16.01.2009 | 18:35 | reagovat | závadný

    Chleba je moc dobry, delala jsem z polovicni davky, dala jsem vody mene nez doporuceno a i tak bylo testo trochu ridsi, priste asi spis pridavat postupne... je to velmi rychle hotovo, priste pridam par slunecnicovych seminek :) dekuji za recept!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web