Autor:

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 3 hrnek
Voda 1,5 hrnek
Sušené droždí 1/2 lžička
Sůl 1,5 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin kynout.
Kynuté těsto přendáme z mísy na pomoučněný stůl, několikrát přehneme strany přes sebe, vytvarujeme do bochníku, necháme ještě asi hodinu kynout. Předehřejeme troubu na 200 stupňů, dáme do ní rozpálit i hrnec (pekáč), ve kterém budeme chléb péct.
Bochník opatrně přendáme do rozpáleného pekáče, zaklopíme a pečeme 30 minut zaklopený, pak odklopíme a dopečeme dalších 20 minut dozlatova.

Já jsem pro lepší manipulaci přenášel a pekl chléb na pečící fólii, jelikož konzistence těsta je řidší (lepivější) než u běžných kynutých těst.

Myslím, že by bylo dobrou obměnou přidání rozetřeného česneku, bylinek, semínek... do těsta.

Chléb jsem pekl podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1-
4.74 19 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 19x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Komentáře

  1. monika   19.05.2016 | 9:40 | reagovat | závadný

    co přidat grahamovou mouku? myslíte že nevadí?

  2. Lada   25.02.2016 | 15:09 | reagovat | závadný

    Tenhle chleba je časově na dlouhý lokte, ale tím že se ohlídat musí jen když je v troubě nedá skoro žádnou práci a povede se vždycky. Za nás jasná jednička! :-)

  3. Mik   03.02.2016 | 8:30 | reagovat | závadný

    Stejný dělám několik let a nikdo u nás jiný domácí chleba nechce. Nedivím se že si ho oblíbil i Hruška, je opravdu moc dobrý a to i druhý den.

  4. Marcela   08.10.2015 | 13:19 | reagovat | závadný

    Začala jsem s ním včera a dopekla ho dneska ráno. Měli jsme ho jako přílohu ke guláši a fakt neměl chybu ačkoli struktura těsta před pečením mě uváděla do rozpaků.

  5. Dana   10.05.2015 | 20:36 | reagovat | závadný

    Je výborný a to hnedka napoprvé.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí 5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí
Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou
Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web