Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15x
1-
4.73 15 Domácí chléb podle Ládi Hrušky 5 1
Autor:

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 3 hrnek
Voda 1,5 hrnek
Sušené droždí 1/2 lžička
Sůl 1,5 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin kynout.
Kynuté těsto přendáme z mísy na pomoučněný stůl, několikrát přehneme strany přes sebe, vytvarujeme do bochníku, necháme ještě asi hodinu kynout. Předehřejeme troubu na 200 stupňů, dáme do ní rozpálit i hrnec (pekáč), ve kterém budeme chléb péct.
Bochník opatrně přendáme do rozpáleného pekáče, zaklopíme a pečeme 30 minut zaklopený, pak odklopíme a dopečeme dalších 20 minut dozlatova.

Já jsem pro lepší manipulaci přenášel a pekl chléb na pečící fólii, jelikož konzistence těsta je řidší (lepivější) než u běžných kynutých těst.

Myslím, že by bylo dobrou obměnou přidání rozetřeného česneku, bylinek, semínek... do těsta.

Chléb jsem pekl podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 15x)
Pivní vafle Vafle 5x jinak Články z

Komentáře k receptu: Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Komentáře

  1. monika   19.05.2016 | 9:40 | reagovat | závadný

    co přidat grahamovou mouku? myslíte že nevadí?

  2. Lada   25.02.2016 | 15:09 | reagovat | závadný

    Tenhle chleba je časově na dlouhý lokte, ale tím že se ohlídat musí jen když je v troubě nedá skoro žádnou práci a povede se vždycky. Za nás jasná jednička! :-)

  3. Mik   03.02.2016 | 8:30 | reagovat | závadný

    Stejný dělám několik let a nikdo u nás jiný domácí chleba nechce. Nedivím se že si ho oblíbil i Hruška, je opravdu moc dobrý a to i druhý den.

  4. Marcela   08.10.2015 | 13:19 | reagovat | závadný

    Začala jsem s ním včera a dopekla ho dneska ráno. Měli jsme ho jako přílohu ke guláši a fakt neměl chybu ačkoli struktura těsta před pečením mě uváděla do rozpaků.

  5. Dana   10.05.2015 | 20:36 | reagovat | závadný

    Je výborný a to hnedka napoprvé.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Rajčata od A do Z: Jak na to, aby neuhnívala a měla plnou, sladkou chuť Rajčata od A do Z: Jak na to, aby neuhnívala a měla plnou, sladkou chuť
Vlasy od A do Z: Suchý šampon jim dodá objem, neumyje je! Vlasy od A do Z: Suchý šampon jim dodá objem, neumyje je!
Nejšílenější plavky světa! Podívejte se na modely, které se nepovedly! Nejšílenější plavky světa! Podívejte se na modely, které se nepovedly!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web