Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Špíz
    • 5
      ks brambory menší
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 150
      g slanina
    • 1
      ks cuketa nebo kterákoli jiná vaše oblíbená zelenina
  • Omáčka
    • 1
      kelímek smetana
    • 5
      stroužek česnek
    • 100
      g sýr
    • 5
      ks tavený sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle - brambora, paprika, cibule, slanina, cuketa, brambora... a dokola, dokud není špejle plná zeleniny s brambory. Na pekáček kápneme troku oleje nebo dáme kousek másla (tak dvě lžíce stačí) a špízy klademe na pekáč. Posypeme libovolným kořením, pokud máme raději lepší chuť. Můžeme použít kari, grilovací, papriku mletou, chilli, cokoliv (nebo také bez koření, jen se solí) a vložíme do vygřáté trouby na 180 °C, pečeme cca 20 minut.
2
Omáčku ke špízům uděláme tak, že na teflonovou pánvičku nalijeme potřebné množství smetany a necháme ji zahřát. Potom vložíme nastrouhaný sýr a taveý sýr, nastrouhaný česnek a necháme vše prohřát a roztát ve smetaně. Trošku přisolíme. Takto připravenou omáčkou poléváme připravené špízy dle chuti.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kikoll2
    kikoll2 |

    1. 5. 2013 11:44

    Opravdu dobrý a jednoduchý oběd, akorát jsem přidala žampiony. Vřele doporučuji :-)

  • Jirka Kotek
    Jirka Kotek |

    23. 5. 2009 22:08

    Opravdu výborné. Neměl jsem úplně všechny suroviny z receptu tak jsem malinko zaimprovizoval, ale dopadlo to skvěle a recept na omáčku je delikatesa. Děkuji!