Bramborový věnec II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g vařené brambory , oloupané, jemně nastrouhané
    • 120
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového aroma
    • 1,5
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná
    • sůl na špičku nože
    • 30
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 140
      ml mléko
    • 100
      g máslo rozpuštěné, vlažné
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Dále dle chuti:
    • nasekané ořechy
    • mandlové lupínky
    • kandované ovoce
    • čokoláda - hořká, mléčná, bílá - nasekaná
  • Dohotovení:
    • 1
      ks bílek na potření
    • mandlové lupínky nebo nasekané ořechy na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukry, kůru, sůl a další suroviny dle vlastního výběru (kandované ovoce, ořechy...) nasypeme do mísy a promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a trochu promícháme. Necháme vzejít kvásek.
2
Pak přidáme zbylé mléko, rum, vlažné máslo, nastrouhané brambory, vejce a žloutek. Ze všeho vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple pod utěrkou cca 40 minut kynout.
3
Pak opět řádně propracujeme, rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých na pomoučněném stole vyválíme tři dlouhé válečky, které zapleteme do copu, který přeneseme na pomaštěný plech nebo pečící papír.
4
Necháme ještě cca 30 minut kynout a před vložením do předehřáté trouby potřeme bílkem a posypeme mandlemi nebo ořechy. Pečeme na 170 stupňů dozlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.