Autor:

Bramborový závin

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 40
Těsto
Hrubá mouka 250 g
Krupice 50 g
Vejce 2 ks
Brambory
vařené ve slupce
700 g
Podravka 1 lžíce
Droždí 1 kostka
Cukr 2 lžička
Náplň
Sýr 300 g
Cibule 1 ks
Uzené maso - plátky
krkovice, anglická atd.
150 g
Gyros koření
nebo grilovací koření
1 lžíce
Vejce 2 ks
posyp
Semínka
slunečnicové, lněné, drcené mandle
2 lžíce
potření
Rozšlehané vejce 1 ks
Bramborový závin

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Ve slupce uvaříme brambory do měkka a nahrubo nastrouháme. V míse rozetřeme droždí s cukrem na kaši. Přidáme brambory, mouku a krupici, vejce, podravku nebo sůl a vypracujeme těsto.

To si rozdělíme na 4 díly, vyválíme vyšší záviny, naplníme směsí sýrů, přehneme, spojem dolů dáme na plech, potřeme vejcem, posypeme semínky dle chuti a pečeme dle trouby cca 25 minut nejdříve na 200 st., asi v polovině ztlumíme na 180 (já takhle pekla v horkovzduchu)

Náplň může být libovolná, ale já měla promíchané - asi 300g strouhaného sýra (cihla, madeland, uzeny syr, nebo dle chuti a možnosti), na cibulce osmahnuté uzené, 4 stroužky cesneku strouhané!, 1 lžíce koření gyros a 2 vejce.

Z tohoto množství byly 4 nohavičky

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Bramborový závin

Komentáře

  1. Z13   10.07.2014 | 21:16 | reagovat | závadný

    Opravdu tam patří 2 lžičky cukru?

  2. ČernáLuna   06.07.2014 | 14:29 | reagovat | závadný

    Mám ráda záviny s bramborovým těstem, tak jsem se rozhodla vyzkoušet. Předem bych chtěla upozornit autorku, že jí v ingrediencích chybí česnek, který pak v postupu používá.
    Osobně jsem dle postupu nahradila podravku solí (s tímto zásadně nevařím), jako sýr jsem dala pouze madeland a grilovací koření jsem si koupila kvalitní v kořenářství (což byl opravdu dobrý nápad, protože mi toto kvalitní koření úžasně provonělo celý závin).
    Bohužel mi vůbec nefungovalo těsto, strašně se lepilo, přidávala jsem mouku, nepomáhalo, nakonec jsem uválela příšerné šišky těsto + náplň, všechno dohromady. Vypadalo to hrozně. Chtěla jsem to vyhodit, ale přítel mě přemluvil, ať ty hrůzičky zkusím upéct. A hle, krásně se to nafouklo, vyhladilo, to, že náplň občas trčela vypadalo, že je schválně (jako součást těsta :D), ve výsledku jsme si velmi pochutnali. Příště zkusím výraznější sýr.

    A děkuji autorce, že si dala práci s uváděním teplot!

  3. RauM   16.01.2012 | 8:50 | reagovat | závadný

    myslím si, že plátky ze závinu jsou dost odpovídající velikost 8-) bylo ti tak žravé, že piplání se s pidiporcičkami by byla ztráta času.. jenom 3 letý syn spásl sám půl nohavice!

  4. sobik   13.01.2012 | 22:42 | reagovat | závadný

    Tohle vypadá moc dobře, zas něco trochu jiného než klasický <a href="http://www.knedlik.cz/sortiment/bramborove-knedliky/">bramborový knedlík</a>. Při vhodné velikosti by to mohlo jít i jako chuťovka/jednohubka. Ale dělat to v menším asi dost piplačka :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web