Autor:

Bramborový závin s kysaným zelím

60 minut PT0H60M
Obtížné
Ingredience
Vařené brambory
vařené ve slupce
500 g
Hrubá mouka 150 g
Krupice 50 g
Vejce 1 ks
Sůl  
Anglická slanina  
Cibule  
Náplň
Kysané zelí 300 g
Máslo 50 g
Klobása
nebo vařené uzené maso
300 g
Česnek 1 stroužek
Pepř mletý  
Sůl  
Bramborový závin s kysaným zelím

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí.
Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdélník silný 1 cm. Na něj rozetřeme náplň a svineme. Závin zabalíme do vlhkého ubrousku, konce dobře svážeme provázkem a ve vodě, ve větší nádobě 30 minut vaříme.
Potom závin vybalíme z ubrousku, krájíme na plátky asi 2 cm silné.
Podáváme polité rozškvařenou slaninou s cibulí a zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Bramborový závin s kysaným zelím

Komentáře

  1. zdenicka   31.07.2013 | 14:43 | reagovat |

    presne tak aji v listovem teste je to super. <3

  2. Alia   21.03.2013 | 22:59 | reagovat |

    Dal by se místo vaření v ubrousku uvařit v páře?

  3. Kimisek   14.02.2012 | 20:57 | reagovat |

    Ups :( Prej chyba serveru a nejdnou tři stejné komentáře. Pardon!

  4. Tereza Jarčušková   02.02.2007 | 12:35 | reagovat |

    Pečiem aj ako štrúdľu z lístkového cesta ( recept som našla na tomto webe), ale toto má inú chuť. Nerada robím len jeden druh, mám rada pestrosť :)))

  5. Vendula Svobodová   02.02.2007 | 12:04 | reagovat |

    Zkuste upéci jako např. štrůdl. Nám tak chutná víc.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web