Autor:

Brambory - cukroví

Střední
Ingredience
Moučkový cukr 250 g
Máslo 100 g
Dětská krupice 250 g
Voda 4 lžíce
Mandlová tresť - hořká 1/2 lahev
Brambory - cukroví

Postup přípravy:

Smícháme v těsto, 24 hodin necháme v igelitovém sáčku v chladnu odležet. 1 balíček piškotů slepíme kakaovým krémem, necháme ztuhnout v lednici. Poté okoupeme v rumu (na malou lžičku nalít rum a piškot z obou stran okoupat). Opět necháme ztuhnout, obtáhneme mandlovým těstem, obalíme v kakaovém prášku. Je to velká dobrota!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
2+
4.4 20 5 1
Reklama
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Brambory - cukroví

Komentáře

  1. WeeBear   16.02.2013 | 10:57 | reagovat |

    Tohle já můžu. Dělala jsem je minulé Vánoce, den na to nebyly, tak jsem musela dělat repete - doporučuji, velmi žravé!

  2. linda klein   07.12.2012 | 8:55 | reagovat |

    Ja si marcipan pri vyvalovani podsypavam cukrem. Pridavam do nej par kapek tresti "horka mandle" nebo Amaretto. Vykrojim formickou dve kolecka, ktera prilozim na piskot, spojim okraje a zplostim dohladka. Velice jednoduche a chutne cukrovi, u nas nikdy nechybi.

  3. dvorakovam   19.12.2011 | 13:39 | reagovat |

    Místo těsta na marcipán jsem použila kupovaný marcipán od Dr.Oetkera. Rozválela jsem ho přes potravinovou fólii a vykrajovala kolečka skleničkou.
    Recept je úžasně jednoduchý, pomáhaly děti a výsledek je super. Moc díky!!!!!

  4. Lenka   14.12.2011 | 21:21 | reagovat |

    Tento recept jsem zkusila poprvé a skutečně je výborný.Jen trošku postrádám radu na obtažení piškotů protože těsto se musí dlouho rozpouštět v ruce opravdu po kuličkách a je to zbytečně dlouhé patlání...tak jestli máte nějáký fígl poradte.Jinak velká dobrota :-)

  5. Durga   03.12.2011 | 12:10 | reagovat |

    Přidávám se k požadavku na dopsání receptu. Chybí mi výroba kakaového krému a mandlového těsta. Taky jsem nepochopila, co to znamená "obtáhnout". Je škoda, když výroba takévé dobrůtky není rozepsána.

    1. Klára   30.11.2013 | 11:20 | reagovat |

      obtáhnout znamená zabalit do těsta jako když děláte plněné knedlíky :-) krém si myslím udělá každý podle sebe jak komu chutná my třeba lepíme nutelou nebo normál máslový krém a zašlehat do něj trochu kakaového pudinku :-)) a mandlové těsto - prostě všechny ingredience smíchejte a pak dáte uležet. není na tom nic složitého jen to chce trošku zručnosti při balení, já si vždy z těsta jen oddělím malý kousek a ten promnu v dlani rozmáčknu prstem a pak už do něj balím plněný piškoty ;) pracuje se s tím dobře není potřeba ani vyvalovat

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web