Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vařené brambory
    • 400
      g dýňová dužina
    • 110
      g sýr niva
    • 150
      g poličan nebo Herkules, Chorizo...
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g rajčata oloupaná
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cibule nebo pórek
    • koření dle chuti: paprika, pepř, drcený kmín...
    • sůl
    • máslo nebo olej na formu nebo pekáč
    • 3
      ks rozšlehané vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni a uvařené brambory pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli (pórek), papriku, česnek a rajčata, jemně pokrájený poličan nebo jiný pikantněší salám, nastrouhanou Nivu, koření (bylinky) dle vlastního výběru a trošku osolíme. Se solí opatrně, Niva i salám jsou slané dost.
2
Vše promícháme a nasypeme do vymazaného pekáčku a zaklopíme. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 190 stupňů cca 35 minut, pak odklopíme, zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme dozlatova. Po vyndání z trouby necháme 5 minut odpočinout, pak pokrájíme na porce a podáváme.
3
Brambory můžeme nahradit těstovinami, 400 gramů těstovin uvařených v osolené vodě al dente.
4
Pokud vynecháme salám, máme vegetariánský pokrm.

Komentáře k receptu

  • Radula
    Radula |

    7. 11. 2016 13:13

    S chorizem jsem pridala gouda holand, protoze nivu nemame moc radi a bylo to ok. Rychle a vyborne.