Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 6
6 minut
1
porce
neuvedeno
autor: milfis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g strouhanka
    • 100
      g sýr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce.
2
2. Široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
3
3. Do hrníčku dáme polovinu nastrouhaného sýra, dále rozšlehané vajíčko a vše zasypeme zbývajícím sýrem, nahoru ještě nasypeme trochu strouhanky.
4
4. Vložíme do mikrovlnky a děláme na nejvyšší stupeň 5 minut.
5
5. Minutu necháme dojít.
6
Tip: Pro snadnější vyklopení obkroužíte sýr nožem a překlopíte na talíř.

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    13. 3. 2017 10:48

    Vcelku se to povedlo sýr byl dobrý, žádný tvrdý nebo rozteklý hnus jak píší jiní, oceňuji minimální potřebu tuku, jediné, co se mi nelíbí, že strouhanka není opečená, křupavá, takže raději klasický recept

  • ep
    ep |

    15. 6. 2016 21:31

    V rámci zábavy jsme to připravili. Cena těch ingrediencí je znásobena neutichajícím smíchem. Nejsme nijak nafrnění, ale tohle může žrát jen dobytek.

  • ep
    ep |

    15. 6. 2016 21:24

    A celá rodinka si ,,čvachtá´´, co?! Zkuste pomyje, to takovým jako vy taky chutná, chro chro! :-D

  • Martin
    Martin |

    12. 2. 2016 11:13

    Asi mám výkonnou mikrovlnku, ale vytáhl jsem z toho hrnku super puk na hokej, ale jíst se to nedalo. A to ten sýr nebyl ani rozteklý a spojený. Strouhanka nahoru je asi zbytečná. A ani to jako sýr nevonělo. Asi udělám ještě jeden pokus, ale nevím kdy, chybí mi odvaha. :-(

  • zdenka
    zdenka |

    27. 9. 2015 00:55

    za skousku clovek nic neda.tak radsi vzskousim a pak reknu svuj nazor. :-) :-)

  • Iva
    Iva |

    15. 9. 2015 20:30

    Zprznit neco tak jednoducheho chce talent.

  • Vylda
    Vylda |

    15. 9. 2015 20:19

    Můžu se zeptat? Nejste náhodou šéfkuchařka v nějaké slavné restauraci?

  • Vylda
    Vylda |

    15. 9. 2015 20:19

    Můžu se zeptat? Nejste náhodou šéfkuchařka v nějaké slavné restauraci?

  • Zdenka 77
    Zdenka 77 |

    30. 6. 2015 13:34

    No nevím jak kdo ,ale já větší hnus snad nikdy nejedla.Vlastně ono se to nedalo ani pozřít.Po uvedeném čase kdy mě smradem nasákl celý dům.Jsem z hrnku vyklopila jakousi tuhou tvrdou hmotu. :'( Letělo to do koše a udělala jsem si radši klasický smažák.

  • zdenka.s.
    zdenka.s. |

    28. 4. 2015 13:52

    Smažák už dělám jenom takhle,odpadá roztékání a prskání,jen pod a na vajíčko (nerozkvedlávám) dám šunku na kostičky ať ti moji mužští mají "maso" ;-) .Troubu na druhý nejvyšší stupeň 7minut a po vyndání chvilinku nechat ,pak objedu kraje nožem a vypadne krásný a chutný bochánek.A nahoru strouhanka je zbytečná.Vřele doporučuji. A Kuba by se měl nad sebou zamyslet . . Já říct doma fuj nad jídlem,tak jsem jí měla (facku)

  • Vylda
    Vylda |

    25. 4. 2015 10:24

    Škoda sýru, vajíčka a vlastně i té strouhanky. :'(

  • Pavlína
    Pavlína |

    14. 3. 2015 09:23

    Není to pravda.Je to dobré, hlavně není sýr nasáklý tukem. Nám velice chutnalo :-D

  • Kuba
    Kuba |

    31. 1. 2015 10:02

    Je to totálně hnusné a odporné.. nikomu nedoporučuji raději věnujte čas a více špinavého nádobí a udělejte si normální smažený sýr ..už to NIKDY NEBUDU DĚLAT.. FUJ!!

  • Kuba
    Kuba |

    31. 1. 2015 10:02

    Je to totálně hnusné a odporné.. nikomu nedoporučuji raději věnujte čas a více špinavého nádobí a udělejte si normální smažený sýr ..už to NIKDY NEBUDU DĚLAT.. FUJ!!

  • ...
    ... |

    25. 1. 2015 13:10

    Nova, presneji Lada Hruska, okopiroval recepty take, nejsou jeho tak co vas to sere

  • HRUSKAjeHNUJ
    HRUSKAjeHNUJ |

    4. 12. 2014 12:44

    co to je za drek? 100g strouhanky/100g syra ? TO NENI SMAZAK ale hruskova slichta ......kdo jinej muze vymejslet takovyhle hnusny nahrady nez debilni CESI

  • Prdlafka
    Prdlafka |

    14. 11. 2014 12:32

    Proč?

  • Zdena
    Zdena |

    29. 4. 2014 11:41

    Prosím, nekopírujte obrázky. tn.nova.cz

  • Zdena
    Zdena |

    16. 3. 2014 18:57

    Dělám doporučené recepty. Je to skvělé. Dělám velmi rychlou a levnou majonézu. 1 celé vejce, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky hořčice, 2 lžičky octa. Tohle vše dáme do válce od ručního mixéru, dolijeme olej do celkového objemu na válci 300 ml. Mixer ponoříme na dno a pomalu t8hneme nahoru. Tím je vše hotovo a je to ňamka, žádné nežádoucí přísady.

  • Hana
    Hana |

    20. 2. 2014 19:54

    Nedá mi to a musím také komentovat. Právě jsem vyzkoušela a musím souhlasit s Honzou, že mi s toho vyšel, přestože jsme to dělala přesně dle receptu, jen pěknej hnus. Pořádnej beton , který má do smažáku hodně daleko. Málem jsem si vylámala všechny zuby. Ble!!!!!! :-( :-( :-(

  • Honza
    Honza |

    20. 2. 2014 13:21

    Tento recept jsem zkoušel, na rozdíl od některých pisálků a funguje jedine když se mikrovlnka zapne na 3 min. a a 75 % výkonu. Rozhodně ne na plno a 5 min.

  • Martina
    Martina |

    19. 2. 2014 07:57

    Spíš něž samotný smažák mně pohoršuje kopírování fotografií rovnou od Hrušky.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    18. 2. 2014 20:42

    Já takhle dělám smažák asi dva roky,do docela normálního hrnku,pod vajíčko a na vajíčko dám vrstvičku šunky na kostičky.V mikrovlnce na předposlední stupeň 8minut.U nás už jinak sýr nechtějí a to mám mužský dost velký kritiky.Opravdu nechápu komentáře.Ode mně 1s hvězdičkou.

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    18. 2. 2014 20:11

    a to je ta pětka od tebe? Zkoušelas to, že máš takové kecy? Neříkám, že jsem zastánce tohoto receptu (ani toho Hrušky), ale třeba to někomu vyhovuje, tak mu to neber. Takhle odsoudit něco, o čemž pochybuji, že jsi vařila, není korektní. Např já nejím nivu a taky tady neopětkovávám všechny recepty s nivou i když vím, že bych to nejedla... Tak takové recepty ignoruj a všem bude líp...

  • Dita
    Dita |

    18. 2. 2014 19:40

    A to nevis,ze na jidlo se fuj nerika :-$ !!!!

  • kristyna.knittlova
    kristyna.knittlova |

    18. 2. 2014 19:29

    Fuj! Jak toho "jídlo" může mít vůbec označení smažák? Proberte se, vy kdo "toho" vaří, ušetří Vám to akorát čas a ne peníze jak "slavný" Hruška říká! Není nad pořádný smažák! A vůbec vsechny ty jeho blivajzny jsou... :-$

  • patrik base
    patrik base |

    18. 2. 2014 17:41

    neda se to jist :(

  • Honza
    Honza |

    18. 2. 2014 13:23

    Tento recept je pěkná kravina. To, co vám vyjde je beton a ne smažák !!!!!!!

  • jana
    jana |

    18. 2. 2014 11:44

    ten smažák je pořádný blivajs tuhý a tvrdý hnus-nikdy více :-(

  • Simča S.
    Simča S. |

    17. 2. 2014 23:02

    Moc děkuji, dnes mne náhodou (nezávisle na tomto dotazu) poučila kolegyně v práci. Prý je ve zprávách, ale já dělám do 22 hodin, zprávy nezvldám :-)

  • Hanka
    Hanka |

    17. 2. 2014 10:49

    Smažený sýr bez smažení je na těchto stránkách od roku 2005 a bez zkopírovaného obrázku :-$ .

  • Zdenka
    Zdenka |

    17. 2. 2014 09:41

    Je to reportér TV Nova. Pusťe si tohle: http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hruska-opet-vari-levne-a-chutne-udelejte-si-luxusni-domaci-tavenak-za-15-minut.html

  • Simča S.
    Simča S. |

    16. 2. 2014 22:43

    Kdo je prosím Láďa Hruška???