Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřová panenka 60 - 70 dkg
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Krusta
    • 2
      ks vejce
    • 6
      lžíce sýr 5-6 lžic
    • 4
      stroužek česnek 3-4 utřeného
    • 2
      lžíce olej
    • 3
      lžíce strouhanka
    • sůl Dle chuti
  • Můžeme přidat:
    • 2
      lžíce mrkev 1-2
    • petrželka Pro barvu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panenku očistíme, nasolíme(trošku více než jste zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Panenku vyndáme a do výpeku přidáme 3 - 4 lžíce vody, necháme přejít varem a vlijeme do pekáčku, na kterém budeme panenku krustě zapékat. Z ingrediencí na krustu vypracujeme tvárné těstíčko, které si v ruce "uplácáme" do takové velikosti, aby jsme mohli přikrýt celou opečenou panenku.
2
Takto připravenou panenku s krustou dáme do pekáčku a v předehřáté troubě zapečeme 25 - 30 minut, popřípadě ještě malinko podlijeme během pečení. Krájíme na slabší plátky (7 mm). Vhodnou přílohou jsou brambory, br.kaše...
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Terka
    Terka |

    6. 4. 2017 03:02

    Vyborne!!

  • Bára
    Bára |

    29. 9. 2015 13:12

    Výborný oběd, děkuji O:-)

  • rdolezal
    rdolezal |

    24. 4. 2014 23:17

    Velice chutné a v celku rychlé. Určitě budu opakovat :)

  • silvik T.
    silvik T. |

    3. 6. 2013 17:53

    Vynikající masíčko.Panenku jsem naložila do oleje s kořením dle fantazie.Měla jsem ho nakrájené na plátky už v mrazáku,ale to nevadilo.Jen bych příště ani trochu nesolila už ten sýr,pak to bylo slanější.Udělala jsem k tomu bram.kašičku :) a bylo to vynikající.

  • jaru
    jaru |

    10. 8. 2012 16:20

    panenka byla jemne chuti a krusta ji vyborne doplnovala. pritel ma radsi pikantnejsi jidla, tak bych mu ji asi priste taky nalozila do nejakeho koreni, ale i takto ji snedl bez vyhrad ;-) :-))

  • Jaroslava Tůmová
    Jaroslava Tůmová |

    7. 4. 2012 10:38

    Panenky jsem naložila do směsi soli a koření a dala odležet na zítra.Nedlám recept prvně a je tak mnohem lépe ochucené masíčko.Krusta je vynikající třešnička na pomyslném dortíku.

  • Čadková
    Čadková |

    16. 11. 2011 10:54

    Panenku jsem si den předem potřela slanou česnekovou pastou a byla famosní!!! Udělala jsem k ní bramborovou kaši a zelný salát, byla to lahůdka!

  • Harry
    Harry |

    17. 5. 2011 12:03

    Moc dobrá, doporučuji vyzkoušet panenku předem naložit do nějaké kořenící směsi se solí 8-)

  • Albert
    Albert |

    15. 3. 2011 08:48

    No nic moc recept, to jsou teda tady lepší :-(

  • Iva
    Iva |

    6. 1. 2011 14:55

    Vypadá to výýborně,jdu na to :-)

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    21. 10. 2010 16:53

    Děkuju za recept! Oplácat to ze všech stran těstíčkem nebylo zrovna nejjednodušší, protože se to hrozně lepilo na ruce , ale nakonec to byla ta nejlepší panenka, jakou jsem kdy jedla!:-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    6. 8. 2010 23:09

    Díky za pochvalu,ta potěší:-),ale důležité je,že jste si pochutnali...

  • Gabina Roskova
    Gabina Roskova |

    24. 7. 2010 07:51

    naprosto vyborne, nalozila jsem ji s tymianem a udelala s bramborovou kasi. Chvalim!

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    24. 3. 2010 08:55

    Příští týden vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    23. 3. 2010 19:19

    Majko,uzenou kotletu jsem do krusty ještě nezkoušel,ale myslím,že by to klidně šlo.Dělal jsem jen z normální(neuzené)pečeně a recept jsem sem vkládal.Ale jak už jsem psal,když dělám ze syrové,tak jí nakládám,nám to tak víc chutná,má to ,,šmrnc,,.Uzenou bych nenakládal,ta má svojí chuť a česnek v krustě by se k ní myslím i hodil,a s bramborovou kaší...:-)

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    23. 3. 2010 12:58

    Jirko, nemáte zkušenost s uzenou kotletou v krustě?

  • Pája S
    Pája S |

    23. 3. 2010 10:30

    Jirko,tohle je úplně slavnostní jídlo.Krásný a určitě chutný recept.:-) Díky!

  • recepty 73
    recepty 73 |

    22. 3. 2010 19:38

    Ono to je i dobré :-)Tohle je originál recept,ale ještě lepší je,když se dá panenka naložit na 24hodin do koření se solí a olejem(stačí klíďo jen grilovací)nebo do bylinek...,prostě kdo jak má rád...

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    22. 3. 2010 18:30

    Jirko, vypadá to vábne, dávam do oblúbených