Autor:

Bramborový koláč se sýrovou drobenkou

Snadné
Těsto:
Vařené brambory
, jemně nastrouhané
450 g
Polohrubá mouka 160 g
Česnek
-nastrouhaný
2 stroužek
Paprika - sladká 1 lžička
Sůl 1 lžička
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva
, necelý
1 ks
Tuk  
Drobenková směs:
Sýr Niva
- nastrouhaná
150 g
Máslo 50 g
Strouhanka 80 g
Červená paprika
- drobně pokrájená
100 g
Petželka
- nasekaná
1 lžíce
Ingredience
Šunka
nebo šunkový salám ,plátky
100 g
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z brambor, Slané

Z ingrediencí si připravíme hodně vláčné bramborové těsto, které namačkáme rovnoměrně na dno pekáčku - 32 X 22 cm (nejlépe dlaní potřenou olejem). Těsto poklademe plátky šunky, vmáčkneme je do těsta a posypeme sýrovou drobenkou.

Sýrová drobenka: Změklé máslo promneme v prstech se strouhanou(rozdrobenou) nivou a strouhankou.Přidáme papriku a petrželku, promícháme. Pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut, dozlatova. Podáváme jak teplé, tak i studené s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Před pečením můžeme pokapat olivovým olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Bramborový koláč se sýrovou drobenkou

Komentáře

  1. Dobrovolná M.   08.03.2012 | 14:05 | reagovat | závadný

    Moc dobrý, naplnit se dá podle možností a použít jako hlavní jídlo nebo i studená sváča, děkuji.

  2. Janina2   13.01.2012 | 13:00 | reagovat | závadný

    Vynikající. Přidala jsem ještě anglickou slaninu a konzerv. žampióny.

  3. Vanda   18.07.2011 | 20:15 | reagovat | závadný

    moc dobrý :-*

  4. Renata   05.05.2011 | 14:39 | reagovat | závadný

    Výborný a vláčný, šunky jsem dala jednou tolik :-P :-D , určitě brzy zopakuji.

  5. jo-ha   10.04.2011 | 11:40 | reagovat | závadný

    Může to být bez česneku ? Děkuji za odpověď.

    1. česnek   20.04.2011 | 11:54 | reagovat | závadný

      určitě může, není to hlavní surovina ;-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web