Autor:

Bramborový koláč se sýrovou drobenkou

Snadné
Těsto:
Vařené brambory
, jemně nastrouhané
450 g
Polohrubá mouka 160 g
Česnek
-nastrouhaný
2 stroužek
Paprika - sladká 1 lžička
Sůl 1 lžička
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva
, necelý
1 ks
Tuk  
Drobenková směs:
Sýr Niva
- nastrouhaná
150 g
Máslo 50 g
Strouhanka 80 g
Červená paprika
- drobně pokrájená
100 g
Petželka
- nasekaná
1 lžíce
Ingredience
Šunka
nebo šunkový salám ,plátky
100 g
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z brambor, Slané

Z ingrediencí si připravíme hodně vláčné bramborové těsto, které namačkáme rovnoměrně na dno pekáčku - 32 X 22 cm (nejlépe dlaní potřenou olejem). Těsto poklademe plátky šunky, vmáčkneme je do těsta a posypeme sýrovou drobenkou.

Sýrová drobenka: Změklé máslo promneme v prstech se strouhanou(rozdrobenou) nivou a strouhankou.Přidáme papriku a petrželku, promícháme. Pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut, dozlatova. Podáváme jak teplé, tak i studené s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Před pečením můžeme pokapat olivovým olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Bramborový koláč se sýrovou drobenkou

Komentáře

  1. Dobrovolná M.   08.03.2012 | 14:05 | reagovat |

    Moc dobrý, naplnit se dá podle možností a použít jako hlavní jídlo nebo i studená sváča, děkuji.

  2. Janina2   13.01.2012 | 13:00 | reagovat |

    Vynikající. Přidala jsem ještě anglickou slaninu a konzerv. žampióny.

  3. Vanda   18.07.2011 | 20:15 | reagovat |

    moc dobrý :-*

  4. Renata   05.05.2011 | 14:39 | reagovat |

    Výborný a vláčný, šunky jsem dala jednou tolik :-P :-D , určitě brzy zopakuji.

  5. jo-ha   10.04.2011 | 11:40 | reagovat |

    Může to být bez česneku ? Děkuji za odpověď.

    1. česnek   20.04.2011 | 11:54 | reagovat |

      určitě může, není to hlavní surovina ;-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web