Bábovka z vaječného likéru

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 17
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 0,3
      l vaječný koňak
    • 0,3
      l rostlinný olej
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 125
      g hladká mouka
    • 125
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme, nalijeme do formy a upečeme. Těsto se může zdát řidší, ale nevadí, výsledek bude skvělý.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kamka
    kamka |

    5. 9. 2015 12:45

    na snídani dobrá

  • Vlasta
    Vlasta |

    17. 5. 2014 17:23

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli upečenou bábovku hned vyklápíte nebo necháváte vychladnout ve formě, děkuji za odpověď

  • ReceptyII.
    ReceptyII. |

    12. 5. 2013 08:38

    Bábovka byla dobrá, ale hodně mastná. Pekla se strašně dlouho. Návštěvě moc chutnala. Děkuji na výborný recept určitě budu dělat častěji než jednou. Ale doma dělám podobnou a nepeču jí tak dlouho. Je upečená rychle. Takže dávám velkou 1**. Jirka :)

  • sim.tyl.
    sim.tyl. |

    23. 4. 2013 11:07

    naprosto výborná, budu jí dělat často :-)

  • Barbarelka
    Barbarelka |

    13. 2. 2013 10:41

    Vynikající!!!včera už se dojídal poslední kousek a o pul noci abych jí udelalaznova na ráno:-)

  • nama
    nama |

    4. 10. 2011 17:08

    výborná ! za 1, všem moc a moc chutnala ! díky za recept

  • miska
    miska |

    5. 9. 2011 00:17

    jo a a to tmave teso naliji do formy,trocha to vidlickou po povrchu smicham, Jo a pecu ji na 150 cca 75minut!!! Troska sice popraska,ale je uzasna,opravdu doporucuji <3 :-)

  • miska
    miska |

    5. 9. 2011 00:13

    delkam tu samou babovku,jen s obenou, ze tam misto hladke mouky dam 125 solamzli,a 2/3 testa naliji do formy a do zbyle casti pridam rozteklou cokoladu na vareni do ktere pridam 50gmasla,je to uzasny!!! :-) :-)

  • anonym
    anonym |

    11. 7. 2011 16:05

    vaječný likér????????????no fůůůůůůůj to dělat nebudu!

  • anonym
    anonym |

    11. 7. 2011 15:57

    To je nejlepší bábovka. budu jí dělat :-)

  • alenaeb
    alenaeb |

    1. 6. 2011 19:51

    Dnes jsem udelala-a je mooooc dobra-zase predam recept dal mmym kolegynkam!

  • pepibubu
    pepibubu |

    24. 3. 2011 08:11

    Jednoduchá, výborná! A kamarádka, která má ING z chemie mne ujistila, že pečením se alkohol z koňaku vypaří, takže ji můžou i děti :-)

  • elie
    elie |

    20. 1. 2011 18:07

    <3 <3 <3 <3 <3

  • Tereza T
    Tereza T |

    30. 11. 2010 11:25

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    29. 11. 2010 13:39

    To víš, jsem zlá macecha :-D :-D

  • Simča S.
    Simča S. |

    29. 11. 2010 13:30

    Ladienko, ty těm dětem ubohým nic nedopřeješ...... <3 <3 <3

  • Ladia
    Ladia |

    28. 11. 2010 22:10

    Zas pro děti :'( kde je střílecí smajlík?

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 11. 2010 15:00

    Opravdu 1 litr koňaku :-\ ?

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    2. 5. 2008 09:46

    Zkuste místo 1/4 l oleje a 1/4 l vaj.koňaku dát 1,5 dcl oleje a 3,5 dcl koňaku. Bábovka bude méně tučná a koňak bude víc cítit. Já dávám ještě místo hl. mouky Solamyl (nebo jinou škrobovou moučku). Bábovka je jemnější. Jinak je výborná, dávám 1.

  • Diana
    Diana |

    9. 3. 2006 18:22

    Báječná a lahodná bábovka. Má jemnou a lahodnou chuť a je báječně žlutá a chutná po vaječném koňaku. A alkohol je v ní dost cítit. Myslím, že ani po upečení alkohol z bábovky nevyprchal. Do těsta jsem ale dala jen 150 g moučkového cukru, 4 vejce a pouze 100 ml oleje. A sníh jsem přimíchala až nakonec. A ještě jsem do těsta přimíchala nastrouhanou čokoládu. Pekla jsem při 180 C asi 55 minut.Skvělá bábovka a báječně chutná s Advokátskou kávou /viz. Nápoje/.

  • Lenka S
    Lenka S |

    28. 8. 2005 13:50

    Když se těsto nalije na plech a po upečení a vychladnutí se poleje čokoládovou polevou, jsou z toho vynikající a krásně vypadající řezy.

  • Lubor
    Lubor |

    28. 8. 2005 00:04

    Fleur má pravdu

  • Fleur
    Fleur |

    27. 8. 2005 11:11

    Dalibore, každý recept možná pochází z nějaké knihy., ale mezi kuchařkami se předává, dá mi ho kolegyně v práci, já ho udělám, chutná mě, tak ho dám další kamarádce atd. a jedna ho může napsat sem aby se podělila s ostatními čtenáři a samozřejmě neví z jaké je knihy, protože kazdou kuchařku nemá prostudovanou.... To je pořád stará pohádka, která se tu řeší, kdo je autor, ale myslím, že to nemá smysl.

  • Dalibor
    Dalibor |

    25. 8. 2005 18:16

    Ano, je výborná, nic jiného nepeču. Smutné je, že pochází z knihy od Dr. Oetkera "Šejkrované moučníky" a není to zde uvedeno.(Ne, opravdu nejsem s touto firmou spolčen)

  • Gabi
    Gabi |

    28. 10. 2004 17:43

    tento recept jsem vyskoušela a je vynikající. Vaječný likér je krásně cítit. Přidala jsem i do 1/3 kakao a je to také dobré. Doporučuji.

  • Pája
    Pája |

    9. 7. 2004 15:02

    Tento recept mám vyzkoušený a je vynikající. Jen bych všechno nemíchala dohromady, ale postupně, tedy: žloutky utřít s cukrem, postupně zamíchat ostatní suroviny a nakonec přidat sních z bílků.