Bábovka z vaječného koňaku

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce velká
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml vaječný koňak
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g rozinky předem namočených osušených
    • 100
      g nasekané ořechy nebo mandle (nemusí být)
    • tuk
    • strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Potom vmícháme koňak a střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Nakonec přidáme rozinky a sekané mandle nebo ořechy. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pečeme při 175 °C cca 50 minut.
2
Upečenou ještě vlažnou bábovku vyklopíme z formy a pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kklára
    Kklára |

    14. 1. 2015 10:35

    Nedávala jsem do bábovky rozinky, pouze nasekané ořechy (různé druhy) a musím uznat, že je naprosto luxusní. Strašně moc nám chutná. Akorát by stačila půlka dávky, z tohohle množství jsem měla bábovky téměř dvě :-)

  • Verča
    Verča |

    11. 1. 2012 19:37

    Přidala jsem kousky čokolády a místo bábovky jsem naplnila muffinky :-P a bááječné!!! ( jen jsem dala o 50ml více koňaku) <:-)

  • Jitka Lojková
    Jitka Lojková |

    9. 12. 2011 23:28

    Úplně úžasná bábovka. Super doporučuji. Dělali jsme bez rozinek a ořechů a polili jsme čokoládovou polevou. Paráda. ;-) ;-) ;-)

  • Jitka Lojková
    Jitka Lojková |

    9. 12. 2011 23:27

    Úplně úžasně výborná bábovka. Super.

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    27. 6. 2011 22:39

    Jen jsem dala místo vaječňase rum :-)

  • lilywhite
    lilywhite |

    9. 11. 2010 20:02

    Díky za recept, bábovka se povedla a byla hrozně dobrá, teda bez těch rozinek, ty nemusím. Je dobré přidat kousek citronové kůry. Jen toho těsta se mi zdálo trochu moc, část jsem ho nakonec dala do menší formy, takže nakonec byly bábovky dvě.

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    16. 4. 2010 21:13

    U nás nejdříve neprošlo - příliš rumová chuť a odér. Po vyprchání myslím, že chuť i konzistence je velice povedená. Přidala jsem ořechy. Každopádně díky za inspiraci.

  • lada novotná
    lada novotná |

    31. 3. 2010 10:11

    Je fakt super, dnes jsem místo vaječného dala likér rumové pralinky- taky bomba.

  • Martin Nýdr
    Martin Nýdr |

    12. 12. 2009 14:20

    Tak teď jsem dopekl...Vše udělal podle receptu.. Jen jsem místo 4 velkých vajec dal 5 menších a rozinky jsem namočil rovnou do vaječňáku... Už při pečení se mi sbíhaly sliny, protože ten koňak opravdu voněl na pul paneláku. Po 50-ti minutách jsem bábovku netrpělivě vyndal a pro jistoto jsem zkusil špejlí, jestli už je.. A nebyla... Tak znovu do trouby a dopéct...po dalších 15-ti minutách jsem znovu vyskoušel a Bylo OK...Protože mně trochu vylezla z formy, tak jsem ji seřízl a otočil na talíř...Odřezky jsem rovnou ochutnal a je vskudku super..

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    24. 2. 2009 19:23

    Bábovka je výborná. Dala jsem do ní mandle, rozinky namočné v rumu a kousky čokolády. Ochutnala jsem jak za tepla, tak za studena. Teplá chutnala hodně po vaječném koňaku, ve chladné podobě už nebyl cítit. Ale mně chutnala moc :)

  • Xaverie
    Xaverie |

    19. 6. 2008 20:44

    Opravdu extra mňamka. Vzala jsem ji na zkoušku do divadla a během hodinky ji kolegové-umělci rozebrali. A jelikož jsem alergická na ořechy nahradila jsem je nasekanou čokoládou na vaření a chutná to báječně.

  • Qra
    Qra |

    6. 3. 2008 12:48

    Výborná recept mám delší dobu vylívám to nejen do bábovkové formy, ale i na rovný plech.

  • -= Rowan =-
    -= Rowan =- |

    29. 2. 2008 14:41

    Vyborna !!!Davam 1*

  • Markýza První
    Markýza První |

    22. 2. 2008 20:42

    Nevím kde jsem udělala chybu , ale bábovka byla dost suchá. Tak příště ten vaječnej koňak asi radši vypijem jen tak.

  • Markéta Pivoňková
    Markéta Pivoňková |

    21. 2. 2008 10:06

    Já jesm také upekla mnoho druhů, ale jedničkou pro mne zůstává ořechová bábovka. Jak říkám každý má jinou chuť. A navíc když je to bábovka z vaječného koňaku, tak by tam měl být cítit.

  • Hela -
    Hela - |

    20. 2. 2008 19:42

    Paní Markéto, vaší odpovědi nerozumím, i když respektuji, že každému chutná něco jiného. Peču poměrně hodně, bábovek jsem upekla minimálně 50 druhů, ale tuhle považuji za nejlepší, proto mě zajímal recept na vaší bábovku, které vy byste dala 1. Byla bych ráda, kdyby i vy jste přinesla svou kůži na trh.

  • Markéta Pivoňková
    Markéta Pivoňková |

    20. 2. 2008 11:36

    Paní H udělejte si jakoukoliv jinou bábovku a třeba najdete nějakou lepší. A každému chutná něco jiného.

  • Jirka Vařečka
    Jirka Vařečka |

    16. 2. 2008 18:51

    Tak jsem včera dělal , kdo ten recept vymyslel musí být BŮH ne že bych byl pověrčivýj ale byla božská :-) jen se musí déle pect já jí pekl v silikonové formě ( super věc ) 170 stupňů 70 min a možná by ještě 10 min snesla . Děkuji autorovi - 1*

  • H
    H |

    16. 2. 2008 13:08

    Paní Markéto, byla byste od té dobroty a vložila sem recept na bábovku, které vy sama byste dala 1 ? Ten váš recept by mě velmi, velmi zajímal.

  • Markéta Pivoňková
    Markéta Pivoňková |

    15. 2. 2008 19:37

    Bábovkuj jsem pekla stím, že se mi zdálo také moc oleje, ale výsledek mě překvapil. Sice se peče o něco déle než ostatní bábovky, ale opravdu není tak suchá. Akorád ten vaječňák tam není moc cítit. Ale je rychlá a dobrá, já dávám za 2.

  • Kabuska
    Kabuska |

    3. 2. 2008 09:42

    Fakt jednička, díky za recept

  • Iris
    Iris |

    28. 1. 2008 11:05

    Bábovka je velmi nadýchaná, jemná, prostě výborná. Nahoře jsem ji ještě potřela tvarohovou směsí jako na Míšařezy. Dávám 1.

  • SVETULA
    SVETULA |

    27. 1. 2008 13:43

    NENI SPATNA, VLACNA A S KONAKEM MA ŠMRNC, CHUTNÁ, LEHKÁ, KŘEHKÁ, ALE ZÁROVEN SE NEROZPADA, DÁVAM JEDNOTKU A PEČU NADALE

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    25. 1. 2008 21:08

    Také jsem vyzkoušela tuto bábovku a přikláním se ke všem kladným komentářům.Je opravdu moc dobrá a dávám 1.

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    25. 1. 2008 21:08

    Také jsem vyzkoušela tuto bábovku a přikláním se ke všem kladným komentářům.Je opravdu moc dobrá a dávám 1.

  • Linda Klein
    Linda Klein |

    21. 1. 2008 12:54

    Vyborna babovka! Velka, vlacna, vonava, chutove skvela :-))

  • Andrea
    Andrea |

    20. 1. 2008 11:51

    Babovka je opravdu vyborna!Dekuji za recept!Hodnotim za 1!!!

  • jitka podarilova
    jitka podarilova |

    18. 1. 2008 20:49

    Tato bábovka je opravdu výborná. Vřele doporučuji. Je velice chutná a nádherně voní.

  • Andrea Kadlčková
    Andrea Kadlčková |

    16. 1. 2008 20:27

    Zkusila jsem a mocmoc děkuji za recept. Poprve se mi bábovka povedla a mohu říct, že to i chutná jak bábovka. Těším se, až se blýsknu před návštěvama. Pekla jsem v silikonové formě v horkovzdušné troubě, ke konci jen na 150 stupňů a jásám

  • Zdeňka ze Z
    Zdeňka ze Z |

    15. 1. 2008 11:48

    Výborná bábovička. Taková dobrota nemůže urazit žádnou návštěvu. Díky za recept.

  • Hejdina Lhotrová
    Hejdina Lhotrová |

    15. 1. 2008 09:35

    super, vláčná, voňavá, nedusí

  • Petra T.
    Petra T. |

    7. 1. 2008 19:17

    super dělala jsem dnes a na zítra nic nezbylo. dávám za 1. Díky za super recept

  • Lenka Cvejnová
    Lenka Cvejnová |

    7. 1. 2008 14:28

    Dělala jsem přesně podle receptu, jen vaječný koňak byl s nádechem ořechů. Těch jsem ostatně dala do bábovky více a výsledkem byla nepřekonatelná dobrota, která zmizela během víkendu. Dávám 1.

  • Vladka
    Vladka |

    5. 1. 2008 17:03

    Dneska jsem delala a musim rict, ze nam nechutnala. Vsechny babovky jsou tak trochu suche, ale tuto jsme muselu opravdu hodne "zapijet". Opet se vracim k memu staremu,osvedcenemu receptu. Vkladam do receptu-Babovka z Dolomit.

  • Misa
    Misa |

    26. 11. 2007 13:52

    Mám dotaz, je pravda že pečením se všechen alkohol odpaří? Mohu dát takovouhle bábovku dětem?

  • Dáša
    Dáša |

    21. 11. 2007 22:04

    Právě jsem ji vyndala z trouby a musím říct, že je opravdu vynikající. Všechny chuťové buňky dávají 1 s * :))

  • Laurina
    Laurina |

    5. 11. 2007 19:58

    Určitě lze odebrat trochu oleje, ale bude sušší

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    3. 11. 2007 08:51

    Prosím , chtěla bych dnes tu bábovku upéct a potřebovala bych , aby se mi povedla - čekám návštěvu . Zkoušel někdo ubrat toho oleje ???? Poradíte ? :-)

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    30. 10. 2007 00:43

    Tady ta bábovka mě velice zaujala , jsem ujetá na kakao , takže ji asi udělám hnědou . Jen bych se chtěla zeptat , je možné ubrat toho oleje a nahradit ho třeba mlékem ? Má s tím někdo zkušenost ? Ale čtvrt litru oleje mi přijde opravdu moc . . . Děkuji :-)

  • richard scherkl
    richard scherkl |

    27. 10. 2007 20:30

    Recept na bábovku jsem měl už hodně dlouho, nějak mi tam ale vypadl olej, takže jsem to nikdy nedělal, až poté, co jsem narazil na tyto stránky, jsem si ten olej doplnil. Bábovka se mi vždycky zdála moc drahá, ale co jsem si přečetl komentáře, musel jsem jí hned udělat. Bábovka je moc dobrá a byla hned pryč!

  • Fleur
    Fleur |

    18. 6. 2007 20:10

    Zito to jste vymyslela úplně nový moučník, gratuluji, vyzkouším

  • Pája
    Pája |

    18. 6. 2007 13:48

    To Zita: No jo, ale to už pak nemá s bábovkou z vaječňáku nic společného.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    18. 6. 2007 10:19

    Takže jsem přidala kakao,lžičku mleté kávy,2lžíce rumu,upekla na plechu.Nahoru jsem dala ušlehané 2 kokosové krémy od Oetkera,přidala kokos a smíchala s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem.Nakonec pocákala tmavou čokoládou a chutnolo to jako pravé eskymo.Lahoda!!Dávám za 1!

  • lenka žilková
    lenka žilková |

    9. 6. 2007 12:42

    Moooc dobrá

  • jana
    jana |

    8. 6. 2007 11:47

    ja vymazávám formy rozpuštěným sádlem a vysypávám strouhankou.... zatím jsem nikdy neměla problém s vyklopením.....

  • ilona nova
    ilona nova |

    1. 5. 2007 20:09

    Nikdy se mi nic nepřichytilo.Ale díky mé tetičce,která mi kdysi poradila,,Vymazávej cokoliv pouze sádlem protože neobsahuje žádnou vodu a vysypávej polohrubou moukou,,.A mě to funguje už přes dvacet let.

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    4. 4. 2007 13:37

    Děkuji Di za osvědčený postup :o) Sice je trošku pracnější, ale zkusím to. Když jsem pekla bábovku z tyčinky Margot, tak nepomohla ani utěrka namočená do studené vody, zkrátka nic. Dám vědět, jestli jsem na to tentokrát vyzrála! :o)

  • Anonym
    Anonym |

    30. 3. 2007 12:47

    Nejlepší zkušenosti mám s vymazáním formy sádlem a vysypu hrubou moukou.

  • Lenca
    Lenca |

    30. 3. 2007 12:15

    Mam teflonovou a sklenenou formu babovek. U teflonove nemam zadny vetsi problem, ale u sklenene formy vymazavam vetsim mnozstvim hery a velmi dukladne (vetsi vrstva). Vyklapim okamzite a nemam problem. Pokud se babovka preci jen v nejakem miste drzi tak ji necham otocenou a prehodim na ni mokry hadr a ona si vypadne.

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    30. 3. 2007 09:32

    Po upečení na ní dávám utěrku namočenou do studené vody a nechám 10 min.odpočinout,určitě jí vyklopíte.

  • Di
    Di |

    30. 3. 2007 09:16

    Fuj, odchlípne!

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    30. 3. 2007 08:54

    A já měla dojem, že se teflonová bábovka nemusí vymazávat, nebo je to jinak???

  • Di
    Di |

    30. 3. 2007 08:49

    Markéto, mám jeden osvědčený postup, který jsem vytvořila zkombinováním postupů starší generace. Je zaručený a už jsem ho tu dávala k lepšímu, ale byla jsem některými odsouzena pro zpátečnictví. Mám obyčejné plechové formy a pokud nemohu použít pečící papír postupuji následovně: Formu vymažu rozehřátým máslem a dám do lednice. Před nalitím těsta vyndám, vymažu znovu a vysypu polohrubou moukou. Po upečení rozhodně nevyklápím hned - formu položím třeba na hrnec, aby chladla - můžete ji ještě zakrýt papírem nebo utěrkou. Uvidíte, jak se Vám po určité době těsto samo odchlýpně od stěn - pak je ten pravý okamžik na vyklopení. Těsto může ve formě klidně zcela vystydnout. Přeji Vám úspěšné vyklopení dobré bábovky.

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    30. 3. 2007 08:36

    Čím je nejlepší vymazat bábovkovou formu? Mám doma teflonovou a většinou se musím hodně snažit, aby mi bábovka vypadla :o( Prosím poraďte. Používala jsem Heru nebo máslo a vysypala strouhankou, kokosem.. Chystám se na tuto vaječňákovou, tak bych chtěla aby se povedla.

  • Milena Odrášková
    Milena Odrášková |

    14. 3. 2007 18:08

    hned jsem zkusila recept a dávám za jedna moc dobrá vaječní likér jsem tam dala banánovej nemá to chybu

  • SV
    SV |

    18. 2. 2007 12:00

    Doma jsem měla jenom karam. likér, tak jsem ho použila místo vaj. koňaku a bylo to dobréééé.Trošku zvláštní chuť, ale jinak OK.

  • Blanka L.
    Blanka L. |

    4. 2. 2007 21:33

    dělám ji bez rozinek a ořechů, ale zato do části dávám kakao.Pekla jsem 20 min. na 175 st. a 20 min. na 160 st a byla upečená ažaž. Příště ji vyndám z trouby ještě o něco dřív. Chuťově je výborná!

  • Anonym
    Anonym |

    11. 12. 2006 18:49

    Moc dobrá, krásně voňavá

  • Věra komínková
    Věra komínková |

    27. 11. 2006 15:03

    je fakt nejnej jen se po ni u nás zaprášilo dá ji přopravovat další variace a tak je po každé jiná,ale stále stejně dobrá. Recept jsem už předala dálším a samá chvále

  • Lenka
    Lenka |

    2. 9. 2006 21:14

    Zase jednou skvělý recept.Receptů na bábovku mám hodně,ale tenhle je opravdu skvělý.Do těsta jsem dala na hrubo nastrouhané ořechy a bylo to fajn.Dospělým bábovka moc chutnala.Děti,nezkažené alkoholem,bábovku odmítly.Prý je ho tam hodně.Ŕíkám,nezkušení.

  • ajina
    ajina |

    1. 9. 2006 19:19

    moc dobrá

  • Aja
    Aja |

    5. 8. 2006 13:06

    Přidávám do bábovky nasekanou marcipánovou čokoládu a sušené brusinky

  • Anonym
    Anonym |

    1. 8. 2006 19:00

    Přidala jsem do ní maliny a sekanou čokoládu a byla to bašta

  • Pavlína Š.
    Pavlína Š. |

    31. 7. 2006 18:02

    Bezvadný recept, po bábovce se jen zaprášilo. Fakt vynikající. Dávám za jedna.Děkuji za typ vysypat formu kokosem. Super:-).

  • Alina
    Alina |

    6. 6. 2006 19:59

    Do mufinek s nasekanými mandlemi a čokoládou je moc dobré

  • Turča
    Turča |

    5. 6. 2006 12:45

    No nádhera:o) Dělala jsem na plech a byla za 15 min hotová. Snědla se za odpoledne.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    5. 6. 2006 06:26

    Já jsem ji vůbec neměla suchou,naopak byla krásně vláčná.Ale na můj vkus příliš sladká.Příště uberu cukru.

  • Soňa
    Soňa |

    4. 6. 2006 20:34

    50 minut pečení bylo moc, bábovka byla trošku suchá, ale chuťově výborná.Příště budu troubu více kontrolovat a bude to OK.

  • Fleur
    Fleur |

    2. 6. 2006 19:31

    Klidně vysypejte kokosem, já to taky tak dělám, nezhořkne

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    2. 6. 2006 10:50

    Běžně vysypávám bábovkovou formu kokosem, nic se s ním nestane, bábovka krásně kokosem voní !!

  • Jana Helanova
    Jana Helanova |

    1. 6. 2006 23:06

    Myslíte, ze by se dala bábovková forma místo strouhankou vysypat kokosem? Bojím se, aby třeba nezhořknul nebo tak. Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    30. 5. 2006 17:41

    Pekla jsem v mufinách a jsou dobré

  • Anina
    Anina |

    29. 5. 2006 19:16

    Včera sem upekla podle tohoto receptu ,jako chlebíček ,na sváču do školy. Je fakt po ochutnání vynikající, ale hlavně se nemusí pro zvýraznění chuti polévat a dozdobovat. Dětinky nejsou umazané hned po sváče,to zvládnou pak až u oběda.

  • Jájína
    Jájína |

    28. 5. 2006 18:45

    ...a že znám moře receptů na bábovky,tak tenhle vede!

  • Andulka Kubíčková
    Andulka Kubíčková |

    28. 5. 2006 12:28

    Vynikajici:)

  • Erinka
    Erinka |

    28. 4. 2006 10:12

    Byla výborná!!!!!!!!!

  • Nilda
    Nilda |

    12. 4. 2006 20:45

    Z těsta je krásný beránek

  • Jezinka
    Jezinka |

    12. 4. 2006 18:35

    Je výborná, měla velký úspěch a jako začínající kuchařka jsem si opravdu šplhla.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 4. 2006 20:06

    Jdu ji zkusit,potom řeknu..

  • Anonym
    Anonym |

    16. 3. 2006 13:35

    Dělal někdo z tohoto těsta někdy beránka na Velikonoce? Prosím podělte se

  • Renata H.
    Renata H. |

    27. 2. 2006 16:09

    Dělala jsem ji včera a je vynikající.Nádherně voní a moc všem chutnala.Dávám za jedna.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 2. 2006 20:03

    Moc dobrý, přidala jsem ořechy a kandované ovoce 1 s hvězdičkou

  • Market T.
    Market T. |

    21. 2. 2006 14:29

    Dělala jsem včera bábovku a je opravdu výborná,dnes byla taková vláčná a uleželá.Trošku cítit po koňaku,stojí za to ochutnat.

  • Alice Váchová
    Alice Váchová |

    15. 2. 2006 14:17

    Do těsta přidávám nasekaný ananas z kompotu a rozinky namočené v ananasové šťávě, je to obměna, ale dobrá

  • Danusche
    Danusche |

    15. 2. 2006 09:24

    Je skvělá. Doporučuji ještě banánovou obměnu - místo oříšků vyzkoušejte do těsta rozmačkat 2 banány. Také má úspěch.

  • Vencová
    Vencová |

    14. 1. 2006 18:18

    Arian děkuji za pochvalu. Tento recept jsem také upravovala než mi vyšel tenhle výsledek. Vyřadila jsem z receptu, který jsem měla z tisku mléko, Solamyl, upravila jsem množství vajec a oleje, odebrala jsem kakao a výsledná bábovka nám i mým přítelům chutná.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    14. 1. 2006 17:08

    Musim tento recept pani Vencove strasne moc pochvalit. Likviduji zasoby vajecniho likeru a minule jsem zkusila babovku se stejnym nazvem od jineho autora a musela jsem recept upravovat-testo bylo ridke. Tady je vaha ingredience naprosto vyvazena, babovka k pohledani! Dekuji.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 12. 2005 22:15

    Dong udělej ji je dobrá

  • dong
    dong |

    14. 12. 2005 18:32

    Jdu na to pak podám zprávu

  • Iveta Sládková
    Iveta Sládková |

    2. 12. 2005 10:23

    Zdravím všechny kuchařky a děkuji za bezvadný recept, včera jsem buchtu upekla ve vánočkové formě, dnes jsou jen zbytky. Moc dobrá.

  • Alina
    Alina |

    14. 11. 2005 18:41

    Mariko, alkohol tam po upečení nezůstane, jenom je to navoněné. Klidně dávej dětem, já s tím mám zkušenosti a nikdy se po bábovce neopily

  • Marika
    Marika |

    14. 11. 2005 13:42

    Anonym, ja som myslelaa, ze kvoli tomu konaku, aby mi potom nespievali az do rana :-) uz teraz su nespavci :-) no, proste kvoli alkoholu...inak diky

  • Anonym
    Anonym |

    13. 11. 2005 21:08

    Marika, proc by nemohli ???

  • Marika Jezik
    Marika Jezik |

    13. 11. 2005 20:06

    mozu ju jest aj deti??

  • Stáňa
    Stáňa |

    27. 9. 2005 11:07

    Dělala jsem poprvé tento typ bábovky a měl velký úspěch, asi budu brzy opakovat

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    26. 9. 2005 11:13

    Tuto bábovku s oblibou často dělám, v sobotu jsem do 3/4 těsta dala velkou lžíci kakaa a l lžičku mleté kávy a byla prostě vynikající !!!!

  • Fleur
    Fleur |

    5. 9. 2005 17:35

    V naší rodině má tato bábovka velký úspěch, není suchá a to je důležité, dělám z ní i mramorovou, to znamená že přidám kakao a vynechám rozinky a mandle

  • Eva
    Eva |

    13. 4. 2005 11:19

    Jojo, také jsem uvítala recept na tuhle bábovku jako vtipné využití vaječňáku, který nám dlouho ležel ve skříni. Akorát jsem použila teflonovou formu, kterou normálně nejsem zvyklá vymazávat a vysypávat a musela jsem bábovku hooodně přemlouvat, aby se vyklopila. Takže doporučuji na vaječňákovou bábovku vymazávat a vysypávat i teflon, ten vaječňák je vskutku "lepidlo" :))

  • Pilence
    Pilence |

    29. 3. 2005 11:18

    Chutny zpusob vyuziti jiz "nechutneho" zbytku likeru do Vanoc... Pri peceni bajecne voni a pak jeste lepe chutna. Pile

  • Dana M.
    Dana M. |

    29. 3. 2005 08:27

    Také jsem z tohoto těsta upekla beránka. Neměla jsem ale vaječný koňak, tak jsem dala kakaový likér, pro jistotu ještě trochu rumu, trochu mletých vlašských ořechů a formu jsem vysypala sezamovým semínkem. Beránek byl prostě fešák, jak píše Alis. A ještě k tomu moc dobrý.

  • Kája
    Kája |

    27. 3. 2005 18:19

    Beránci se z tohoto těsta moc povedli!!

  • Kája
    Kája |

    25. 3. 2005 12:26

    Toho beránka taky vyzkouším, pak podám zprávu, jak to šlo

  • Alis
    Alis |

    24. 3. 2005 22:19

    Tak jsem to vyzkoušela, do těsta jsem přidala sekané mandle a v rumu namočené rozinky a udělala jsem z něho 2 beránky. Z uvedeného rozpisu je jeden velký a jeden menší. Krásně se povedl, pěkně drží tvar, jsou na něm viditelní všechny záhyby z formy. No prostě fešák beránek. Toho menšího jsem jen pocukrovala a druhého jsem potřela bílou polevou a ozdobila . Vyzkoušejte!

  • Alis
    Alis |

    20. 3. 2005 19:53

    Vynikající chuť, jednoduchá příprava, přidávám mandle a rozinky, hodnotím jedničkou podtrženou. Zajímalo by mě, zda by z těsta nešel udělat beránek, nemá někdo zkušenosti?

  • Anonym
    Anonym |

    15. 2. 2005 20:49

    Doporučuji přidat sekanou čokoládu a rozinky, výborná, krásně se vyklápí. Do hřbetů bábovky dám mandle a na to vliju těsto. To je pochoutka!!

  • Radka
    Radka |

    15. 2. 2005 19:05

    Skutečně výborná, chutná a velmi jednoduchá na přípravu! :) S vařením teprve začínám, ale celá rodina si na bábovce pěkně smlsla :)

  • Kája
    Kája |

    12. 1. 2005 20:11

    Výborná, dobře se dělá

  • Alice
    Alice |

    10. 7. 2004 17:14

    Výborná bábovka, vláčná, dlouho vydrží, když ji rodina nesní!

  • Anonym
    Anonym |

    16. 6. 2004 20:27

    Dnes jsem vyzkoušela, fakt dobré, na jednotlivé řezy jsem nastříkala šlehačku a pokapala ještě vaječným konakem

  • Luba
    Luba |

    15. 6. 2004 21:09

    Velmi jednoduchá bábovka, má krásně žlutou barvu, vláčná, vynikající, doporučuji všem, každý zvládne upéct