Autor:

Koblížky jedna báseň

Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Žloutek 3 ks
Mléko 1/4 l
Cukr 7 kostka
Droždí  
Majonéza 3 lžíce
Moučkový cukr
Na obalení
 
Rostlinný olej  
Koblížky jedna báseň

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Z trochy vlažného mléka, kostek cukru a droždí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, přidáme špetku soli, nalijeme kvásek, přidáme žloutky, majolku a postupně přidáme zbytek mléka a zpracujeme těsto. Dle potřeby přidáme mouku, aby se těsto nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na placku asi 1-1,5 cm širokou a vykrajujeme kolečka - raději menší než jsou klasické koblihy. Koblžky se neplní! Smaží se z obou stran na oleji do zlatova. Ještě teplé se obalují v moučkovém cukru, do kterého můžeme přidat vanilkový cukr.

Tyto koblížky dělám už několik let a všem chutnají. Marmeláda v nich vůbec nechybí, ale je možné jí do koblížků po usmažení plničkou stříknout. Několikrát, když jsem doma neměla majolku, tak jsem dala do těsta dokonce tatarskou omáčku, výsledek byl stejný a nikdo to nepoznal.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Vepřové kotlety s hořčicí a sýrem feta Tipy na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Koblížky jedna báseň

Komentáře

  1. jarkoo   13.02.2016 | 16:53 | reagovat |

    Udělala jsem je dnes pro masopustní průvod a moc se povedly. Do těsta jsem přidala ještě vanilkový cukr a trochu rumu. Usmažené koblížky jsem naplnila džemem. Vkládám foto.

  2. Evžen Krabs   01.07.2012 | 12:49 | reagovat |

    vynikajuce :-D

  3. Alča   27.05.2007 | 17:11 | reagovat |

    Jsou velmi dobré.Neměla jsem majolku, tak jsem dala rozpuštěné máslo.

  4. Andra   15.11.2006 | 12:53 | reagovat |

    Sú dobré, ale chýba mi v nich soľ. Nabudúce určite pridám.

  5. Anonym   20.06.2006 | 20:13 | reagovat |

    Dobrý den, sice nejsem autorkou receptu, ale když sladím "nekostkovým" cukrem, tak používám poměr 1 kostka = 1 lžička.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web