Autor:

Koblížky jedna báseň

Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Žloutek 3 ks
Mléko 1/4 l
Cukr 7 kostka
Droždí  
Majonéza 3 lžíce
Moučkový cukr
Na obalení
 
Rostlinný olej  
Koblížky jedna báseň

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Z trochy vlažného mléka, kostek cukru a droždí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, přidáme špetku soli, nalijeme kvásek, přidáme žloutky, majolku a postupně přidáme zbytek mléka a zpracujeme těsto. Dle potřeby přidáme mouku, aby se těsto nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na placku asi 1-1,5 cm širokou a vykrajujeme kolečka - raději menší než jsou klasické koblihy. Koblžky se neplní! Smaží se z obou stran na oleji do zlatova. Ještě teplé se obalují v moučkovém cukru, do kterého můžeme přidat vanilkový cukr.

Tyto koblížky dělám už několik let a všem chutnají. Marmeláda v nich vůbec nechybí, ale je možné jí do koblížků po usmažení plničkou stříknout. Několikrát, když jsem doma neměla majolku, tak jsem dala do těsta dokonce tatarskou omáčku, výsledek byl stejný a nikdo to nepoznal.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Hovězí svíčková v růžovém pepři Recept na víkend: Hovězí svíčková v růžovém pepři Články z

Komentáře k receptu: Koblížky jedna báseň

Komentáře

  1. jarkoo   13.02.2016 | 16:53 | reagovat | závadný

    Udělala jsem je dnes pro masopustní průvod a moc se povedly. Do těsta jsem přidala ještě vanilkový cukr a trochu rumu. Usmažené koblížky jsem naplnila džemem. Vkládám foto.

  2. Evžen Krabs   01.07.2012 | 12:49 | reagovat | závadný

    vynikajuce :-D

  3. Alča   27.05.2007 | 17:11 | reagovat | závadný

    Jsou velmi dobré.Neměla jsem majolku, tak jsem dala rozpuštěné máslo.

  4. Andra   15.11.2006 | 12:53 | reagovat | závadný

    Sú dobré, ale chýba mi v nich soľ. Nabudúce určite pridám.

  5. Anonym   20.06.2006 | 20:13 | reagovat | závadný

    Dobrý den, sice nejsem autorkou receptu, ale když sladím "nekostkovým" cukrem, tak používám poměr 1 kostka = 1 lžička.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web