Autor:

Indické rybí kari

Střední
Ingredience
Rybí file 1/2 kg
Cibule 2 ks
Česnek 2 stroužek
Rajčata 3 ks
Zázvor 1/4 lžička
Muškátový květ 1/4 lžička
Kari 1/2 lžíce
Sůl 1 špetka
Skořice 1 špetka
Slunečnicový olej  
Indické rybí kari

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, zázvor a asi minutu mícháme. Pak přidáme rozkrájená rajčata, mírně osolíme, přisypeme 1/4 lžičky muškátového květu a 1/2 lžíce kari, promícháme a odstavíme. V této směsi obalíme osolené rybí filé (klidně ještě i zmrzlé), vložíme do pánve, zbytek směsi poklademe ještě na povrch filé, zasypeme trochou mleté skořice, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.

Podáváme nejlépe s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Indické rybí kari

Komentáře

  1. ČernáLuna   28.09.2014 | 16:33 | reagovat |

    Dobré lehké jídlo. Jen já jsem ryby ve směsi neobalovala, protože podle mě to docela dobře nejde. Rybu jsem prostě jen přidala na pánev do "obalovací" směsi a opatrně promíchala. Pak bych jídlo ani nedusila, jinak se vám nevyvaří voda z ryby. Prostě vařit bez pokličky.

  2. Ganimoth   23.07.2014 | 12:59 | reagovat |

    Vyborne a neprilis komplikovane.

  3. marie29   24.01.2012 | 13:38 | reagovat |

    Vynikající!! Tuto specialitu jsem ochutnala v Indii a recept je chuti, kterou si pamatuju, velmi podobný. Díky :-)

  4. Daniela Maixnerová   01.09.2008 | 20:43 | reagovat |

    Dekuji za vyborny rychly recept. Davam za 1.

  5. a b   17.05.2008 | 9:43 | reagovat |

    Pochutnal jsem si, hledal jsem tu na receptech neco, kde se pouzije i tandoori masala a ryba a nasel jsem indickou rybu pouzu tuto. Nicmene jsem tedy zkusil pridat tandoori masala do tohoto receptu, a nemelo to chybu.Velice podobna chut jidla, jako kdyz jite z indicke restaurace.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web