Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 38
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: kukiess

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg gnocchi 2 balení po 500g
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 1
      kostka uzený špek cca 5x5 cm
    • 4
      stroužek česnek podle chuti, může být i víc
    • 2
      ks cibule může být i 1 větší
    • 2
      balení sýr niva (výseč)
    • 2
      kelímek smetana na vaření 2x200g
    • 400
      g mražený špenát (sekaný, může být i ochucený)
    • 200
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý (pokud je čerstvě namletý z mlýnku, tím lépe)
    • grilovací koření
    • česnek sušený
    • olej máslo nebo olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje.
2
Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké nudličky.
3
Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu (špek!) a na plátky nakrájený česnek.
4
Osolíme, opepříme, přisypeme grilovací koření, (sušený česnek) zakápneme troškou oleje, vše pořádně promícháme, ochutnáme a pokud je již dost kořeněné, necháme chvilku odstát. Čím kořeněnější, tím lepší, dodá to jemné smetanové omáčce pikantnější chuť.
5
Mezitím uvaříme gnocchi, čím déle maso čeká, tím lépe.
6
Těstoviny vsypeme do osolené vroucí vody s troškou oleje a necháme povařit na mírném ohni. POZOR! Gnocchi jsou celkem rychle hotové, hned jak vyplavou na povrch, musíme scedit. Neproplachujeme studenou vodou a rovnou vsypeme do zapékací nádoby.
7
Nakrájíme cibulku a necháme (na másle, nebo olivovém oleji nejlépe) zpěnit do růžova, poté přisypeme připravené kuřecí a osmažíme dozlatova. Když necháme cibulku a maso TROŠKU připálit, získáme lepší chuť.
8
Zalijeme smetanou, přidáme mražený (trochu rozlámaný) špenát a vaříme a mícháme, dokud se špenát úplně nerozpustí.
9
Ochutnáme, případně dokořeníme grilovacím kořením nebo sušeným česnekem a úplně nakonec přidáme strouhanou nebo nadrobno krájenou nivu a mícháme dokud se nerozpustí.
10
Omáčku máme hotovou, zalijeme jí připravené gnocchi v zapékací míse, posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě nakrátko (5-10minut na 200°) zapéct, aby se vytvořila sýrová krusta.
11
Dobrou chuť! :-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kukiess
    kukiess |

    7. 3. 2016 11:21

    Dobrý den, Ivano, to mě samozřejmě velmi mrzí, pokud se k přípavě dostanete i příště, budete vědět, že dosolit se dá vždy, každá sůl solí jinak a každý by si měl nejprve přečíst ingredience a tomu přizpůsobit míru koření :). Pokud se nepletu, nikde jsem nepsala, že se má okořenit pořádně, ale třeba už mé počítačem poškozené oko občas vynechává. Co se týká nivy, je na každém, co si do receptu přidá, či ne, na vaření nikdy není žádný správný postup, proto je kuchyně kouzelná, že si každý může poupravit, jak mu to chutná nejvíce. A u nás máme rádi vše sakumprásk, tak jak jsem psala, ale někdy je třeba i chuť na jemnější verzi bez zrajícího sýra a špenát obměnit např. žampiony. Přeji Vám tedy mnoho úspěchů do dalšího vaření a pevnou ruku při kořenění :-) . K.

  • Ivana
    Ivana |

    7. 3. 2016 11:06

    Dobrý den, Ivano, to mě samozřejmě velmi mrzí, pokud se k přípavě dostanete i příště, budete vědět, že dosolit se dá vždy, každá sůl solí jinak a každý by si měl nejprve přečíst ingredience a tomu přizpůsobit míru koření :). Pokud se nepletu, nikde jsem nepsala, že se má okořenit pořádně, ale třeba už mé počítačem poškozené oko občas vynechává. Co se týká nivy, je na každém, co si do receptu přidá, či ne, na vaření nikdy není žádný správný postup, proto je kuchyně kouzelná, že si každý může poupravit, jak mu to chutná nejvíce. A u nás máme rádi vše sakumprásk, tak jak jsem psala, ale někdy je třeba i chuť na jemnější verzi bez zrajícího sýra a špenát obměnit např. žampiony. Přeji Vám tedy mnoho úspěchů do dalšího vaření a pevnou ruku při kořenění :-) . E.

  • Ivana
    Ivana |

    2. 2. 2016 14:12

    Tenhle popis u postupu mě moc mrzí, poprvé se mi stalo, že to mam přesolené, psala jste pořádně okořenit, že omáčka ze smetany je jemná.. jenomže ta niva zrovna ne, měla by jste to upravit a dopsat, ať to člověk okoření pořádně, ale kořením grilovacím bez soli, nebo ať se počítá s rezervou a případně se to dokoření až nakonec, když je omáčka hotová.. nechala jsem se unést a nebála jsem se toho a takhle to dopadlo.. =/ JInak chválím, než jsem tam dala tu nivu tak ta omáčka byla skvělá, myslím, že ta niva je to dokonce zbytečná, možná by s tam nemusela dávat vůbec =) :-\

  • SOnina
    SOnina |

    20. 1. 2016 10:09

    Gnocchi před zapekaním nevařím..a jsou taktéž výborné..

  • markéta
    markéta |

    3. 2. 2015 18:27

    naprosto geniální, opravdu strašně moc vynikající, mockrát děkuji ;-)

  • srdicko1
    srdicko1 |

    19. 12. 2014 11:28

    právě jsem dovařila, bylo to výborné, jen jsem vynechala nivu a místo ní tam přihodila jednu kostku apetita. Mňamka

  • pepek
    pepek |

    9. 11. 2014 11:46

    Jak jsem to zalil smetanou tak jsem si řekl ze to jist nebudu. Manželku jsem donutil to ochutnat první ale musím říct ze luxus. Jen toho je minimalne na 6 porci spise víc ještě.

  • AniiD
    AniiD |

    8. 10. 2014 17:14

    Opravdu výborný recept :) ještě lepší je to udělat z domácích gnocchi ne z kupovaných :)

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    10. 9. 2014 06:48

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo smazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Haragan
    Haragan |

    9. 9. 2014 21:43

    Přesně tak. Takhle dohromady jsou fakt luxusní. A ta sýrová krusta je třešinka na dortu. :-* jen když jsem pohyboval kurzorem tak nevím proč ale kliklo mi to na hodnocení 5 :-$ A nevím jak to zrušit.Patří tam za jedna :'(

  • Kris
    Kris |

    24. 7. 2014 17:49

    Dobrý den. Zkusila jsem uvařit tento pokrm a musím říci, že jak již sám název napovídá, tak byl vskutku vynikající. Jsem kuchař začátečník, ale i přes to se mi na přípravě tohoto pokrmu nezdálo nic až tak těžkého. Všem ho vřele doporučuji alespoň zkusit.

  • Nic
    Nic |

    24. 6. 2014 22:05

    přidala jsem tam jeste tavený sýr výborný recept 8-)

  • Jarulinka1
    Jarulinka1 |

    14. 4. 2014 16:45

    8-) fakt luxus

  • Nicola
    Nicola |

    5. 1. 2014 23:11

    Naprostá lahůdka, přítel se olizoval až za ušima a to má pěkně mlsný jazýček! Okamžitě řadím mezi svých TOP 10 receptů! :)) :-)

  • lucadanek
    lucadanek |

    12. 11. 2013 08:48

    Opravdu luxusní, blahopřeji :-) !

  • Kristi
    Kristi |

    20. 10. 2013 13:16

    :)))))

  • Kristi
    Kristi |

    20. 10. 2013 13:15

    Ondra tomu nasadil korunku :))) úúžasný recept! MŇAM

  • Ondra
    Ondra |

    30. 8. 2013 21:48

    Jsem muž. Výborně uvařím čaj. Usmažím vajíčka se slaninou. Ale tohle byla výzva. Moje žena si mě chce podruhé vzít a matka závidí, že si mě vzít nemůže :-) Recept si napíšu do deníčku, hned za chleba s máslem a šunkou :-) Díky.

  • kukiess
    kukiess |

    25. 8. 2013 11:03

    Všem děkuji za hodnocení, pro mě jakožto začínající kuchařku je to příjemné pohlazení, když vidím, že můj recept má takový úspěch :-) věřím, že většina zkušených nebo profesionálních kuchařů by nad touto překombinovanou smrští protočila bulvy, ale nemohu si pomoct, nám to doma všechno takhle dohromady velmi chutná :-P .. když si dávám gnocchi v restauraci, tak jsou buďto smetanové se špenátem, nebo jen s nivou, nebo jen s kuřecím a vždy mi tam ostatní ingredience chybí a musím si pak udělat ty své sakumprásk vše dohromady :-D ... Děkuji a doufám, že bude chutnat i nadále :-)

  • lkomarkova
    lkomarkova |

    22. 8. 2013 13:56

    Recept jsem zkusila místo nivy s taveným sýrem a také výborné. Tuto variantu mohu doporučit pro ty co nejedí nivu. Děkuji mnohokrát za skvělý recept.

  • shinemari21
    shinemari21 |

    11. 7. 2013 13:56

    Jenom pri cteni receptu se mi zbihaly sliny, po otestovani na manzelovi jsem zaradila do kucharky vyborne, a maso sem si nalozila 2 hodinky dopredu. ;-)

  • milacik100
    milacik100 |

    1. 7. 2013 11:13

    nam nam nam, davam za 1

  • milacik100
    milacik100 |

    1. 7. 2013 11:11

    namka jak svina :-) davam za 1

  • novaska4
    novaska4 |

    21. 6. 2013 12:56

    fakt-LUXUSNI-ani tu smetanu jsem nedavala....parada,zaradim pravidelne do našeho jidelnicku-uvarila jsem tuto dobrotu synovi za statnice-miluje gnochi a nivu

  • Markéta I
    Markéta I |

    4. 5. 2013 19:35

    Gnocchi připravuji podle tohoto receptu již několik let a mohu jen doporučit :-) doma se po nich zapráší raz dva!

  • RobiOli
    RobiOli |

    20. 4. 2013 18:00

    Ďakujeme za recept, urobili sme si to u nás na intráku a bolo to vynikajúce. No keďže sú gnocchi veľmi sýte, z pôvodných štyroch porcií to zatiaľ vyzerá na osem ;-)

  • Kerstin
    Kerstin |

    17. 4. 2013 11:17

    Přidala jsem ještě žampiony a nemělo to chybu. Skvělý recept ;-)

  • Petra
    Petra |

    6. 3. 2013 19:01

    Dnes jsem skoušela poprvé a opravdu výborný <3 recept určitě zopakuji :)

  • lencicak89
    lencicak89 |

    2. 3. 2013 21:04

    Moc dobré :-)

  • KateřinaSchovank
    KateřinaSchovank |

    27. 2. 2013 11:14

    Velmi dobré, jen mi tam trochu vadí ten špek, příště ho určitě vynechám.... ale jinak lahůdka :-)

  • Adina V.
    Adina V. |

    19. 2. 2013 12:03

    Zbožňuji tento recept a velmi ráda se k němu vracím :-) Zrovna včera jsem je dělala k večeři a jako vždy, luxusní! :-)

  • Luk3z
    Luk3z |

    6. 2. 2013 17:27

    Naprosto vynikající!

  • Mona
    Mona |

    28. 1. 2013 17:51

    Vynikající. Už jsem doporučila recept dalším a vždy velká pochvala.

  • kuchar
    kuchar |

    18. 12. 2012 12:39

    Musím opravdu uznat, že toto je velmi povedený recept!! Good job! 8-)

  • LLenkaa
    LLenkaa |

    26. 11. 2012 09:49

    Vynikající!! Nemá slov :-P

  • Anonymous
    Anonymous |

    26. 10. 2012 14:30

    doopravdy bomba :) doporučuji

  • Laura
    Laura |

    25. 10. 2012 15:15

    Výborný :-) Nic lepšího jsem snad nejedla ;-) 1*******

  • Anonymous
    Anonymous |

    25. 8. 2012 09:19

    hmmmmm bomba,jdu si jeste přidat :-)

  • McBogy
    McBogy |

    23. 8. 2012 17:56

    chuťovej orgasmus

  • Martinka
    Martinka |

    22. 5. 2012 18:34

    jsou moc dobré ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    7. 10. 2011 13:00

    Jsou moc dobré, dělám často, špek tam nedávám, když je víc času vařím špenát se sýry zvlášť, maso zvlášť a pak to v zapékací míse smíchám vše dohromady a zapeču. ;-)

  • polmari
    polmari |

    29. 9. 2011 07:25

    super

  • polmari
    polmari |

    20. 9. 2011 12:30

    Absolutně eňo ňuňo - přiznám se, že jsem už nezapékala, protože sliny se sbíhaly přespříliš :-P a těch 10 minut na zapékání mi přišlo až moc.