Autor:

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Gnocchi
2 balení po 500g
1 kg
Kuřecí prsa 500 g
Uzený špek
cca 5x5 cm
1 kostka
Česnek
podle chuti, může být i víc
4 stroužek
Cibule
může být i 1 větší
2 ks
Sýr Niva
(výseč)
2 balení
Smetana na vaření
2x200g
2 kelímek
Mražený špenát
(sekaný, může být i ochucený)
400 g
Sýr 200 g
Sůl  
Pepř mletý
(pokud je čerstvě namletý z mlýnku, tím lépe)
 
Grilovací koření  
Česnek sušený  
Olej
máslo nebo olivový olej
 
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Postup přípravy:

Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje. Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké nudličky. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu (špek!) a na plátky nakrájený česnek. Osolíme, opepříme, přisypeme grilovací koření, (sušený česnek) zakápneme troškou oleje, vše pořádně promícháme, ochutnáme a pokud je již dost kořeněné, necháme chvilku odstát. Čím kořeněnější, tím lepší, dodá to jemné smetanové omáčce pikantnější chuť.

Mezitím uvaříme gnocchi, čím déle maso čeká, tím lépe. Těstoviny vsypeme do osolené vroucí vody s troškou oleje a necháme povařit na mírném ohni. POZOR! Gnocchi jsou celkem rychle hotové, hned jak vyplavou na povrch, musíme scedit. Neproplachujeme studenou vodou a rovnou vsypeme do zapékací nádoby.

Nakrájíme cibulku a necháme (na másle, nebo olivovém oleji nejlépe) zpěnit do růžova, poté přisypeme připravené kuřecí a osmažíme dozlatova. Když necháme cibulku a maso TROŠKU připálit, získáme lepší chuť.

Zalijeme smetanou, přidáme mražený (trochu rozlámaný) špenát a vaříme a mícháme, dokud se špenát úplně nerozpustí.

Ochutnáme, případně dokořeníme grilovacím kořením nebo sušeným česnekem a úplně nakonec přidáme strouhanou nebo nadrobno krájenou nivu a mícháme dokud se nerozpustí.

Omáčku máme hotovou, zalijeme jí připravené gnocchi v zapékací míse, posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě nakrátko (5-10minut na 200°) zapéct, aby se vytvořila sýrová krusta.

Dobrou chuť! :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 40 x
1-
4.77 40 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 40x)
Křepelky se slaninou a kapustou Podzim patří zvěřině. Užijte si zvěřinové hody Články z

Komentáře k receptu: Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Komentáře

  1. Ivana   02.02.2016 | 14:12 | reagovat | závadný

    Tenhle popis u postupu mě moc mrzí, poprvé se mi stalo, že to mam přesolené, psala jste pořádně okořenit, že omáčka ze smetany je jemná.. jenomže ta niva zrovna ne, měla by jste to upravit a dopsat, ať to člověk okoření pořádně, ale kořením grilovacím bez soli, nebo ať se počítá s rezervou a případně se to dokoření až nakonec, když je omáčka hotová.. nechala jsem se unést a nebála jsem se toho a takhle to dopadlo.. =/ JInak chválím, než jsem tam dala tu nivu tak ta omáčka byla skvělá, myslím, že ta niva je to dokonce zbytečná, možná by s tam nemusela dávat vůbec =) :-\

    1. Ivana   07.03.2016 | 11:06 | reagovat | závadný

      Dobrý den, Ivano,

      to mě samozřejmě velmi mrzí, pokud se k přípavě dostanete i příště, budete vědět, že dosolit se dá vždy, každá sůl solí jinak a každý by si měl nejprve přečíst ingredience a tomu přizpůsobit míru koření :). Pokud se nepletu, nikde jsem nepsala, že se má okořenit pořádně, ale třeba už mé počítačem poškozené oko občas vynechává.
      Co se týká nivy, je na každém, co si do receptu přidá, či ne, na vaření nikdy není žádný správný postup, proto je kuchyně kouzelná, že si každý může poupravit, jak mu to chutná nejvíce. A u nás máme rádi vše sakumprásk, tak jak jsem psala, ale někdy je třeba i chuť na jemnější verzi bez zrajícího sýra a špenát obměnit např. žampiony.
      Přeji Vám tedy mnoho úspěchů do dalšího vaření a pevnou ruku při kořenění :-) .

      E.

    2. kukiess   07.03.2016 | 11:21 | reagovat | závadný

      Dobrý den, Ivano,

      to mě samozřejmě velmi mrzí, pokud se k přípavě dostanete i příště, budete vědět, že dosolit se dá vždy, každá sůl solí jinak a každý by si měl nejprve přečíst ingredience a tomu přizpůsobit míru koření :). Pokud se nepletu, nikde jsem nepsala, že se má okořenit pořádně, ale třeba už mé počítačem poškozené oko občas vynechává.
      Co se týká nivy, je na každém, co si do receptu přidá, či ne, na vaření nikdy není žádný správný postup, proto je kuchyně kouzelná, že si každý může poupravit, jak mu to chutná nejvíce. A u nás máme rádi vše sakumprásk, tak jak jsem psala, ale někdy je třeba i chuť na jemnější verzi bez zrajícího sýra a špenát obměnit např. žampiony.
      Přeji Vám tedy mnoho úspěchů do dalšího vaření a pevnou ruku při kořenění :-) .

      K.

  2. SOnina   20.01.2016 | 10:09 | reagovat | závadný

    Gnocchi před zapekaním nevařím..a jsou taktéž výborné..

  3. markéta   03.02.2015 | 18:27 | reagovat | závadný

    naprosto geniální, opravdu strašně moc vynikající, mockrát děkuji ;-)

  4. srdicko1   19.12.2014 | 11:28 | reagovat | závadný

    právě jsem dovařila, bylo to výborné, jen jsem vynechala nivu a místo ní tam přihodila jednu kostku apetita. Mňamka

  5. pepek   09.11.2014 | 11:46 | reagovat | závadný

    Jak jsem to zalil smetanou tak jsem si řekl ze to jist nebudu. Manželku jsem donutil to ochutnat první ale musím říct ze luxus. Jen toho je minimalne na 6 porci spise víc ještě.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web