Vepřový jazyk na divoko

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřový jazyk
    • 2
      ks cibule
    • hrubá sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks bobkový list
    • nové koření
    • olej
    • sádlo
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku nakrájíme na hrubá kolečka 2 středně velké cibule, asi tři stoužky česneku napůl rozkrojené - poklademe je na dno, abychom z nich připravili podestýlku pro jazyky.
2
Vepřové jazyky opláchneme, (kdo chce, může je spařit a oloupat, já nechávám "přírodní"), očistíme, podélně je nařízneme asi 1 cm hluboko - uděláme takové 4 řezy.
3
Položíme na cibuli, osolíme, opepříme dle chuti, zakápneme olejem, přidáme kousek sádla a do řezů dáme na každý jazyk dva bobkové listy. Přihodíme pár kuliček nového koření, podle chuti můžeme podlít skleničkou piva, a šup s tím do trouby. Pečeme do měkka, v průběhu pečení otáčíme dle uvážení.
4
Jako příloha se výtečně hodí čerstvě pečený chléb a sklenička piva :), můžeme si dát i horčici a křen a další dle chuti...
5
Bon Apettit
Zařazení: Maso Pokrmy Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.