Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1x
1 1 5
Autor:

Domácí chleba z žitné mouky

225 minut
Střední
Porce: 1
Ingredience
Žitná mouka
kdo si troufne, může dělat z kila mouky, já dělala jen z půl kila, žitnou mouku můžeme nahradit i hl
1/2 kg
Droždí
1 kostka postačí i na kilo mouky
1 kostka
Vlažná voda 4 hrnek
Kmín
kmín se zapracuje do těsta
1 hrst
Sůl 2 lžička
Cukr krystal 1 špetka
Domácí chleba z žitné mouky

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme chvilku nakynout.
Mezitím si odvážíme půl kila žitné mouky.
Mouku dáme do mísy, přilijeme nakynuté kvasnice a zamícháme. Podle potřeby přilijeme vlažnou vodu. Vařečkou zamícháme a vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu pod utěrkou kynout.
Po hodině těsto vyválíme. Zapracujeme kmín. Vytvoříme bochník, který dáme na plech lehce posypaný moukou a necháme další hodinu kynout. Po hodině si rozehřejeme troubu na nejvyšší stupeň. Než dáme chleba do trouby, potřeme ho vodou se solí. Pak ho necháme 10 minut péct na nejvyšší stupeň a po 10 minutách troubu snížíme na zhruba 180 stupňů a pečeme zhruba 50-60 minut, dokud se na chlebu neudělá kůrka. Dá to sice práci, ale máte záruku domácího chleba. Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 55
Autor: Recepty
Prohlížejících: 48
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 23
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Domácí chleba z žitné mouky

Komentáře

  1. evatp   27.09.2014 | 14:07 | reagovat | závadný

    No, to jsem tomu dala! Nevím, proč, ale vždy si nejdřív přečtu k receptu komentáře a pak teprve peču a dnes jsem to neudělala a kaše byla na světě!!! Tak jsem dosypala druhý 1/2 kg mouky a snad to dopadře dobře...
    Tak pozor na to množství vody!!!

  2. Marcela   23.08.2014 | 21:55 | reagovat | závadný

    Dejte si pozor! Recept je spatne!!! Dejte pouze jeden hrnecek vody!!! S vodou opatrne, jinak to budete mit rozteklou placku!!! :-( :-( :-(

  3. Luigi   12.07.2014 | 9:13 | reagovat | závadný

    Jak může napsat 4 hrnky vody!!! hrůza, stačí 1.

  4. eva   27.04.2014 | 8:56 | reagovat | závadný

    Chleba dělám často, ale vody dávám na 1/2 kg 380 ml vody max 400. a 1/2 kostky droždí. Je supr.

    1. eva   27.04.2014 | 8:58 | reagovat | závadný

      Zapomněla jsem napsat, že ho peču ve :-) formě na dort, aby byl vzhlednější.

  5. Karin   05.02.2014 | 17:27 | reagovat | závadný

    Já dala 2 hrnky vody a hruza bylo to jak kaše tak jsem něco dosypala,ale pořád to bylo celkem řídké tak jsem to dala do pečíci formy s pečícím papírem tak jsem zvědavá jestli z toho něco bude.Nechtělo se mi to dělat z kila mouky,tak jsem to riskla.Kdybych nebyla hloupá tak si ty recenze přečtu rychleji,ale co už.Z chyb se člověk učí

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X