Hořčičná omáčka

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 3
10 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce pikantní hořčice
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 0,5
      sklenice vývar
    • 300
      ml červené víno
    • estragon
    • pažitka
    • petrželka
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený vývar, víno, estragon, pažitku, petrželku, cukr a špetku soli. Vše důkladně promícháme. Tato omáčka je pikantním doplňkem ke studenému masu nebo salátům z brambor.

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    9. 10. 2016 11:44

    Nedoporučuji, chyba je nĕkde v množství surovin !

  • Stáňa
    Stáňa |

    24. 3. 2015 15:43

    Můžu se zeptat na kolik porcí vyjde omáčka? :)

  • Stáňa
    Stáňa |

    24. 3. 2015 15:43

    Můžu se zeptat na kolik porcí vyjde omáčka? :)

  • Stáňa
    Stáňa |

    24. 3. 2015 15:43

    Můžu se zeptat na kolik porcí vyjde omáčka? :)

  • Občan Hromádka
    Občan Hromádka |

    13. 7. 2012 18:24

    Kvantitativní chyba tam není, je třeba zvolit vhodné bílé víno, žádný krabicový muškát.

  • Tereza T
    Tereza T |

    27. 6. 2011 11:05

    Opraveno, díky.

  • anička
    anička |

    26. 6. 2011 18:26

    v ingrediencich chybi vino v postupu je patři tam nebo ne ????

  • Antonín Valuš
    Antonín Valuš |

    27. 1. 2008 12:56

    Recept nefunguje, chutná akorát po víně. Myslím, že autorka udělala kvantitativní chybu, s hořčicí nemá mnoho společného. Tento recept nedoporučuji.