Autor:

Halali-smetanová omáčka po našem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Polotovar - Halali
od Hamé, hmotnost obsahu sklenice: 630 gramů
1 sklenice
Cibule
velká
1 ks
Olej
nebo sádlo
 
Vepřové maso
, hovězí, králičí nebo kuřecí, cca
700 g
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření
5 -
7 ks
Bobkový list
1 -
2 ks
Smetana ke šlehání 200 ml
Cukr krupice
- je-li třeba
 
Hladká mouka
na zahuštění
 
Halali-smetanová omáčka po našem

Postup přípravy:

Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, opepříme a jen velmi málo osolíme. Maso přidáme k cibuli a osmažíme ho ze všech stran. Mezitím si halali zeleninovou směs scedíme, jelikož nálev nebudeme vůbec používat.
K osmaženému masu přidáme scezenou halali směs, bobkový list, nové koření a asi 400 ml vody nebo neslaného masového vývaru a pod poklicí dusíme do změknutí masa. Dle potřeby promícháme nebo dolijeme vodu.
Pak k masu se zeleninou přilijeme smetanu, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a vše ještě provaříme. Omáčku ochutnáme, dle potřeby můžeme ještě přisladit nebo opepřit, solit většinou není vůbec nutné. Koření před podáváním vyndáme.

Podáváme nejlépe s knedlíkem.

Můžeme ji udělat den předem, omáčka bývá po proležení většinou druhý den ještě lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Halali-smetanová omáčka po našem

Komentáře

  1. cerie   22.03.2017 | 15:40 | reagovat |

    Výborný :-) :-) :-)

  2. Přibylová   19.11.2016 | 18:35 | reagovat |

    Druhý den byla ještě lepší. :-* děkuji, určitě nebyla naposled :-)

  3. Anky   31.01.2016 | 16:29 | reagovat |

    Bylo to moc dobré!!

  4. Plidie   20.05.2015 | 12:15 | reagovat |

    Přesně tak ji dělávám i já a všem mooooc chutná :-)

  5. Hana Padělková   26.04.2015 | 12:07 | reagovat |

    Velmi snadná příprava omáčky. Použila jsem dvě sleničky halali 320 g / PP 160 g a vepřovou plec a mám vynikající omáčku pro celou rodinu. Děkuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web