Hořčičné kotlety na tompě

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové kotlety
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      sklenice tompa domácí nebo od Hamé (340g)
    • olej
    • cukr krupice dle chuti, není nutné
    • hladká mouka nebo Solamyl (není nutné)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným česnekem. Na rozpálené pánvi s trochou oleje je z obou stran osmažíme, pak přilijeme celý obsah tompy, zaklopíme a dusíme doměkka. Během dušení otáčíme a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Pokud se nám bude zdát chuť kyselejší, můžeme omáčku přisladit malým množstvým krupicového cukru. Zahustit můžeme trochou hladké mouky nebo solamylu rozmíchaném v malém množství vody, ale nutné to není. Pak ještě necháme krátce provařit, dochutíme solí a pepřem, je-li třeba.
2
Podáváme s bramborem, rýží nebo těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    5. 5. 2016 07:34

    Byl to rychlý a bezproblémový recept na výbornou večeři. Měli jsme k nim rýži.

  • Slavatová
    Slavatová |

    24. 4. 2013 11:47

    Nakonec trochu sojové omáčky a byla to bašta :-* , děkuji.

  • Drahuš K.
    Drahuš K. |

    10. 12. 2012 12:36

    Děkuji za moc dobrý a jednoduchý recept.Uvařila jsem k nim rýži a pochutnali jsme si. :-)

  • Petra
    Petra |

    8. 6. 2012 14:17

    Přidala jsem kousek pálivé papričky, my máme rádi masitá pikantní jídla. Výborné.