Autor:

Telecí perkelt

Střední
Ingredience
Telecí maso 700 g
Sůl 1 špetka
Paprika - sladká 1 lžíce
Rostlinný olej 60 g
Cibule 50 g
Hladká mouka 25 g
Rajčata 2 ks
Telecí perkelt

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kostky masa a za občasného míchání dusíme, až se šťáva vydusí. Potom maso zaprášíme moukou, trochu osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme prolisovaná rajčata nebo protlak a povaříme. Před dovařením přidáme kysanou smetanu. Podáváme s rýží nebo noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.55 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 11x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Telecí perkelt

Komentáře

  1. László   29.09.2016 | 14:24 | reagovat | závadný

    Ani perkelt (pörkölt), ani paprikáš a ani žiadny guláš sa v krajine pôvodu, teda v Maďarsku, NEZAHUSŤUJE!!!
    Okrem toho perkelt je bez smotany!!!
    So smotanou je paprikáš.
    Už by ste sa konečne mohli naučiť, kam ide smotana a kam nie a teda, čo je paprikáš a čo perkelt!
    Ale nič si z toho nerobte, na Slovensku je web "šéfkuchári" a ani tí to nevedia.
    Hranica s Maďarskom je v Bratislave na okraji mesta...!
    :-(

  2. spidermanka   21.09.2013 | 19:16 | reagovat | závadný

    já myslela že v perkeltu jsou papriky :-\

  3. saba   31.10.2012 | 7:07 | reagovat | závadný

    tohle neni perkelt.. perkelt se nezahušťuje a už vůbec se do něj nedáva smetana !

    1. ladyus   18.03.2013 | 11:27 | reagovat | závadný

      souhlasím,to z perkeltu má jen název,nic víc......doporučoval bych se podívat po netu,co to perkelt vůbec je.

  4. Pampeliska13   20.05.2012 | 22:58 | reagovat | závadný

    Naprosto bez chyby ať je to nebo to super recept, děkuji celé naší rodině chutnalo :-P

  5. michal jakouš   07.03.2010 | 13:02 | reagovat | závadný

    tuto omáčku používám na všechny druhy masa s těstovinami či knedlíkem

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web