Autor:

Telecí perkelt

Střední
Ingredience
Telecí maso 700 g
Sůl 1 špetka
Paprika - sladká 1 lžíce
Rostlinný olej 60 g
Cibule 50 g
Hladká mouka 25 g
Rajčata 2 ks
Telecí perkelt

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kostky masa a za občasného míchání dusíme, až se šťáva vydusí. Potom maso zaprášíme moukou, trochu osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme prolisovaná rajčata nebo protlak a povaříme. Před dovařením přidáme kysanou smetanu. Podáváme s rýží nebo noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.6 10 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Telecí perkelt

Komentáře

  1. László   29.09.2016 | 14:24 | reagovat |

    Ani perkelt (pörkölt), ani paprikáš a ani žiadny guláš sa v krajine pôvodu, teda v Maďarsku, NEZAHUSŤUJE!!!
    Okrem toho perkelt je bez smotany!!!
    So smotanou je paprikáš.
    Už by ste sa konečne mohli naučiť, kam ide smotana a kam nie a teda, čo je paprikáš a čo perkelt!
    Ale nič si z toho nerobte, na Slovensku je web "šéfkuchári" a ani tí to nevedia.
    Hranica s Maďarskom je v Bratislave na okraji mesta...!
    :-(

  2. spidermanka   21.09.2013 | 19:16 | reagovat |

    já myslela že v perkeltu jsou papriky :-\

  3. saba   31.10.2012 | 7:07 | reagovat |

    tohle neni perkelt.. perkelt se nezahušťuje a už vůbec se do něj nedáva smetana !

    1. ladyus   18.03.2013 | 11:27 | reagovat |

      souhlasím,to z perkeltu má jen název,nic víc......doporučoval bych se podívat po netu,co to perkelt vůbec je.

  4. Pampeliska13   20.05.2012 | 22:58 | reagovat |

    Naprosto bez chyby ať je to nebo to super recept, děkuji celé naší rodině chutnalo :-P

  5. michal jakouš   07.03.2010 | 13:02 | reagovat |

    tuto omáčku používám na všechny druhy masa s těstovinami či knedlíkem

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web