Autor:

Telecí perkelt

Střední
Ingredience
Telecí maso 700 g
Sůl 1 špetka
Paprika - sladká 1 lžíce
Rostlinný olej 60 g
Cibule 50 g
Hladká mouka 25 g
Rajčata 2 ks
Telecí perkelt

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kostky masa a za občasného míchání dusíme, až se šťáva vydusí. Potom maso zaprášíme moukou, trochu osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme prolisovaná rajčata nebo protlak a povaříme. Před dovařením přidáme kysanou smetanu. Podáváme s rýží nebo noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.6 10 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Telecí perkelt

Komentáře

  1. László   29.09.2016 | 14:24 | reagovat |

    Ani perkelt (pörkölt), ani paprikáš a ani žiadny guláš sa v krajine pôvodu, teda v Maďarsku, NEZAHUSŤUJE!!!
    Okrem toho perkelt je bez smotany!!!
    So smotanou je paprikáš.
    Už by ste sa konečne mohli naučiť, kam ide smotana a kam nie a teda, čo je paprikáš a čo perkelt!
    Ale nič si z toho nerobte, na Slovensku je web "šéfkuchári" a ani tí to nevedia.
    Hranica s Maďarskom je v Bratislave na okraji mesta...!
    :-(

  2. spidermanka   21.09.2013 | 19:16 | reagovat |

    já myslela že v perkeltu jsou papriky :-\

  3. saba   31.10.2012 | 7:07 | reagovat |

    tohle neni perkelt.. perkelt se nezahušťuje a už vůbec se do něj nedáva smetana !

    1. ladyus   18.03.2013 | 11:27 | reagovat |

      souhlasím,to z perkeltu má jen název,nic víc......doporučoval bych se podívat po netu,co to perkelt vůbec je.

  4. Pampeliska13   20.05.2012 | 22:58 | reagovat |

    Naprosto bez chyby ať je to nebo to super recept, děkuji celé naší rodině chutnalo :-P

  5. michal jakouš   07.03.2010 | 13:02 | reagovat |

    tuto omáčku používám na všechny druhy masa s těstovinami či knedlíkem

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web