Telecí na zázvoru a olivách

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g telecí panenka
    • zázvor (čerstvý, asi 2 cm kousek)
    • 130
      g černé olivy
    • 2
      ks šalotka
    • 4
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • listový špenát (lze i polníček, k podávání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájejte na plátky a pak na proužky. Olivy rozpulte. Šalotky a zázvor oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a osmažte ve velké pánvi na rozehřátém oleji. Vhoďte maso a 2 minuty prudčeji smažte. Vmíchejte olivy, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s ochucenými zelenými lístky.
2
----
3
====Know-how====
4
Čerstvý zázvor má velice silnou, lehce štiplavou chuť. Zcela běžně ho dnes seženete u prodejců zeleniny a v supermarketech. Pokud chcete využít jen pikantní šťávu, vytlačte ji z oloupaných kousků oddenku lisem na česnek.

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    16. 11. 2011 09:12

    Prima jidlo :-)