Autor:

Telecí na zázvoru a olivách

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Telecí panenka 800 g
Zázvor
(čerstvý, asi 2 cm kousek)
 
Černé olivy 130 g
Šalotka 2 ks
Olivový olej 4 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Listový špenát
(lze i polníček, k podávání)
 
Telecí na zázvoru a olivách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Telecí, Ze zeleniny

Maso nakrájejte na plátky a pak na proužky. Olivy rozpulte. Šalotky a zázvor oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a osmažte ve velké pánvi na rozehřátém oleji. Vhoďte maso a 2 minuty prudčeji smažte. Vmíchejte olivy, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s ochucenými zelenými lístky.


Know-how

Čerstvý zázvor má velice silnou, lehce štiplavou chuť. Zcela běžně ho dnes seženete u prodejců zeleniny a v supermarketech. Pokud chcete využít jen pikantní šťávu, vytlačte ji z oloupaných kousků oddenku lisem na česnek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Špenátové rolky s lososem Recepty na víkend - jarní dobroty ze špenátu Články z

Komentáře k receptu: Telecí na zázvoru a olivách

Komentáře

  1. Pavel   16.11.2011 | 9:12 | reagovat |

    Prima jidlo :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web