Autor:

Dušený špenát

Střední
Ingredience
Mražený špenát 500 g
Máslo 50 g
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Hladká mouka 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Smetana 100 ml
Dušený špenát

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Kostku mraženého špenátu vložíme do hrnce, přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě rozmrazíme. Na másle zasklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli přidáme utřený česnek, zasypeme hladkou moukou a necháme lehce zrůžovět. Z rozmrazeného špenátu za stálého míchání vydusíme přebytečnou vodu a vmícháme do něj zásmažku. Vše řádně promícháme, chvíli povaříme a ochutíme pepřem a solí. Nakonec doplníme smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2
3.93 14 5 1

Komentáře k receptu: Dušený špenát

Komentáře

  1. B.   27.02.2017 | 22:06 | reagovat |

    1. Cibulku nenecháme"zesklovatět", ale počkáme, až bude minimálně do zlatova a dostaví se i nějaká Chuť.
    2. S cibulkou snažíme současně i špek.
    3. Smetana je možná volba, ale počítejte s tím, že absorbuje hodně z chuťové bohatosti.
    4. Vajíčko se přidat může, ale je to zbytečné.
    5. Chuť je třeba jemně a opatrně doladit i špetkou cukru.
    6. Pokud máme špenát čistý, předem nedochucovaný, můžeme do něj dát půl kostky bujónu.

    Kolik tuku do zásmažky, kolik mouky, kolik soli, pepře, česneku, to už si musí vychytat každý sám.

  2. jíra   04.07.2015 | 9:41 | reagovat |

    Zkusili jste udělat špenát ze salátu?Když se jej hodně urodí tak jej spařím,namelu nechám na sítu cedit a šup s ním po vychladnutí do mrazáku.

  3. Denisa   06.04.2015 | 16:14 | reagovat |

    Nedělala jsem špenát z protlaku, ale ze sekaneho spenatu, a byl luxusní!!!
    Takže děkuji za recept :-)

  4. Zdena   15.07.2013 | 9:25 | reagovat |

    Moje maminka vždy dělala špenát víceméně tak, jak všichni popisují, ale přidávala vždy na kostičky nakrájený špekáček a na zahuštění trochu strouhanky a vajíčko. A hlavně, hodně třeného česneku! Výsledek byl krásně hustý a skvělý, který se plnil do slaných amolet. A protože to bývalo vždy vynikající, tak místo zarolování, jsem si špenát namazala na amoletu na talíři hodně vysoko /min. 1 cm/ a pak si krájela čtverečky. Naprosto nepřekonatelmné. Zkuste to!

  5. Martinka   23.06.2013 | 9:08 | reagovat |

    Po uvaření tohoto receptu můžu konečně říct, že umím udělat výborný špenát :-*

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní! 9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!
Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit
Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila? Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web