Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g listový špenát mražený
    • 6
      ks rajčata menší
    • 200
      g uzené tofu
    • 2
      ks cibule střední
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g nakládaná kukuřice nebo cizrna
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička oregáno
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mražený listový špenát mírně posolte a rozehřejte v hrnci na mírném plameni, podlitý trochou vody. Mezitím si nakrájejte rajčátka na čtvrtky, cibule na kostičky, česnek na plátky, uzené tofu na kostičky. Do podušeného špenátu, až se odpaří všechna voda, přidejte česnek, a rajčátka, zamíchejte, a ještě tak 5 minut duste pod pokličkou. Po chvíli přidejte koření a uzené tofu, nakládanou kukuřici nebo cizrnu, promíchejte, zakapejte citronovou šťávou, a podle chuti osolte a opepřete. Nechte ještě chvilku prohřát. Do hotového pokrmu přidejte na oleji osmaženou cibulku. Podávejte s vařenou rýží, nebo lze i s bramborovým knedlíkem (vyzkoušeno), aj.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    25. 4. 2012 15:32

    V kategorii bezmasých špenátových jídel opravdu moc dobrá volba! Chutnalo i zarytým masožravcům. Dělala jsem s cizrnou, bála jsem se, že by to od kukuřice moc nasládlo a přidávala jsem i dole zmíněný kardamom. Báječné, lehké a zdravé jídlo, jen ty rajčata bych asi nakrájela na menší kousky :)