Autor:

Výborné špízy

Střední
Ingredience
Vepřová panenka 400 g
Červená paprika 1 ks
Zelená paprika 1 ks
Cibule 1 ks
Anglická slanina  
Cherry rajčátka  
Brambory 500 g
Marináda
Olej  
Pepř mletý
směs
 
Bylinková sůl  
Výborné špízy

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu.

Mezitím si nakrájíme zeleninu a slaninu na podobně stejné kousky jako maso. Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky, které pokládáme přes sebe do vymazaného pekáče.

Na špejli napichujeme rajče, maso, slaninu, červenou papriku, cibuli, zelenou papriku - vše opakujeme až do konce a uzavřeme vždy rajčátkem. Hotové špízy klademe na brambory a pečeme v předehřáté troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Výborné špízy

Komentáře

  1. Eminka25   22.10.2013 | 20:50 | reagovat |

    Dnes vyzkoušeno a jsou výborné,rychlé a jednoduché :o)

  2. recepty73   24.10.2010 | 14:03 | reagovat |

    Nechal jsem se inspirovat!Zelená paprika se sice nekonala,leč nebyla a na některé špízy jsem musel napíchnout kousek buřtíka,pro našeho tatíka :-)!V oleji s kořením jsem marinoval vše,nejenom panenku=po napíchnutí jsem potřel mašlovačkou a dal odležet.Brambory jsem vařil extra,tak velký alobal jsem něměl,balíčky se mi dělat nechtěly.Výsledek byl super!Určitě jsem nedělal naposledy!

  3. Kateřina Bártová   11.03.2008 | 13:35 | reagovat |

    Tak to je to pravé co jsem hledala dnes k večeři :O) Zkusím, otestuji na manželovi a dám vědět.

  4. Irena Klasová   11.03.2008 | 9:13 | reagovat |

    A jak dlouho se špízy pečou? Děkuji

  5. Anna   11.03.2008 | 6:48 | reagovat |

    Je to velmi inspirativní.Za 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web