Výborné šunkofleky

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Lacime

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce máslo cca
    • vegeta
    • pepř mletý
    • 400
      g uzené maso např. uzený ocásek
    • 500
      g flíčky 1 balení
    • 6
      ks rozšlehané vejce
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si uvaříme flíčky dle návodu na obalu a do vody na začátku vaření ještě navíc přidáme kousek uzeného masa, aby se flíčky uzeným pěkně provoněly.
2
Mezitím si nakrájíme uzené maso na malé kostičky a pokud Vám z masa zůstane pěkná kost s kousky masa, můžete ji také přidat k vařícím se flíčkům.
3
Uzené maso si na trošce oleje lehce osmahneme.
4
Jakmile jsou flíčky uvařené, scedíme je a dáme do zapékací mísy či na pekáček. K flíčkům do mísy přidáme osmahnuté uzené maso. Dokud jsou ještě flíčky teplé, přidáme k nim máslo (dle uvážení každého, asi 4 lžíce, ale může být i více či méně), které se ve flíčcích pěkně rozteče.
5
Rozšleháme si ve skleničce vajíčka, přidáme vegetu (místo soli), pepř a flíčky zalijeme a promícháme.
6
Flíčky dáme zapéct do trouby na cca 20 minut při 180° C, aby flíčky zezlátly. A hotovo. Podáváme nejlépe s kyselou okurkou.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • irs
    irs |

    20. 2. 2017 11:21

    Vegeta (Podravka) je již nyní k dostání i bez glutamátu (NATURA), takže OK

  • Daniela
    Daniela |

    8. 2. 2017 13:21

    Vegetu dávám,protože mi tam moc chutná. je sice nezdravá, to ale uzený taky, jinak ji moc nepoužívám,ale speciálně v šunkoflekách ji mám ráda. Do vajíček přidávám trochu mléka,je to pak jemnější, a slaninku přidávám rozškvařenou. Patří k mým nejoblíbenějším jídlům.

  • Mirka
    Mirka |

    3. 1. 2017 12:41

    Pěkně debilní recept. Vždy jsem dělala tak, že jsem vajíčky zalila až se flíčky rozpálily, teď jsem zamíchala vše dohromady dopředlu, dle vás a mám z toho sajrajt, peču už 45 minut a pořád jak sračka((

  • Jarka
    Jarka |

    23. 11. 2016 16:19

    A zítra chcípnem hlady :-D Menu na další dny je jaksi neviditelné =-O

  • Mlich
    Mlich |

    19. 11. 2016 15:29

    Vegetu tam teda nedávám, jen opepřím a taky trochu sušeného česneku. A k flíčkům dávám i slaninu a osmaženou cibulku. Je to pak vynikající.

  • Alex
    Alex |

    23. 8. 2016 17:36

    Vegeta je kreativita jako prase :-D

  • wagabund
    wagabund |

    15. 5. 2016 11:21

    šunky na stranu fleky na prostěradlo ;-)

  • Milan
    Milan |

    7. 5. 2016 10:17

    Ano vegetu bych asi vynechal,ale pod to uzené dávám trochu usmažené cibulky je to fakt bezva. ;-)

  • Alča
    Alča |

    1. 3. 2016 17:07

    Vegetu dávám, chutná nám to všem. Záleží přeci na chuti každého! Vaření je o inspiraci a kreativitě. :-)

  • MJG
    MJG |

    1. 3. 2016 10:43

    Da se to udelat s cimkoli, jen tam ,prosim, nedavejte tu vegetu. O:-)

  • Liia
    Liia |

    18. 1. 2016 16:12

    Udělala jsme to v provizorní verzi s párky :D a ty to bylo dobrý :-)

  • pepík
    pepík |

    26. 4. 2015 08:32

    3unka je buď uzená nebo dušená.

  • Terka
    Terka |

    25. 3. 2015 12:12

    Tak si tomu říkejte třeba Krkofleky Jarmilko :-)

  • Pavel
    Pavel |

    20. 1. 2015 13:23

    Šunka je dušená... neudí se :)

  • Katka
    Katka |

    4. 12. 2014 14:11

    A není to jedno?:-)

  • Michal
    Michal |

    14. 11. 2014 16:49

    To nemusí být pravda, pane kolego. :)

  • janina
    janina |

    24. 7. 2014 15:57

    Já tam dávám uzenou krkovicku a taky tomu říkám šunkoflek, ale tento recept je dobrý :-)

  • Jirka
    Jirka |

    12. 7. 2014 12:32

    Sunka je taky uzeny maso 8-)

  • Danas
    Danas |

    17. 1. 2014 15:15

    ano šunkofleky se píšou ale se vesměs se dělají s uzeným.

  • Jarmila
    Jarmila |

    22. 11. 2013 18:34

    Neměly by být šunkofleky z šunky? :-\