Autor:

Výborné šunkofleky

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Flíčky
1 balení
500 g
Uzené maso
např. uzený ocásek
400 g
Rozšlehané vejce 6 ks
Máslo
cca
4 lžíce
Olej  
Vegeta  
Pepř mletý  
Výborné šunkofleky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Nejdříve si uvaříme flíčky dle návodu na obalu a do vody na začátku vaření ještě navíc přidáme kousek uzeného masa, aby se flíčky uzeným pěkně provoněly.
Mezitím si nakrájíme uzené maso na malé kostičky a pokud Vám z masa zůstane pěkná kost s kousky masa, můžete ji také přidat k vařícím se flíčkům.
Uzené maso si na trošce oleje lehce osmahneme.
Jakmile jsou flíčky uvařené, scedíme je a dáme do zapékací mísy či na pekáček. K flíčkům do mísy přidáme osmahnuté uzené maso. Dokud jsou ještě flíčky teplé, přidáme k nim máslo (dle uvážení každého, asi 4 lžíce, ale může být i více či méně), které se ve flíčcích pěkně rozteče.
Rozšleháme si ve skleničce vajíčka, přidáme vegetu (místo soli), pepř a flíčky zalijeme a promícháme.
Flíčky dáme zapéct do trouby na cca 20 minut při 180° C, aby flíčky zezlátly. A hotovo. Podáváme nejlépe s kyselou okurkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Výborné šunkofleky

Komentáře

  1. Daniela   08.02.2017 | 13:21 | reagovat |

    Vegetu dávám,protože mi tam moc chutná. je sice nezdravá, to ale uzený taky, jinak ji moc nepoužívám,ale speciálně v šunkoflekách ji mám ráda. Do vajíček přidávám trochu mléka,je to pak jemnější, a slaninku přidávám rozškvařenou. Patří k mým nejoblíbenějším jídlům.

  2. Jarka   23.11.2016 | 16:19 | reagovat |

    A zítra chcípnem hlady :-D Menu na další dny je jaksi neviditelné =-O

  3. Mlich   19.11.2016 | 15:29 | reagovat |

    Vegetu tam teda nedávám, jen opepřím a taky trochu sušeného česneku.
    A k flíčkům dávám i slaninu a osmaženou cibulku. Je to pak vynikající.

  4. Milan   07.05.2016 | 10:17 | reagovat |

    Ano vegetu bych asi vynechal,ale pod to uzené dávám trochu usmažené cibulky je to fakt bezva. ;-)

  5. MJG   01.03.2016 | 10:43 | reagovat |

    Da se to udelat s cimkoli, jen tam ,prosim, nedavejte tu vegetu. O:-)

    1. Alča   01.03.2016 | 17:07 | reagovat |

      Vegetu dávám, chutná nám to všem. Záleží přeci na chuti každého! Vaření je o inspiraci a kreativitě. :-)

    2. irs   20.02.2017 | 11:21 | reagovat |

      Vegeta (Podravka) je již nyní k dostání i bez glutamátu (NATURA), takže OK

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web