Autor:

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Kuřecí maso
stehýnka, prsa, špalíčky - dle chuti
600 g
Cibule
větší
2 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Máslo
na vymazání pekáčku
1 lžíce
Tatarská omáčka
light či obyčejná
1 sklenice
Sýr
plátky 100 -
150 g
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Vymažeme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti. Pak zalijeme celou tatarkou (někdy, když mám víc masa naředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75 g). No a nakonec zakryjeme plátky sýra. Nejprve pečeme asi 20 min na 250 °C zakryté, poté odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl. Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své, takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké. Někdy dáváme na přilepšenou na vrstvu masa i šunku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Komentáře

  1. Jana   04.09.2013 | 16:51 | reagovat | závadný

    Tento recept je prostě výborný. Moc jsme si na něm s přítelem pochutnali. Jednoduché, rychlé a chutné :-)

  2. Blanulinka   05.06.2012 | 23:40 | reagovat | závadný

    Mňamka.. <3 Pochutnali jsme si.. Přidala jsem podle rady rajčata a jako přílohu jsme měli těstoviny.. :)

  3. hasickat   06.08.2011 | 15:01 | reagovat | závadný

    My tohle jídlo milujeme :o) a jako přílohu nejlépe bramborovou kaši. Tattarka stačí pdole mě malá, ale pokud nás je víc, přidáme k tomu malý bílý jogurt. Dávám 1 :-)

  4. MartikK   20.03.2011 | 12:58 | reagovat | závadný

    Měli jsme dnes k obědu, moc nás to nezaujalo. Co se týká množství tatarky dávala jsem na pekáč velikosti 20x35 cm 350ml tatarky. Pokud bych dělala znovu nejspíš bych cibulku nejprve zpěnila na másle, takto zůstala poměrně tuhá; a kuře bych nakrájela na menší kousky, aby se lépe propeklo a mělo možnost nasát více chutě cibulky a tatarky a též bych ho více okořenila. Celkově hodnotím za 2.

  5. Zdena z JM   15.03.2011 | 12:27 | reagovat | závadný

    Docela lákavý recept.Akorát 1 sklenice tatarky je dost široký pojem.Můžete napsat někdo,jak velkou sklenici jste použili?Děkuji za odpověď.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web