Autor:

Dědovy škubánky na slano

Ingredience
Brambory
oloupané
1 kg
Sůl  
Hrubá mouka
nebo dětská krupička, cca
300 g
Česnek
rozetřený - dle chuti
 
Škvarky  
Vepřové sádlo  
Uzená slanina
nebo uzený špek
 
Cibule
osmažená dozlatova
 
Posekané bylinky  
Dědovy škubánky na slano

Postup přípravy:

Oloupané brambory pokrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Po uvaření slijeme část vody, množství, které v bramborách ponecháme, nám ovlivňuje konečnou hustotu škubánků, čili: kdo rád tužší, slije vody více, a kdo rád jemnější, vařené vody ponechá více, nebo trošku scezené vody přilije. Určitě neslévejte úplně, jelikož vařící voda v bramborách nám pomáhá vsypanou mouku dobře propařit.
Moukou zasypeme brambory, do kterých jsme párkrát vařečkou šťouchli, a na mírném plameni ji necháme pod poklicí krátce spařit. Poklici neodklápíme, spíš je ještě přes poklici zakryjeme utěrkou a brambory takto necháme 15-20 minut stát.
Pak vše dohladka rozšťoucháme společně s přidaným česnekem dle chuti (můžeme dosolit nebo vmíchat i bylinky). Z bramborové směsi pak lžící tvoříme noky nebo dáváme na talíř menší bramborové hromádky, které dle chuti přeléváme rozehřátým sádlem se škvarky, vyškvařenou slaninou, osmaženou cibulkou... a podáváme například i s kyselou okurkou, kysaným zelím...

Do škubánků můžeme vmíchat například i uzený sýr nebo i jiný, s výraznější chutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1
4.83 12 5 1
Olivy s česnekem a bylinkami Ať žijí „antipasti‟! Překvapte skvělými předkrmy Články z

Komentáře k receptu: Dědovy škubánky na slano

Komentáře

  1. Václav Faust   26.03.2017 | 19:08 | reagovat |

    Byl to vynikající námět na levnou sytou večeři.

  2. Libuše   12.10.2016 | 17:59 | reagovat |

    Výborné. Taková chlapská varianta kucmouchů, kterou musím od srdce pochválit.

  3. Majda   09.04.2016 | 20:18 | reagovat |

    Výborná mňamka.Já dělala s vyškvařenou anglickou a cibulkou.

  4. Ivana   10.01.2016 | 19:16 | reagovat |

    Vynikající <:-)

  5. Věra Karasová   30.09.2015 | 10:50 | reagovat |

    Osmažila jsem k nim uzené kostky co prodávají v kauflandu a bylo to vynikající. Cibulka samozřejmě taky nechyběla.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web