Autor:

Výborné provensálské kuře

20 minut PT0H20M
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí stehna 4 ks
Citron 2 ks
Provensálské koření 1 ks
Česnek
Dávám klidně i více, záleží na vás jak ho máte rádi
3 stroužek
Sůl 1 špetka
Voda
Podle potřeby
1 hrnek
Alobal 1 balení
Zakysaná smetana 2 balení
Výborné provensálské kuře

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Příprava :
Kuřecí stehna omyjeme a z obou stran osolíme, dáme do pekáče a připravíme si zálivku. Do hrníčku vymačkáme šťávu z citronů a prolisujeme do ní česnek. Hotovou zálivkou potřeme maso na vrchu a posypeme kořením. Až budeme mít hotovo, pekáč přiklopíme, nebo dáme na vrch alobal a dáme do trouby péct dokud maso nezměkne.
Těsně před vyndáním sundáme alobal a do šťávy co se nám z vody udělala rozmícháme zakysanou smetanu. Necháme ještě chvilku péct a podáváme. Rada :
Nejlepší je maso naložit den předem, má pak výraznější chuť.
Jako příloha je nejlepší rýže.

Je to opravdu velmi chutné jídlo, tak ať se Vám povede a dobrou chuť! :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Výborné provensálské kuře

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web