Kuřecí řízky v listovém těstě

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: Jana Z

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso řízek (malý)
    • 1
      balíček listové těsto
    • 250
      g sýr niva
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • grilovací koření
    • česnek
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme a okořeníme. Pokapeme sojovou omáčkou, potřeme olejem a necháme hodinku odležet. K přípravě můžeme použít i vepřové maso, ale pak necháme odležet dva dny. Listové těsto rozdělíme na šest dílů a rozválíme tak, abychom mohli položit řízek. Bohatě posypeme nasekaným česnekem a na vše položíme plátek nivy. Uzavřeme, podobně jako malý štrůdlík nebo i jako psaníčko, ale tak, aby nic nevytékalo. Klademe na vymaštěný (jemně) plech a upečeme dozlatova.
2
Rodině dělám jako přílohu bramborovou kaši, mně stačí jen hodně zeleninového salátu. Jako obměnu můžeme použít třeba houbovou směs s vajíčky, naplnit játry apod. fantazii se meze nekladou.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zujali
    zujali |

    9. 2. 2017 15:35

    Děkuji za dobrý nápad. Přidala jsem si do oblíbených a dávám 1.

  • zujali
    zujali |

    9. 2. 2017 15:34

    Děkuji za dobrý nápad. Přidala jsem si k oblíbeným a dávám "1". :-)

  • KaRa
    KaRa |

    12. 12. 2013 07:34

    vynikající...

  • Eva P.
    Eva P. |

    26. 2. 2007 20:10

    Vyborné !!! Nemela jsem grilovaci koreni, dala jsem Podravku. Sklidila jsem uspech, pro moje malé deti byla trosku moc vyrazna chut syru, ale nevadi, brzy zopakuji pro nas dospelé :)

  • Pavla
    Pavla |

    22. 1. 2007 12:20

    Výborné je použít i zbytek číny. Dělám si k tomu hromadu salátu a dresink ze zakysané smetany a česneku.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    7. 12. 2006 13:30

    Jedli jsme na návštěvě,těsto bylo nad řízkem zmáčknuté do ranečku,nic nevyteklo a chutnalo výborně.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    6. 12. 2006 10:57

    Podobný recept je zde pod názvem Kuřecí prsíčka Nenasyta. Tam se maso před vložením na těsto opeče (nesmí se položit na těsto horké) a použijí se žampiony a sýr. Vyzkouším i variantu s česnekem.

  • Jana Z
    Jana Z |

    28. 11. 2006 17:48

    Jsem ráda, že chutnalo,normálně máme radši drůbeží maso ale pokud dělám tyto řízky nakládám si vepřové, které kořením trochu víc a manželovi přidávám na plátek vepřového, plátek jater.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    28. 11. 2006 14:52

    Bylo to moc dobré, Jano. Dali jsme si k tomu merunňkový kompot a chlapi se olizovali. Dávám 1!

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    24. 11. 2006 12:18

    Také dělávám,je to chutné

  • Jana Z
    Jana Z |

    22. 11. 2006 12:21

    Marie, pokud použijete kuřecí maso a necháte asi hodinu odležet, dobře řízek zabalíte aby nic nevytékalo maso bude měkké.U vepřového masa je opravdu lepší nechat ty dva dny, jak je uvedeno v receptu. Peču na 200°C asi 45 minut ale to záleží na tom jakou máte troubu.

  • Marie
    Marie |

    22. 11. 2006 10:00

    ¨Dobrý den, mám dotaz : bude maso propečené ? Nebude napůl syrové ? Jaké s tím máte zkušenosti ?

  • Jana Z
    Jana Z |

    21. 11. 2006 11:02

    Ještě pro upřesnění dodám,že listové těsto by po vyválení nemělo být příliš silné ale samozřejmě ani tenké.Silné není moc dobré a z tenkého by zase mohla vytékat šťáva.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    21. 11. 2006 10:43

    Víkend byl u nás ve Slezsku opravdu dušičkový,tak jsem si dělala zásobu listového těsta do mrazničky.Jak vidím tento recept,tak zmrzlé listové budu rychle vytahovat.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    21. 11. 2006 10:34

    Velice zajímavý způsob požití listového těsta. A ten česnek je také něco nového. Zkusím o víkendu. Děkuji!