Párky v listovém těstě

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g listové těsto
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      ks pórek
    • 2
      lžíce kečup - ostrý
    • 8
      ks párky nožičky
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko
    • rajčata na ozdobení
    • salát na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozkrájíme na 8 stejných dílů. Na pomoučeném vále každý z dílů rozválíme na obdélník o síle asi 2 mm. Pórek (zelenou část) dobře omyjeme a spaříme vařící vodou, ve které pórek máčíme 1 minutu. Necháme jej okapat a část pokrájíme na delší 1 cm silné nudličky, a zbytek nakrájíme na kolečka a ponecháme na ozdobu jídla. Každý díl těsta z jedné strany potřeme kečupem a na něj dáme nudličky pórku. Párkům skrojíme špičky a křížem je na obou koncích nakrojíme. Takto připravené párky pokládáme na kečup a nakrájený pórek. Těsto zavineme. V hrnku rozšleháme vejce s mlékem. Plech lehce pokropíme vodou a dáme na něj párky v listovém těstě. Těsto ještě lehce potřeme ušlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby (elektrický sporák 220 °C/plyn stupeň 4) a pečeme zhruba 15 minut, až těsto zrůžoví. Talíře zdobíme listy salátu, na ně klademe párky v listovém těstě, posypeme pórkem a nakrájenými rajčaty.
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • PETRA
    PETRA |

    12. 12. 2011 14:50

    JO JÁ TAKY MILUJU JE ZLATÍÍ <3 <3 <3 :-* :-* :-*

  • PETRA
    PETRA |

    12. 12. 2011 14:50

    JO JÁ TAKY MILUJU JE ZLATÍÍ <3 <3 <3 :-* :-* :-*

  • ANCA SCHOPPELOVÁ
    ANCA SCHOPPELOVÁ |

    12. 12. 2011 14:48

    NO FUUUUJJJJJJJJJJJ :-$ :-$ MAM RADČIIIIIII HOLUBY Z NOSU!! :-* <3 ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 10. 2011 11:42

    ...pórek nedávám, raději potřu česnekovou pastou nebo vložím kousek nivy...

  • Šárka
    Šárka |

    9. 3. 2007 16:57

    Na těsto nepřidávám pórek, ale dávám pikantní hořčice,kečup.Zabalím,potřu rozkvedlaným vajíčkem,sypu sezamem ,kmínem.Moc dobré a jednoduché pohoštění,jak za tepla tak i za studena

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    13. 6. 2005 20:32

    Je to výborné a rychlé občerstvení, v mini provedení vypadá skvěle jako doplněk slavnostní tabule.