Utopenci IV.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg špekáček
    • 1.75
      kg cibule
    • 600
      ml ocet
    • 1250
      ml voda
    • 120
      g sůl
    • 0.5
      lžíce pepř mletý černé
    • 10
      g cukr
    • 1
      lžíce olej
    • 3
      ks bobkový list
    • chilli na špičku nože

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
do pětilitrové láhve od okurků
2
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout.
3
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice.
4
Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít - stačí celofán a gumička.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Neplavec
    Neplavec |

    10. 9. 2015 22:48

    Co jsou ty černé skvrny na cibuli a špekáčcích?

  • Icker
    Icker |

    22. 3. 2015 17:23

    Opravdu 120 g soli?

  • paja
    paja |

    5. 11. 2014 19:20

    když to vychladím bude z nálevu rosol?

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    28. 5. 2012 16:09

    Opraveno, díky

  • nnln
    nnln |

    28. 5. 2012 15:43

    Předpokládám, že špekáčků má být 2 kg, ne 2 kusy. Špekáčky jsem rozkrojila jen na půlky a nařízla kraje a přidala feferonky. Tak uvidíme za pár dní:)