Autor:

Utopenci IV.

Ingredience
Špekáček 2 kg
Cibule 1,75 kg
Ocet 600 ml
Voda 1250 ml
Sůl 120 g
Pepř mletý
černé
1/2 lžíce
Cukr 10 g
Olej 1 lžíce
Bobkový list 3 ks
Chilli
na špičku nože
 
Utopenci IV.

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

do pětilitrové láhve od okurků

Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít - stačí celofán a gumička.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Utopenci IV.

Komentáře

  1. Neplavec   10.09.2015 | 22:48 | reagovat |

    Co jsou ty černé skvrny na cibuli a špekáčcích?

  2. Icker   22.03.2015 | 17:23 | reagovat |

    Opravdu 120 g soli?

  3. paja   05.11.2014 | 19:20 | reagovat |

    když to vychladím bude z nálevu rosol?

  4. nnln   28.05.2012 | 15:43 | reagovat |

    Předpokládám, že špekáčků má být 2 kg, ne 2 kusy. Špekáčky jsem rozkrojila jen na půlky a nařízla kraje a přidala feferonky. Tak uvidíme za pár dní:)

    1. Vlasta Novák   28.05.2012 | 16:09 | reagovat |

      Opraveno, díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte! Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web