Autor:

Pardubická hovězí pečeně

Střední
Ingredience
Hovězí maso 600 g
Slanina 50 g
Cibule 1 ks
Kořenová zelenina 300 g
Máslo 50 g
Červené víno 200 ml
Rybízová marmeláda 2 lžíce
Pardubické perníčky 150 g
Citron  
Sůl  
Pepř mletý  
Pardubická hovězí pečeně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli a osmažíme společně s masem, podlijeme vínem, vložíme plátky citronu a pečeme v troubě doměkka.
Maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme, přidáme rozmělněný perník, marmeládu, vodu podle hustoty, povaříme, ale necedíme.
Plátky masa přeléváme pikantní sladkokyselou omáčkou a podáváme s kroketkami nebo knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Pardubická hovězí pečeně

Komentáře

  1. dvopec   18.08.2014 | 12:10 | reagovat | závadný

    Výborný recept

  2. mysalin   12.06.2011 | 22:42 | reagovat | závadný

    Ráda bych vyzkoušela tento recept, ale nevím jaké to jsou pardubické perníčky?

    1. nnln   12.06.2011 | 22:57 | reagovat | závadný

      Ladia určitě odpoví, ale pokud na to spěcháte, zkusím i já. Pardubické perníčky se myslím prodávají v sáčku, ale asi je tím myšlen jakýkoli perník bez náplně a bez čokoládové polevy. Třeby by mohly být i ruměnky nebo perníčky v cukrové polevě..

  3. Anonymous   11.02.2011 | 14:27 | reagovat | závadný

    právě zkouším, už jen ta vůně je úžasná, díky

  4. Klára K.   11.01.2011 | 15:28 | reagovat | závadný

    Liborekk, ta fotečka jedobrá, navádza na vyskúšanie :-\

  5. dzudy   11.01.2011 | 14:44 | reagovat | závadný

    To se mi líbí už po přečtení :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web