Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g krůtí maso prsa
    • 8
      ks vejce
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce smetana
    • 100
      g žampiony
    • 2
      ks naťové cibulky
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Zvlášť ušleháme vždy dvě vejce se smetanou a vlijeme na horkou pánev s trochou oleje. Pečeme po obou stranách až je omeleta krásně nabobtnalá. Na talíři omeletu naplníme, ozdobíme a ihned podáváme s pečivem a červeným vínem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Tereza Sochůrkova
    Tereza Sochůrkova |

    6. 4. 2007 12:45

    zrovna to jdu vyzkoušet potřebuju něco ze syrových vajec,jdu dělAT MALOVANÉ KRASLICE NA VELIKONOČNÍ VÝZDOBU,Takže se mi to akorát hodí.hmmm.už se těšim.

  • Vendulka Happy
    Vendulka Happy |

    16. 12. 2004 15:51

    Dobre...moje smazenka: krajice chleba, vajicka, strouhanka a sul. priprava : Rozbijeme vajicko do hrnku, dame spetku soli,lzicku strouhanky a zamichame, na rozpalenou panvicku se sadlem vlijeme vajicko a do zlatova osmahneme z obou stran. Smazenku dame na krajic chleba a ozdobime nakrajenou cibuli, horcici, kecupem, paprikama a sladkou/kyselou okurkou dle chuti = mnam!!!!Vhodne pro navstevu, na kazdy krajic chleba potrebujem jedno vejce..dobrou chut.